21.01.2011. / 08:21

Autor: Nacional.hr

Nova istraga u HAC-u: Čelnici mijenjali pravilnik kako bi zapošljavali podobne kadrove

Nova TV posjeduje dokumentaciju kojom se traži pokretanje istrage. U istrazi bi trebalo biti ispitano 13 svjedoka. Za ovu vrstu kaznenog djela predviđena je kazna od tri mjeseca do tri godine zatvora

Jedan od osumnjičenih čelnika HAC-a Jurica PrskaloJedan od osumnjičenih čelnika HAC-a Jurica PrskaloDržavno odvjetništvo pokreće novu istragu u Hrvatskim autocestama, ovaj put zbog namještanja natječaja za zaposlenje u toj državnoj firmi. Odgovornima prijeti od tri mjeseca do tri godine zatvora.

Sumnjiči se pet bivših članova uprave te jednog direktora Hrvatskih autocesta - Marija Crnjaka, Juricu Prskala, Josipa Sapunara, Marija Lovrinčevića, Ivicu Mlinarevića i Željka Krapljana.

Odvjetništvo sumnja da su bivši čelnici Hrvatskih autocesta mijenjali Pravilnik o radu HAC-a i objavljivali namještene natječaje kako bi zaposlili i unaprijedili nekolicinu ljudi.

Nova TV posjeduje dokumentaciju kojom se traži pokretanje istrage. U istrazi bi trebalo biti ispitano 13 svjedoka. Za ovu vrstu kaznenog djela predviđena je kazna od tri mjeseca do tri godine zatvora.

Večernji list piše kako se čelnike HAC-a sumnjiči da su Stjepana Klarića zaposlili na mjesto višeg stručnog suradnika u Sektoru održavanja iako za to nije imao potrebne uvjete. Klarić je naime diplomu Prometnog fakulteta stekao 2001. godine, a zaposlen je 2004. godine na mjesto na kojem je uvjet bio 48 mjeseci radnog iskustva s potrebnom stručnom spremom.

No, Klarić nije jedini koji je nezakonito zaposlen DORH sumnja da je na sličan način zaposleno još pet osoba - Željko krapljan, Stanko Batur, Ivo Vuković, Mato Jurišić i Marijana Raguž. Večernji piše kako se u dopisu navodi da su tako zapošljavani podobni kadrovi kojima su čelnici HAC-a, iskoristivši svoj položaj, pribavili neimovinsku korist.

Vezane vijesti

Policija istražuje prijetnje smrću Holy

Policija istražuje prijetnje smrću Holy

Zagrebačka policija je potvrdila kako je dobila prijavu ministrice zaštite okoliša i prirode, Mirele Holy, kako joj prijete smrću u pismima… Više

Komentari

registracija
7/1/11

djani, 21.01.11. 09:42

Ajde se zaposli u HAC ako si MAČAK


registracija
19/1/11

sandoval, 21.01.11. 11:06

A tek koliko je Stjepan Klarić dobio love za zapošljavanje na naplatnim kućicama u Županji.Možda je i svojem bratu naplatio što ga je zaposlio,hahahahaha


registracija
14/11/07

laufer, 21.01.11. 11:11

Taj HAC treba raspustiti, svu rukovodeću ekipu pozatvarati, oduzeti im sve što imaju, pa ajmo onda iz početka.


registracija
29/11/09

Ivis, 06.02.11. 15:57

Sto je lovac? Kaljmetovica, glavnog mafijasa, si zaboravio!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika