19.01.2011. / 08:45

Autor: Hina , Nacional.hr

Odgvornost za smrt šest osoba: Počinje suđenje za željezničku nesreću u Rudinama

U stravičnoj nesreći koja se dogodila potkraj srpnja 2009. godine poginuli su Lorraine Bodet (33), Petra Radić (18), Emil Andrić Gaj (54), Krešimir Trajbar (55), Domagoj Alvir (21) i Mirna Rogan (70)

Na Županijskom sudu u Splitu počinje suđenje peterici optuženih za strašnu željezničku nesreću u Rudinama u kojoj je u srpnju 2009. poginulo šest a ozlijeđeno 55 osoba.

Županijski sud u Splitu u studenome prošle godine potvrdio je optužnicu Županijskog državnog odvjetništva prema kojoj su petorica okrivljenika za tragediju vlaka u Rudinama, u blizini Kaštela, optužena za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti počinjeno s neizravnom namjerom. Optuženi su Ivan Medak (53), Ivan Tomašković (36), Jozo Bazina (60), Drago Rogulj (56) i Branko Tišljar (44).

Po optužnici, oni su sudjelovali u nabavi i korištenju retardanta TG-300, čije je nanošenje na tračnice uzrokovalo tragediju, a bili su svjesni opasnosti koja od njega prijeti.

Okrivljenici su u ljeto 2010. godine uložili prigovor na optužnicu, ali je Županijski sud u Splitu u studenome 2010. godine taj prigovor odbio kao neosnovan.

Nakon tragedije koja se dogodila u srpnju 2009. u pritvoru su bili Medak, Tomašković i Bazina do početka rujna 2009. godine, kada im je istražni sudac Davor Svalina ukinuo

U stravičnoj nesreći koja se dogodila potkraj srpnja 2009. godine poginuli su Lorraine Bodet (33), Petra Radić (18), Emil Andrić Gaj (54), Krešimir Trajbar (55), Domagoj Alvir (21) i Mirna Rogan (70). U iskliznuću vlaka iz tračnica ozlijeđeno je 55 osoba, među kojima su bila 44 hrvatska državljana, troje Francuza, dvoje Australaca te po jedan državljanin Švedske, Velike Britanije, Srbije, Španjolske, Pakistana i Slovenije. Sedam je osoba bilo teže ozlijeđeno, a ukupno ih je 14 bilo zadržano na liječenju u splitskome Kliničkome bolničkom centru, među kojima i strojovođa Joško Palinić.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika