24.01.2011. / 17:53

Autor: Hina

Ivica Kirin o aferi Fimi media: 'Spreman sam snositi posljedice'

Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin izjavio je da "ne bježi od svojih postupaka u slučaju Fimi medije" te da je spreman, bude li potrebno, snositi posljedice, pri čemu je dodao kako u javnosti ne može istupati zbog tajnosti postupka.

Ivica KirinIvica KirinVirovitički gradonačelnik Ivica Kirin izjavio je da "ne bježi od svojih postupaka u slučaju Fimi medije" te da je spreman, bude li potrebno, snositi posljedice, pri čemu je dodao kako u javnosti ne može istupati zbog tajnosti postupka.

Današnju konferenciju županijski HDZ, kako je rečeno, sazvao je potaknut mnogim "prozivkama SDP-ove saborske zastupnice Nade Čavlović-Smiljanec, a posebice posljednjom u kojoj je prozvala predsjednicu vlade Jadranku Kosor zato što je u petak u Virovitici s Kirinom potpisala ugovor kojim država tom gradu daruje vojarnu, a on je umiješan u aferu s Fimi medijom.

S tim u vezi virovitički gradonačelnik poručio je da njegova "moralnost nije isprazna priča", pri čemu je istaknuo da se pokazao kao ministar unutarnjih poslova kad je u aferi 'vepar' 2007. sam dao ostavku, a nije bio smijenjen, kako su, dodao je, neki željeli prikazati.

Kirin je rekao da "bez obzira na aferu (Fimi media) u kojoj je sudjelovao ima potpuno pravo kao legalno izabrani gradonačelnik zastupati interese građana", a Nadu Čavlović-Smiljanec pozvao je da preda ostavku jer, kako je rekao, u tri godine saborskog mandata nije ništa učinila za stanovnike Virovitičko-podravske županije.

Predsjednik virovitičko-podravske Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Josip Đakić istaknuo je da "česte objede SDP-a nisu utemeljene". Ustvrdio je kako iza seljačkih prosvjeda u ožujku prošle godine stoji SDP jer je Dinko Biondić, sudionik prosvjeda, nedavno postao predsjednik vijeća za poljoprivredu virovitičkoga SDP-a.

HDZ u toj županiji i dalje ima potporu građana, što su, ustvrdio je, pokazale i ankete koje je HDZ nedavno proveo. Potpora je, napomenuo je Đakić, gotovo jednaka kao prije lokalnih izbora na kojima je HDZ pobijedio.

HDZ na čelu vlasti u županiji i dalje će provoditi projekte u poljoprivredi, rekao je župan Tomislav Tolušić i najavio da će uskoro početi radovi na projektu navodnjavanja Kapinci-Vaška. Riječ je o najvećem projektu navodnjavanja u Hrvatskoj koji će obuhvatiti 1300 hekrata poljoprivrednog zemljišta.

Vezane vijesti

HDZ nije znao ništa

HDZ nije znao ništa

Nešto poslije 9:30 sati na Županijskom sudu u Zagrebu započelo je suđenje u slučaju Fimi Media. 12:40 - Zastupnik HDZ-a Davorin Budin je zanimljivo… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 24.01.11. 20:35

Ja ovoga "jubito" ne bih za nista krivio. On je jadnik sam sebi najveca kazna...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika