26.01.2011. / 15:29

Autor: Hina

Suchet i Jacobi najbolji britanski kazališni glumci

Suchet, koji je publici najpoznatiji kao detektiv Hercule Poirot u televizijskoj seriji snimljenoj po romanima Agathe Christie, proglašen je najboljim britanskim kazališnim glumcem u protekloj godini

David SuchetDavid SuchetBritanski kazališni kritičari proglasili su Davida Sucheta i Dereka Jacobija najboljim kazališnim glumcima u 2010. godini.

David Suchet, koji je publici najpoznatiji kao detektiv Hercule Poirot u televizijskoj seriji snimljenoj po romanima Agathe Christie, proglašen je najboljim britanskim kazališnim glumcem u protekloj godini, dok je Derek Jacobi nagrađen za najbolju "shakespearijansku" ulogu.

Suchet je nagradu dobio za ulogu u drami Arthura Millera "Svi moji sinovi" postavljenoj u kazalištu Apollo, u kojoj uz njega glumi Zoe Wanamaker, dok je Jacobi nagrađen za "Kralja Leara" u londonskom kazalištu Donmar Warehouseu.

Nagradu za najboljega redatelja podijelili su Michael Grandage za "Kralja Leara" i Thea Sharrock za predstavu "After the Dance" koja se izvodi u National Theatreu.

Vezane vijesti

Krokodil - Književni festival

Krokodil - Književni festival

Zagreb, 13. lipnja 2012. - Novi veliki ljetni festival Krokodil, regionalni i internacionalni festival čitanja, po prvi put od svog osnivanja održat… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika