10.05.2005. / 00:00

Autor: Hrvoje Perinić

HRVATSKA

"RELJIĆ JE 1996. NAREDIO PRISLUŠKIVANJE SVIH OPORBENIH POLITIĆARA, DA NIJE MOŽDA I TO FALSIFICIRANO?"

Turek tvrdi da Reljić želi pobjeći od činjenice da je zlorabio službu u političke svrhe

“RELJIĆ JE 1996. NAREDIO PRISLUŠKIVANJE SVIH OPORBENIH POLITIĆARA, DA NIJE MOŽDA I TO FALSIFICIRANO?”
Vijeće za civilni nadzor utvrdilo je da je bivši ravnatelj POA-e falsificirao 25 novinarskih dosjea. Bivši ravnatelj SZUP-a, Smiljan Reljić obratio se Vijeću za civilni nadzor tajnih službi i tražio da se preispita broj novinarskih dosjea. Ono je to učinilo i zaključilo da je nakon 2000. godine tadašnji v.d. ravnatelj SZUP-a Franjo Turek, objavio kako postoji izvjestan broj dosjea koje je SZUP protupravno sačinio. Međutim zaključku se dodaje i to, da je i Turek sam pritom nepropisno stvorio više dosjea. Tim povodom Turek je dao komentar za Nacional: “Hipoteza da sam ja ili netko drugi u službi krivotvorio potpuno je netočna. Ja ne mogu govoriti o dokumentu Vijeća jer ga nisam vidio ali očito je da Reljić manipulira njime u javnosti#. Turek je dodao i da je nevjerojatna činjenica da je Vijeće nešto utvrdilo a da njega i bivšeg ministra Šime Lučina ništa nisu pitali: “Ako je Vijeće nešto ozbiljno utvrđivalo, trebalo je razgovarati i s nama”.
Turek tvrdi da Reljić želi pobjeći od činjenice da je zlorabio službu u političke svrhe: “Smiljan Reljić je 1996. godine naložio prisluškivanje svih oporbenih političara za vrijeme Zagrebačke krize, to je utvrđeno unutrašnjim nadzorom, da nije možda i to lažirano?” pita Turek.

Vezane vijesti

Franjo Turek: Članak iz Berliner Zeitunga potpuna je izmišljotina

Franjo Turek: Članak iz Berliner Zeitunga potpuna je izmišljotina

Nakon što je njemački Berliner Zeitung objavio članak u kojem navodi kako je u posjedu obavještajnog izvješća koje je za njemačku obavještajnu službu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika