20.01.2011. / 16:20

Autor: Hina

Vlada odbila ponudu Crown Investmenta, novi natječaj za 3. maj

"S obzirom na interes koji su u međuvremenu pokazali neki zainteresirani, vjerujem da to neće ugroziti tijek pregovora, te da ćemo dobiti kvalitetnog investitora", rekao je Popijač

Hrvatska je Vlada danas odbila ponudu Crown Investmenta za privatizaciju riječkog 3. maja i odlučila raspisati novi natječaj za prodaju 83,32 posto riječkog brodogradiliša pod posebnim uvjetima, za 1 kunu.

Ponuda njemačkog Crown Investmenta odbijena je zbog problema koje ima tvrtka koja stoji za tog ponuđača, austrijska tvrtka A-tec, pa je Vlada prihvatila žurno pokretanje novog natječaja koji će trajati desetak dana, objasnio je na sjednici Vlade ministar gospodarstva Đuro Popijač.

Crown Investment bio je jedini ponuđač za 3. maj u drugom privatizacijskom krugu i Vlada je bila zaključila s njim nastaviti razgovore.

Ministarstvo je, kaže Popijač, tijekom jeseni intenzivno radilo s ponuđačem na programu restrukturiranja koji je proslijeđen Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja i Europskoj komisiji i sam je program kvalitetno ocijenjen.

Međutim, tvrtka koja stoji iza ponude Crown Investmenta, austrijska korporacija A-tec, kompanija Mirka Kovatsa, je tijekom studenog prošle godine zapala u teškoće i proglasila insolventnost.

Austrijska je tvrtka 10. siječnja pismeno izvijestila da iz tih problema nije uspjela izići, a ne može procijeniti ni kada bi do toga moglo doći, kazao je Popijač i naglasio kako je uz suglasnost Europske komisije predloženo raspisivanje trećeg kruga privatizacije 3. maja.

Uvjeti natječaja bit će isti kao za drugi krug, a natječaj će trajati desetak dana.

"S obzirom na interes koji su u međuvremenu pokazali neki zainteresirani, vjerujem da to neće ugroziti tijek pregovora, te da ćemo dobiti kvalitetnog investitora", rekao je Popijač.

Uvjeti natječaja u trećem krugu bit će isti kao i u drugom krugu, a 83,32 posto riječkog 3. maja prodaje se po početnoj cijeni od 1 kune, a među obveznim uvjetima za ponuditelje su program restrukturiranja, a i u ukupnim troškovima restrukturiranja ponuđač mora sudjelovati s najmanje 40 posto.

Vezane vijesti

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

Vlada se za nastavak privatizacije riječkog brodogradilišta 3. maj odlučila osloniti na Fondove gospodarske suradnje i domaće brodare, Uljanik i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika