18.01.2011. / 11:37

Autor: Sanija Hasanić

Humanitarka: U bitci za ozdravljenje sina jedinca ostala je potpuno sama

Nakon pogibije Željka Perenčević, njegova supruga Branka ostala je sama u borbi za izlječenje sina Đure. Dječak se trenutno nalazi u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj gdje ga liječnici liječe od tumora u trbušnoj šupljini

Branka Perenčević iz Gvozda živi u neimaštini, no dat će i posljednju kunu ne bi li spasila život svog sina jedinca ĐureBranka Perenčević iz Gvozda živi u neimaštini, no dat će i posljednju kunu ne bi li spasila život svog sina jedinca ĐureProšlo je oko šest mjeseci otkako smo u Zagreb Newsu pisali o obitelji Perenčević iz Gvozda, o 15- godišnjem, teško bolesnom Đuri Perenčeviću i njegovim roditeljima koji su bili spremni preokrenuti svijet ne bi li pomogli svom djetetu.

Tada su naši čitatelji kako bi pomogli ovoj obitelji prikupili oko 10,5 tisuća kuna, a Đurin otac, Željko, nekoliko nas je puta kontaktirao kako bi se zahvalio. Danas obitelj Perenčević nastavlja svoj život bez Željka. On je naime, prije petnaestak dana poginuo u automobilskoj nesreći, a njegovoj obitelji sada je još teže nego što je bilo.

"Đuri se prije par dana znatno pogoršalo stanje i trenutno je u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj. Ima visoku temperaturu, visok CRP- pokazatelj neke upale iako liječnici još ne znaju o čemu je riječ, a zbog tumora koji ima to je vrlo opasno. Sada sam ovdje s njim. Ne znam do kada, no nadam se da će mu uskoro biti bolje", ispričala je Branka Perenčević, Đurina majka.

Podsjetimo, Đuro ima tumor trbušne šupljine koji mu liječnici unatoč dvjema operacijama, lani nisu uspjeli u cijelosti odstraniti iz zdjelice. Branka Perenčević dodaje kako je dječak bio na terapiji održavanja nakon 31 zračenja, a kaže da mu se opet tumor počeo povećavati. Tada je obitelj Perenčević uspjevala preživjeti s dvije tisuće kuna dječjeg doplatka i Đurine invalidnine.

"Od tada do danas ništa se nije promijenilo. Ja ne radim otkako se Đuro razbolio, Željka više nema. Mjesečni troškovi života iznose minimalno 1,5 tisuća kuna jer plaćamo i stan u Zagrebu u kojem moram biti kad je Đuro u bolnici. U kućanstvu u Gvozdu živi i majka mog pokojnog supruga. Ona mi je i pomogla da platim pogreb svome mužu jer je to koštalo oko 10 tisuća kuna koje ja nemam. I dalje jedva preživljavamo. U neimaštini smo, ali tako je, drugačije se ne može", rekla je Branka Perenčević.

Obitelj Perenčević je prodala sve što su imali kako bi svog sina izliječili. Do danas su na Đurino izliječenje utrošili i više od 100 tisuća kuna. Kako je Branka objasnila stanje njenog sina jedinca ništa se nije popravilo iako su se tome silno nadali.

"Ništa se nije promijenilo. Sad kako nema Željka ja ću morati biti na dvije strane, tu u Zagrebu i Gvozdu. Ne znam kako ću to financijski izdržati, no moram, zbog Đure. Nedavno su mi roditelji čija se djeca liječe ovdje u Klaićevoj skupili 1,5 tisuću kuna kako bi mi pomogli da lakše preživim ovo vrijeme i jako sam zahvalna svima. Teško je, čovjeku se jednostavno dogodi ono najgore, sad se samo nadam boljem sutra, dobrim vijestima od liječnika. Nemam velika očekivanja nakon tolikih razočaranja, samo želim da mi sin ozdravi", ispričala je Đurina majka Branka Perenčević.

Pomoć za Đuru Perenčevića možete uplatiti na štedni račun njegove majke Branke Perenčević otvoren u HPB - u. Broj računa: 9203117384

Žiro račun Hrvatske poštanske banke 2390001-1070000029

Vezane vijesti

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Tradicionalnu humanitarnu akciju "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine" organizirao je danas na glavnom zagrebačkom trgu Socijaldemokratski forum žena… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika