26.01.2011. / 11:42

Autor: Hina , Nacional.hr

Ponovno problemi: Toyota povlači 1,7 milijuna vozila diljem svijeta

Tijekom prošle godine Toyota je zbog raznih nepravilnosti i kvarova na servis povukla više od 15 milijuna automobila diljem svijeta

Toyota je u prošloj godini opozvala više od 15 milijuna vozila (Reuters)Toyota je u prošloj godini opozvala više od 15 milijuna vozila (Reuters)Japanski proizvođač vozila Toyota Motor priopćio je kako će diljem svijeta povući 1,7 milijuna vozila zbog straha od mogućeg curenja goriva.

"Moguća je pojava malih pukotina na cijevima za gorivo. Ako se taj nedostatak ne ukloni, pukotina se može proširiti te se javlja opasnost od curenja goriva", stoji u priopćenju.

Opoziv obuhvaća i 245.000 Toyotinih luksuznih modela Lexus koji će biti povučeni s američkog tržišta zbog mogućih kvarova na senzorima za kontrolu tlaka u pumpi za gorivo, dodaje se u priopćenju.

Zbog mogućeg curenja goriva u Japanu će biti povučeno 74.590 modela Lexus, Crown i drugih. Opoziv se odnosi na ukupno 19 modela na domaćem tržištu, uključujući modele Noah, Voxy, Caldina i Isi, proizvedenih u razdoblju između 2000. i 2009.

U više od 140 uočenih slučajeva curenja nije prijavljena niti jedna nesreća.

Iz Toyote Hrvatska poručuju kako je opozivom obuhvaćeno i nekoliko automobila koji su prodani u Hrvatskoj, no ističu kako nema mjesta panici. Naime, cijev za gorivo lako se može zamijeniti na redovnom servisu na koji će vlasnici tih automobila biti pozvani.

Podsjetimo, tijekom prošle godine Toyota je zbog raznih nepravilnosti i kvarova na servis povukla više od 15 milijuna automobila diljem svijeta. Najviše s američkog tržišta i to nakon što su vlasnici Toyotinih vozila počeli prijavljivati probleme s papučicom gasa.

Vezane vijesti

Turkish Airlines se povlači iz BH Airlinesa

Turkish Airlines se povlači iz BH Airlinesa

Turski zračni prijevoznik Turkish Airlines povlači se iz partnerstva s bosanskohercegovačkom zrakoplovnom tvrtkom BH Airlines u kojoj je imao 49… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika