28.01.2011. / 09:01

Autor: Nacional.hr

Blokada imovine

Dragičević na udaru poreznika: Zbog lažne adrese plijene mu 650.000 kuna

Osim na plaći, Dragičević je uštedio i na rekordnoj otpremnini od 6,8 milijuna kuna koju je dobio kada je smijenjen s mjesta predsjednika uprave Ine, i to 200.000 kuna

Tomislav DragičevićTomislav DragičevićTomislav Dragičević, bivši šef, a sada član uprave Ine, prema izračunu Porezne uprave utajio je, sa zateznim kamatama, 650.000 kuna na razlici prireza jer je lažno prijavio prebivalište u Pušći, u kojoj prirez iznosi samo 10 posto, iako živi u Zagrebu, u kojem je on čak 18 posto, javlja Večernji list.

Zbog toga su tužitelji Općinskoga državnog odvjetništva od suda su zatražili i dobili rješenje o blokadi Dragičevićeve imovine kako bi država, odnosno Grad Zagreb, mogli naplatiti prirez koji je taj bivši šef Ine izbjegao platiti. Kako član uprave Ine nema nekretnina poreznici će se pokušati naplatiti zaplijenom novca s bankovnih računa.

Večernji piše da Dragičeviću osim novčane kazne prijeti i kazneni postupak jer je riječ o kaznenom djelu prevari u službi iz članka 344 Kaznenog zakona koji predviđa i zatvorsku kaznu od 10 godina.

Podsjetimo, Dragičević živi u Zagrebu, u Rockfellerovoj 57, a prebivalište mu je prijavljeno u Općini Pušća, u Dubravi Pušćanskoj, Mladina 24, gdje mu se nalazi vikendica. Dragičević ima prebivalište u Pušći od 29. listopada 2004. godine iako cijelo vrijeme živi u Rockfellerovoj ulici, a u vikendicu u Pušću povremeno svrati.

Osim na plaći, Dragičević je uštedio i na rekordnoj otpremnini od 6,8 milijuna kuna koju je dobio kada je smijenjen s mjesta predsjednika uprave Ine, i to 200.000 kuna, piše Večernji list.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
18/1/11

petrus77, 28.01.11. 11:41

To je samo početak. Lopurda će kud i Ivo.


registracija
12/12/10

112131, 28.01.11. 12:19

kada bi to bilo sve bilo bi super


registracija
11/1/10

fluid, 28.01.11. 12:53

U vrijeme odlaska Dragičevića u mirovinu INA je bila u minusu 1,1 milijardu kuna,šta god to značilo.I u tim trenucima takvoga minusa,najodgovorniji čovjek te iste INE dobije otpremninu od 6,8 MILIJUNA !!! kuna !?Za šta?Koji to sistem omogućuje da se dogodi?Ima li itko bilo kakvo logično objašnjenje?Ljudi moji 6,8 milijuna kuna otpremnine !?Nevjerojatno.INo ni to zetu gospođe Savke(pokoj joj duši) nije bilo dosta.Svoju gramzivost čovjek jednostavno nemože utažiti ni sa čimTako bjedno pokušava ukrasti i tih 200.000 kn na lažnoj prijavi mjesta prebivališta.To je razina sitnog lopova i prevaranta.Dakle onse zaista legitimirao i kao nemoralna osoba i kao "rodoljub"prema svjoj i državi i prema svome narodu.Dragičević je još jedan živući primjer običnog lopova kojega je stvorila Tuđmanova doktrina kroz pretvorbu hrvatskih vrijednosti.Reći će da je to normalno u tako "jakim firmama"?Zar je zaista tako?Naravno da nije.Ni nakon tolike otpremnine Dragičević ne miruje.Još je lakomiji.Sistemom nepotizma nastavlja kooperaciju sa INOM kao njen savjetnik(u mirovini)ni manje ni više nego za 170.000 kn mjesečno!Zaista nema riječi za ovakve omjere poštenja u državi Hrvaskoj.Ovo je najprije moralna katastrofa a potom i početak kraja Hrvatske kao pravedne države.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika