20.01.2011. / 20:12

Autor: Nacional.hr

I Đapić u USKOK-u

Misterij 500 tisuća eura - Postoje dokazi da je Thompson bio kod Barišića?

Treba napomenuti kako je Thompsonov menadžer Zdravko Barišić demantirao medijske napise kazavši kako se Thompson nikad nije susreo sa Sanaderom i kako navedeni novac nije dobio. No, neki mediji nagađaju kako je navedeni novac navodno uložio u luksuznu nekretninu u Zagrebu

Marko Perković ThompsonMarko Perković ThompsonBivšeg predsjednika HSP-a Antu Đapića USKOK je ispitao u statusu svjedoka i to zbog navodnih 500 tisuća eura koje je Ivo Sanader preko Mladena Barišića dao pjevaču Marku Perkoviću Thpmsonu da ne nastupi u predizbornoj kampanji 2007. godine.

Đapić je ovu informaciju potvrdio za HTV, za koji je rekao kako je Thompson do 2000. redovito nastupao na skupovima HSP-a,a li je onda prestao. No, kaže on Thompsona nije tražio da nastupa u kampanji 2007. godine.

Potpuno suprotno tvrdi bivši član njegove stranke Pero Kovačević koji je u Dnevniku HTV-a rekao kako su iz HSP-a Thompsonu nudili prvo mjesto na listi za dijasporu, ali ih je ovaj iz nepoznatih razloga odbio.

Sam Đapić kaže kako je Thomsonova šutnja sigurno štetila HSP-u, a puno pomogla HDZ-u i Ivi Sanaderu da ostane na vlasti.

HDZ platio 500.000 eura Thompsonu da ne pjeva za druge stranke u kampanji?!

Sanadera je očito bilo strah da mnogi njegovi birači nisu dobro prihvatili udaljavanje HDZ-a od rigidne desnice, te da će zbog toga glasati za znatno desniji HSP. Strahovi bivšeg šefa HDZ-a možda bi se i ostvarili da se Hrvatska stranka prava nije uoči izbora urušila sama od sebe odlaskom istaknutih članova poput Tončija Tadića i Miroslava Rožića.

Treba napomenuti kako je Thompsonov menadžer Zdravko Barišić demantirao medijske napise kazavši kako se Thompson nikad nije susreo sa Sanaderom i kako navedeni novac nije dobio. No, neki mediji nagađaju kako je navedeni novac navodno uložio u luksuznu nekretninu u Zagrebu.

Večernji list piše da USKOK ima dokaze da je Marko Perković 2007. bio u Carini. U Carini su ovom dnevniku potvrdili da su USKOK-u i prije dostavljali podatke o tome tko je sve dolazio u njihove prostorije u vrijeme mandata Mladena Barišića, a na jednom takvom popisu, tvrdi Večernji, navodno se našlo i ime Marka Perkovića Thompsona. Slijedom toga USKOK je zatražio i orezni nadzor Thompsonove imovine kako bi se ustanovilo je li platio porez na tih 515.000 eura, ali i kako bi se provjerilo jesu li njegovi prihodi u skladu s njegovom imovinom.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
23/10/09

spinner, 20.01.11. 20:35

I kao slučajno Marko Perković Thompson 2007-2008 kupuje luksuzni stan u staroj Radničkoj baš za cca 500.000 ojra od svog prezimenjaka Perkovića (VMD). Jel mu porezna ispitala porijeklo tolikih novaca? Nije. Tko se usudi dirati svetu kravu MPT u ovoj državi?


registracija
30/6/09

jebivjetar, 20.01.11. 21:21

Da bi bio Hrvatina i domoljub prije svega moraš biti lopov, ljigavac i moron ! Thompson uveliko ispunjava kriterije pa slobodno može na listu HDZ kriminalne skupine ! Koliko škole ima ta protuha? Četiri razreda pučke škole ? Spreman je za rizničara i uvara državnog pečata ! I prethodnici su mu bili idioti !


registracija
7/1/11

djani, 20.01.11. 22:24

Dokle kriminal seže ne možeš vjerovati,ali dok se ne dokaže nema krivca.


registracija
28/4/10

Zvonko, 20.01.11. 22:42

Ova se UDBA dobro razmahala!
Malo podmetnu bombu, malo pakuju Thompsonu, malo čuvaju Perkovića i Mustača, pa opet ispočetka!
Stari dobri recept.
Udbaška hobotnica je najgora hobotnica. sanaderova je mila majka! Ova jede žive ljude, kao u dobra stara vremena Jugosranije!
Thompsone legendo! Smetaš im, jer VRIJEDIŠ SVAKOG POŠTOVANJA!


registracija
30/12/10

putusvemir, 20.01.11. 22:50

Nadam se da mu država plaća mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Ipak je on umjetnik. Baš me zanima koju je ocjenu imao iz povijesti. Kad vidim njega i one koji sline na njega čini mi se da su išli na popravni. Najveća je fora ta da borci domovinskog rata ne shvaćaju da svi oni koji su se obogatili preko noći nisu bili u domovinskom ratu nego u imovinsko-domovinskom. Nek i dalje podržavaju ovog i nek svršavaju na njegovu glupu muziku a on neka na njima debelo zarađuje. Ako je skrivao da je bio u braku sa onom također "umjetnicom" onda pogotovo skriva da je upoznao Barišića i dobio lovu. Nitko se poštenim radom i plaćanjem poreza nije mogao za tako kratko vrijeme obogatiti. Samo otimanjem od svih nas. OTELI SU NAŠ NOVAC, SHVATITE TO!


registracija
17/4/10

insajder1, 20.01.11. 23:44

pedercina !


registracija
9/8/09

vinko12, 21.01.11. 01:51

a kada ce ta udba poceti pakirati tajkunima mesicu, cacicu, josipovicu, linicu i slicnima. Sada su vec dobro razradili pakiranje tudzmanu, pasalicu, sanaderu (i tompsonu po nalogu mesica). A sto mesic i njegova uza familija imaju milijune eura vani to nikome nista. Gdje su sada ti "neovisni" novinari ili i oni su samo prodana stoka, koju raja placa iz poreza


registracija
12/12/10

Klarens, 21.01.11. 05:06

Al Capone...ode u bajbok zbog nicheg drugog do li
UTAJE POREZA !!!!


registracija
12/12/10

Klarens, 21.01.11. 05:09

Chudno mi je to da ti shto su bili na vlasti a sad su
dokazano masni od glave do pete ...kao da se to nije uvijek znalo...a i za rumene manijake se zna pa kako
to da im ovi propali ne ,, smjestishe'' shtogod za rastanak ????


registracija
12/12/10

Klarens, 21.01.11. 05:11

Kratkovidni moji sitnozubci...ovi pokradoshe PRAUNUKE !!!!


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 21.01.11. 06:24

Uvjek sam govorio da taj Tomson sa širokim zenskim bokovima i uskim ramenima, porculanima u smrdljivim ustima, vrlo sumljivog načina oblacenja, teži ka kriminalu i profiterstvu. Od prvih dana njegova umjetničkog izmigoljavanja u javnost znao sam da je smrad. Oni koji ga malo bolje poznaju, znaju da nisi mogao biti u njegovoj blizini koliko mu je smrdilo iz usta. Uvjek je i sam govorio kako nešto smrdi, a nikako nije mogao povezati da to smrdi njemu iz usta. Zvali smo ga Marko krezumica, a drugi nadimak mu je bio Bokan zbog sirokih bokova. Neki su ga zvali i Tetka. Volio je lagati, a koliko i sad vidim voli. Dovoljno je za zatvorit ga utaja poreza. Smrad se malo povampirio od kako je mac počeo zabijati na svojim nastupima. Nikao nije moguće sakriti prihode i rashode u njegovom poslu. Nije moguće toliko se derati i ne upisati dobit. Menadera mu treba isto zatvoriti jer je sa smradom u istoj septickoj jami.


registracija
30/9/09

davor12345, 21.01.11. 08:55

Heba te, a ja san mislija da puk voli Thompsona!


registracija
11/5/06

slavica, 21.01.11. 14:29

Toliko vredi domoljublje za Thompsona, a za ostale:
noga,ruka,oko i ostali organi.


registracija
8/7/10

Maroje, 22.01.11. 14:58

Treba za razmahalu udbu pripremiti veću dozu penicilina da je iskorjeni.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika