09.05.2005. / 00:00

Autor: Ivo Pukanić

EKSKLUZIVNO

PREDSJEDNIK MESIĆ NE PRIHVAĆA DEL PONTIN NAČIN OKRIVLJAVANJA

"Ovakav način okrivljivanja grupa a ne pojedinaca mi je neprihvatljiv"


Na vijest da je haaška tužiteljica Carla del Ponte tražila od Sudskoga vijeća Haaškoga suda da proširi optužnice za generale Ivana Čermaka i Mladena Markača na šire hrvatsko vodstvo, sva visoka vojna lica HV-a i HRZ-a, na stranačko vodstvo HDZ-a i lokalnu vlast, za Nacional je dao izjavu i predsjednik Mesić. “Nisam vidio dopis Carle del Ponte, samo sam o njemu informiran. Oduvijek sam bio za individualizaciju krivnje, stoga mi je ovakav način okrivljivanja grupa a ne pojedinaca neprihvatljiv.”
U dopisu Raspravnome vijeću kojeg je glavna Haaška tužiteljica poslala 6. svibnja, ona uz Čermaka i Markača optužuje Tuđmana, Šuška, Bobetka, Červenka, Gotovinu, cijelo HDZ rukovodstvo, Vladu, lokalnu upravu, HV i HRZ te druge znane i neznane koji su “planirali i sudjelovali u zločinačkom poduhvatu etničkog čiščenja za vrijeme i nakon operacije Oluja”. Korak po korak Haaška tužiteljica Sud dovodi do apsurda. Iz vrha Sanaderove vlade nismo mogli dobiti službeno priopćenje.

Vezane vijesti

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

Američka antidopinška agencija (USADA) službeno je u srijedu podigla optužnicu protiv sedmerostrukog pobjednika Tour de Francea Lancea Armstronga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika