21.01.2011. / 13:58

Autor: Hina

Shakespeare na 38 jezika na OI u Londonu

Londonsko kazalište Globe, replika Shakespeareovog kazališta na obali Temze koje je izgorjelo 1613. godine, tijekom šest tjedana organizirat će posebne predstave od 23. travnja 2012. godine. i izvesti 38 dramskih djela velikog dramatičara

William Shakespeare; Foto: WikipediaWilliam Shakespeare; Foto: WikipediaTrideset osam djela Williama Shakesperea (1564.-1616.) bit će odigrana na 38 jezika, od španjolskog i arapskog pa sve do urdua, tijekom niza predstava u povodu Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

Londonsko kazalište Globe, replika Shakespeareovog kazališta na obali Temze koje je izgorjelo 1613. godine, tijekom šest tjedana organizirat će posebne predstave od 23. travnja 2012. godine. i izvesti 38 dramskih djela velikog dramatičara.

Shakespeareova djela "već su niz godina priznata kao međunarodni jezik i dokazala su da su nadrasla jezik na kojem su napisana", kazao je umjetnički direktor Globea.

Tako će, među ostalim, "Kralj Lear" biti izveden na jeziku australskih aboridžina, "Izgubljen ljubavni trud" na znakovnom jeziku, "Julije Cezar" na talijanskom, "Troilo i Kresida" na maorskom, "Oluja" na arapskom, a "Henrik VIII." na španjolskom.

Vezane vijesti

Krokodil - Književni festival

Krokodil - Književni festival

Zagreb, 13. lipnja 2012. - Novi veliki ljetni festival Krokodil, regionalni i internacionalni festival čitanja, po prvi put od svog osnivanja održat… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika