27.01.2011. / 11:28

Autor: Nacional.hr

'Promijenili ploču'

SDP smijenio H. Novak, premda su ranije stavovi o 'šiptarima' bili 'njezina privatna stvar'

Premda je danas zbog skandaloznih stavova izrečenih na Facebooku smijenjena SDP-ovkva Helena Novak, njezini stranački nadređenici u ponedjeljak su tvrdili da se radi o 'njezinim privatnim stvarima koji nemaju veze s SDP-om'

Zoran Milanović i Ranko OstojićZoran Milanović i Ranko OstojićDva dana nakon što je Nacional objavio tekst o Heleni Novak, tajnici SDP-ova stožera za 9 izbornu jedinicu, koja je na Facebook profilu pisala o 'šiptarima koji u Trogiru varaju, lažu, švercaju, dilaju i pucaju', reagiralo je lokalno vodstvo te stranke. Novakova je naime razriješena dužnosti tajnice u toj izbornoj jedinici, a prijeti joj i suspenzija, pa čak i moguće isključenje iz stranke.

Osim njezine navedene rečenice o 'šiptarima', mlada SDP-ovka na svom je profilu jednako skandaloznim načinom komentirala i činjenicu da Kosovo više ne pripada Srbiji. "Kosovo je Srbija, a to što se netko pravi pametan u EU, a nikad na ovim prostorima nije bija, to je problem... I to su nacisti novog doba...", dio je razmišljanja Helene Novak o statusu Kosova i ulozi Europske unije. "Kosovo je srpski teritorij otkada je svijeta i vijeka... razumiš... ovo će se EU razbit o glavu jer su dozvolili Albancima da imaju još jednu mafijašku državu".

Helena NovakHelena Novak"Novak je promptno uklonjena s dužnosti tajnice stožera SDP-a za 9. izbornu jedinicu", rekao je za tportal stranački koordinator i istaknuti SDP-ovac Ranko Ostojić, te još dodao: "Radi se o vrijednoj i marljivoj mladoj osobi, no ne može ostati zbog stava koji je potpuno suprotan stavovima SDP-a", poručio je Ostojić, sugerirajući tako svojom današnjom izjavom kako je SDP-ov disciplinski postupak u ovom slučaju pokrenut još ranije. Ipak, sudeći prema izjavi Ranka Ostojića od početka tjedna, kojeg smo naime u ponedjeljak zamolili da nam komentira ovaj slučaj, njegova današnja sugestija o tome da je SDP promptno reagirao u najmanju ruku je dvojbena.

Naime, Ostojić je u telefonskom razgovoru u ponedjeljak dao naznačiti kako Helena Novak neće biti podvrgnuta nikakvim sankcijama, a kamoli da će je odstraniti sa aktualnih stranačkih zaduženja. "Ne želim to komentirati jer su to privatni stavovi Helene Novak koji nemaju veze sa SDP-om. Helena Novak volontira kao tajnica stožera i zbog toga ne vidim zbog čega bi njeni privatni stavovi u bilo kojem pogledu predstavljali i stavove SDP-a", rekao nam je tom prilikom Ostojić, te dodao kako nije bio upoznat s prepiskom Helene Novak, demantirajući informacije kako joj je naredio da 'ugasi' svoj Facebook profil.

"Nisam dao takvo naređenje, njezin profil je i dalje aktivan i mi svakodnevno komuniciramo preko Facebooka", kazao je Ostojić, te je još jednom napomenuo kako smatra da je prepiska na Facebooku 'privatna stvar koja ne bi trebala biti predmet javne rasprave'.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

registracija
9/6/10

pogibija, 27.01.11. 12:24

Pa naravno, ne može ona imati veća yaya od predsjednika stranke. Ona je rekla ISTINU a, ako netko s tim ima problem nek se je..!


registracija
26/1/11

HBM, 27.01.11. 12:54

"Ne želim to komentirati jer su to privatni stavovi Helene Novak koji nemaju veze sa SDP-om. Helena Novak volontira kao tajnica stožera i zbog toga ne vidim zbog čega bi njeni privatni stavovi u bilo kojem pogledu predstavljali i stavove SDP-a", rekao nam je tom prilikom Ostojić.
Možda su promijenili ploču, ali je i ova napukla i jezivo škripi.

Ova izjava R.Ostojića ispred i u ime SDP-a je jednako skandalozna kao i izjave H.Novak. Ne može jedna osoba privatno, doma, imati fašistoidne ili u najmanju ruku šovinističke stavove i mišljenje, a kad dođe na radno mjesto ili kad radi kao tajnica stožera SDP-a za 9.izbornu jedinicu, tog trenutka ona postaje takoreći druga osoba, pozitivna. Može, ali je to onda psihički poremećaj, psihijatrijski slučaj "podjeljene osobe" ili pak samo klasično licemjerje. Ne znam točno na što je ovaj visoki partijski dužnosnik mislio u svojoj demagoškoj izjavi.


registracija
30/9/09

davor12345, 27.01.11. 13:31

Točno! To neka priča sa svojom materon i čačon, što vjerojatno i priča! Takvoj nije mjesto ni u jednoj stranci! Dobar potez! S takvima ne triba kalkulirati ni mrvice!


registracija
30/9/09

davor12345, 27.01.11. 13:31

A ovaj Ostojić je isto jedan od jačih članova SDP-a! Jadna je stranka koja ima takve junake!


registracija
26/1/11

HBM, 27.01.11. 13:40

Na našoj političkoj pozornici sve je više nezrelih političara koji nisu dorasli poslu koji obavljaju, kako u vladajućoj stranci tako isto i u kompletnoj oporbi.
Kad se dogodi ovakav skandal, primjerice poput ovog u slučaju H.Novak, nedopustivo je da dužnosnik bilo koje stranke, a posebno glavne oporbene stranke, one koja sutra pretendira zasjesti na vlast, donositi sa svojom parlamentarnom većinom zakone i ostale akte bitne za cijelu zemlju, nedopustivo je dakle i krajnje neodgovorno braniti nešto što se u civiliziranom svijetu braniti ne može, osobu sa šovinističkim stavovima, jer je kako kaže, cura marljiva i vrijedna u njihovom izbornom stožeru. Izborni stožer, čovječe! Što može očekivati jedan etnički Albanac, državljanin RH, pri ostvarivanju svog biračkog prava, a o stravičnom etiketiranju EU da su nacisti, ne treba niti spominjati.

Budući je H.Novak mlada osoba, nije dobro samo je "otkačiti" iz stranke ili sa posla nego je treba poučiti o vrijednostima demokracije, o tolerantnom odnosu spram drugog i drugačijeg, uvažavanju različitosti, ali i o pristojnom i korektnom ponašanju.


registracija
1/1/70

, 27.01.11. 13:42

Ako su gospođu smijenili zarad šiptara...nikad više SDPe neće dobiti moj glas.A ti Ranko kao Srbin se srami. Sve HRVATE koje poznajem milijarda puta više štuju Srbe nego šipke.


registracija
1/1/70

, 27.01.11. 13:58

Evo,i Srbin Ranko protiv svojih Srba s Kosova.Sramota za SDPe da izbacivaju zenu što reče istinu.Ak meni kao Hrvat njena izjava 100 % paše...kako to da Srbinu Ranku ne paše?


registracija
20/7/10

pijanovic, 27.01.11. 14:15

Helena je istinu rekla i to svi znaju a zasto SDP
tako postupio prema Heleni to ce ga kosta
glasova nijedan Srbin ni püno posteni Hrvata
nece dati SDP glas


registracija
27/1/11

stan, 27.01.11. 14:22

Ima u Trogiru i gorih skandala. Cura je kriva što još uvijek nije shvatila da može mislit što hoće ali to ne smije reć, a ovisno o položaju, i radit što mu se prohtije.


registracija
1/1/70

, 27.01.11. 14:22

Ova zenska je rekla istinu.Meni kao Hrvatu uopće nije teško reci da su mi Srbi po svemu blizi od šiptara...glas moje obitelji više neide SDPeu.


registracija
1/12/10

kibidabi, 27.01.11. 14:25

Ako me netko kao Hrvata ubijedi da je nama bliži šiptar od Srbina,onda neka ide sve k vragu.Sa Srbima dijelomo mnogo toga zajedničkog...a sa šiptarima NIŠTA!!!Ova gospođica je napisala ono što 99,9 % HRVATA misli.Za mene ovim potezem je SDPe mrtav.


registracija
20/11/10

imalkogod, 27.01.11. 14:44

Ako sam od ikoga očekivao da ne napada ovu gospođu....nisam to očekivao od SRBINA RANKA. E


registracija
20/11/10

imalkogod, 27.01.11. 14:46

evo,meni Rvatu uopće nije tesko priznati da su nama RVATIMA Srbi blizi stotinu svjetlosnih godina od šipaka.U istog Isusa vjerujemo,krsćani smo,isti jezik zborimo...običaji su isti....zenimo se,kumujemo jedni drugima,na slave idemo...a šta imamo sa šipcima zajedničko?NIŠTA!!!


registracija
26/1/11

HBM, 27.01.11. 14:58

Kad bi čovjek vjerovao ovim komentarima u kojima se pojedinci ljute na svoj SDP i prijete da više, poslije smijenjivanja H.Novak, neće glasati za njih, jer i oni imaju isto šovinističko mišljenje o etničkim Albancima i da su im samo Srbi Srcu


Što znači biti pošten Srbin?
Ili si pošten čovjek ili si nepošten čovjek. Tu nacionalno obilježje nema nikakve veze, osim za šoviniste.
Ta glupa sintagma, pošten Srbin, pošten Hrvat, pošten Albanac, plasirana je u vrijeme i iz šovinističke radionice Slobodana Miloševića a označavala je podobne poslušnike,ljigave režimske dupeljubce.
Pozdrav dragim poštenim Hrvatima, ali i ovim poštenim Srbima koji se ovdje anonimno i pod nickom predstavljaju kao Hrvati, pa to još i izrijekom potvrđuju (ja sam Hrvat...kao da je Nacional srpski portal pa oni zalutali), a sve u cilju veličanja šovinističke velikosrpske politike prema Kosovu i njegovim građanima.


registracija
9/1/08

caballero, 27.01.11. 15:06

Helena ima yaya za razliku od ostatka politicara u SDP-u. Uostalom ove stavove dijeli citava Evropa a bogami sve glasnije se o tome bruji i u EU parlamentu.


registracija
1/12/10

tavan, 27.01.11. 15:17

Moje selo je 100% Hrvatsko,oko polovice mještana su miješani brakovi između nas i Srba...što hoću reći,Srbi su nam bliži po svim pitanjima od šiptara,i zato zbunjuje ova smjena samo zato što žena reče ono što svi hrvati misle,.Još više zbunjuje što srbin ranko više voli šiptare od svojih Kosovara...od danas za mene SDPe ne postoji.


registracija
1/12/10

tavan, 27.01.11. 15:19

Da još ovo dodamn.Razumijem da stranka ne treba javno iznositi svoje stavove oko nekih škakljivih pitanja...al' to pojedninac ima PRAVO reći...i zato ne razumijem ovu smjenu?


registracija
26/1/11

HBM, 27.01.11. 15:20

Civiliziranim i kulturnim ljudima za razmišljanje i donošenje odluka potrebna je glava i mozak a za ove pristalice šovinističkih izjava potrebna su yaya, tj mu-da, tj ona druga manja glava kojom ovi likovi razmišljaju pa su i rezultati odgovarajući.


registracija
1/1/70

, 27.01.11. 15:26

Zasto kaznjavati zenu što iznese svoj stav a ja garantiram da takav stav imaju skoro svi HRVATI. Sa Srbima nas veze puno toga...a sa šiptarima nas ama baš ništa ne veze. Davno sam sluzio vojsku,već tad sm uvidio kao mlad vojnik da svi narodi mogu ...jedino šiptari nikad nisu htjeli druziti se s ostatkom vojnika...uvijek su se grupisali ..nikad nitko nije mogao među njih....nedaj Boze da sam šovinista...jednostavno šiptari neće s nikim osim sa svojim.I što bi ja se gural...ako oni nas neće,zasto bi mi njih htjeli?


registracija
1/1/70

, 27.01.11. 15:33

Srbine Ranko,po kojoj logici...su tebi bliži šiptari od Srba?


registracija
1/1/70

, 27.01.11. 15:33

Ovaj HBM bi mogao biti šiptar. Sumnjiv je.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 27.01.11. 16:31

sumnjam da tukica ima jaja, ali sam uvjeren da vecina gornjih komentatora nema mozga. HBM je sve tako lijepo objasnio da bi i najveca budaletina shvatila, ali ni to ne pomaze. Pa ne cudi onda da nam je ovako kako nam je, a na zalost, sudeci po komentarima, ni buducnost ne izgleda blistava.


registracija
26/1/11

HBM, 27.01.11. 16:33

kudivotuija, 27.01.11. 15:33

Ovaj HBM bi mogao biti šiptar. Sumnjiv je.

--------------------------------------------------------------------------------

Kad bilo tko ukaže na zločinački odnos srpskih šovinista prema kosovskim Albancima, na taj srpski stoljetni tihi genocid nad njima, planiran i zapisan u dokumentima raznih tzv.intelektualaca tipa Vase Čubrilovića, onda se taj patološki mentalitet, spodoba koja misli da je čovjek, propinje na zadnje noge i svakog zagovornika ljudskih prava, uvažavanja druge nacije, vjere, rase, druge kulture, svakog onog tko ne pristaje na njegov fašistoidan mentalitet, proziva i naziva Šiptar, misleći u toj svojoj bolesnoj mrziteljskoj gluposti da je to za nekog uvreda. Za normalnog čovjeka naravno nije! Ali takvim bolesnicima je normalan čovjek uvijek sumnjiv.


registracija
1/1/70

, 27.01.11. 16:38

AGAmurate,siguran sam da si ti ADZovac (tzv domoljub) ...vi da pričate o kulturi,poštenju,pravdi...? Vi koji sste sve opljačkali..otimali stanove kao "zasluzni" građani...zadižili ste ovu drzavu da i nasi praunuci neće moći vratiti ...ustoličili ste kriminal,urusili sistem vrijednosti....sad su vam mediju trn u oku..jer nebi vi da se o vama piše onako kako zasluzujete...nebi vi da pljačkanje izađe na vidjelo prem da pomalo izlazi...mrš u tri ...


registracija
26/1/11

HBM, 27.01.11. 16:56

Persa k'o Persa, puna epske deseteračke mržnje pa joj se u njenim kosovsko-mitskim bolesnim snovima pričinja car Murat, kojeg je netom učlanila u HDZ, jer mu u SDP-u danas po Heleninom i Persinom mišljenju nikako nije mjesto. Na Muratovu sreću!


registracija
11/10/10

agaSovulj, 27.01.11. 17:06

Ima puno istine u onoj da narod zasluzuje vladu kakvu je izabrao. Nazalost, i razumni ljudi u tome stradaju zbog onih kojima rijec covjek nije na prvom mjestu, nego im je vaznije prebrojavanje krvnih zrnaca.


registracija
7/1/11

djani, 27.01.11. 21:48

Šta nama imaju srbi biti bliži od albanaca,i obrnuto?
to su dvije danas u 21 stoljeću različite države i komu se ne sviđa što je to tako,to je njegov problem ,a mi imamo svojih dosta problema u našoj RH.
kOSOVO JE REPUBLIKA ILITI DRŽAVA I SRBI I DRUGI KOJIMA TO NE IDE U GLAVU NEKA POPIJU APAURIN OD MUKE ZA KAKO ONI KAŽU SRCEM SRBIJE ,MA ZAMISLI,TAKO SU ONI BLEBETALI I PO KRAJINI PA DOĐE TRAKTORIJADAAAAAAAAAAA


registracija
7/1/11

djani, 27.01.11. 21:48

Šta nama imaju srbi biti bliži od albanaca,i obrnuto?
to su dvije danas u 21 stoljeću različite države i komu se ne sviđa što je to tako,to je njegov problem ,a mi imamo svojih dosta problema u našoj RH.
kOSOVO JE REPUBLIKA ILITI DRŽAVA I SRBI I DRUGI KOJIMA TO NE IDE U GLAVU NEKA POPIJU APAURIN OD MUKE ZA KAKO ONI KAŽU SRCEM SRBIJE ,MA ZAMISLI,TAKO SU ONI BLEBETALI I PO KRAJINI PA DOĐE TRAKTORIJADAAAAAAAAAAA


registracija
26/1/11

trepca, 30.01.11. 00:59

pogledajte i slusajte Lindu Halimi sa Kosova koja je pevala Kad se jednom vratiš ti u cast Terezi Kesoviji jucer u Dubrovniku
http://www.youtube.com/watch?v=AOVxv5DHNP0


registracija
26/1/11

mubutu, 31.01.11. 10:57

Skloni Srpsko govno jer srmdi ,zasmrdila je citav region.
@agaSovulj ovo je kriminalska vlada jer su naucili od Srba kako da krade.
Neka mi je vlada kriminal ali nije SRPSKA vlada nema niko da me bija zasto nosim crveni salj i da mi stavlja policijske casove.
Ma citav svet neka dodje da me sudi ako je potrebno samo NE SRBIN jer to je najgore sta se jednoj naciji moze desiti


registracija
26/1/11

mubutu, 31.01.11. 11:00

@tetkamara da li vas je vezalo sa srbima i tada kada su vas bombardirovali do Zagreba tada si pevala garant drugu pesmu ili si ti srpkinja pa si pevala srbija do Tokija


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika