25.01.2011. / 15:29

Autor: Hina

Osumnjičenima za napade na Miljuša i Galinca još dva mjeseca pritvora

Dvojici osumnjičenih za pokušaje ubojstva novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca produljen je pritvor za još dva mjeseca, doznaje se danas na zagrebačkome Županijskom sudu na kojem se od kraja prosinca vodi istraga protiv Đorđa Vuletića i Darka Dakića za taj zločin.

Josip GalinecJosip GalinecDvojici osumnjičenih za pokušaje ubojstva novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca produljen je pritvor za još dva mjeseca, doznaje se danas na zagrebačkome Županijskom sudu na kojem se od kraja prosinca vodi istraga protiv Đorđa Vuletića i Darka Dakića za taj zločin.

Istražni sudac Zdenko Posavec pritvor im je produljio zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke i supočinitelje za kojima se traga, opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te teških okolnosti u kojima je počinjeno nedjelo za koje se terete.

Zamjenik glasnogovornika suda Ratko Šćekić rekao je da je pritvor produljen za dva mjeseca jer je preostao veći broj svjedoka koje se mora ispitati u istrazi. Njihov točan broj nije znao.

U istrazi su dosad svjedočile i žrtve brutalnog premlačivanja - novinar "Jutarnjeg lista" Dušan Miljuš i poduzetnik Josip Galinec.

Bivši policajac i optuženik u slučaju tzv. zločinačke organizacije kojoj se sudilo krajem 90-ih Đorđe Vuletić (49) i Dakić (33) od uhićenja negiraju sumnje da su u rujnu 2008. brutalno pretukli poduzetnika Galnica usred dana kod Ministarstva gospodarstva.

Dakića se sumnjiči i da je s još jednim nepoznatim napadačem u lipnju te godine brutalno pretukao novinara ispred njegova stana u naselju Kajzerici.

Vuletića i Dakića tereti se kao "izvršitelje pokušaja ubojstva", a nalogodavac još nije poznat.

Vezane vijesti

Fiolić izlazi iz istražnog zatvora

Fiolić izlazi iz istražnog zatvora

Bivši HDZ-ov saborski zastupnik i vlasnik lanca mesnica Stjepan Fiolić večeras bi trebao izaći iz istražnog zatvora nakon što je cijeloga dana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika