21.01.2011. / 10:51

Autor: Nacional.hr

Najnovije otkriće: Savršena žena nosi broj 42 i ima široke bokove

Stručnjaci su zaključili da je savršena žena ona koja nosi konfekcijski broj 42 jer upravo takve pripadnice ljepšeg spola imaju smanjen rizik od bolesti kardiovaskularnog sustava

Da idealna žena mora imati izražene atribute jer takva građa blagotvorno utječe i na samo zdravlje organizma, rezultati su istraživanja danskih znanstvenika s Instituta preventivne medicine u Kopenhagenu.

Naime, stručnjaci su zaključili da je savršena žena ona koja nosi konfekcijski broj 42. Upravo takve pripadnice ljepšeg spola, s izraženim grudima i bokovima imaju smanjen rizik od bolesti kardiovaskularnog sustava, piše portal calorielab, prenosi Večernji list.

Za razliku od njih, pripadnice nježnijeg spola s masnim naslagama na području trbuha imaju povećan rizik od visokog tlaka, dijabetesa i srčanih bolesti. Iste bolesti prijete i muškarcima s masnim naslagama na tom dijelu tijela.

Škotski znanstvenici se slažu s ovim tvrdnjama, međutim oni ističu kako konfekcijski broj nije mjerilo zdravstvenog stanja, već raspored masnog tkiva.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

registracija
21/3/10

arcanius, 26.01.11. 12:56

mi, muškarci, smo uvijek govorili: bolje da ljulja nego da žulja....
:D


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika