28.01.2011. / 11:23

Autor: Nacional.hr

Na redu je Bajić

Pančić i Hrvatski socijaldemokrati podižu kaznenu prijavu protiv HDZ-a

"Pravna osoba kaznit će se za kazneno djelo odgovorne osobe ako se njime povređuje neka dužnost pravne osobe ili je njime pravna osoba ostvarila ili trebala ostvariti protupravnu imovinsku korist za sebe ili drugoga"

Ivica PančićIvica PančićIvica Pančić i njegova stranka Hrvatski socialdemokrati odlučili su podići kaznenu prijavi protiv - Hrvatske demokratske zajednice. Pančić je za danas sazvao konferenciju za novinare, a na njoj će objasniti razloge zbog kojih se odlučio na ovaj potez.

Već ranije je za portal Index.hr kazao kako kaznenu prijavu podiže na temelju Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela gdje se u članku 3. kaže: "Pravna osoba kaznit će se za kazneno djelo odgovorne osobe ako se njime povređuje neka dužnost pravne osobe ili je njime pravna osoba ostvarila ili trebala ostvariti protupravnu imovinsku korist za sebe ili drugoga."

"Dakle, ako je predsjednik stranke, u ovom slučaju bivši predsjednik HDZ-a Ivo Sanader, odgovoran i ako je počinio kazneno djelo, onda je po tome odgovorna i sama pravna osoba, odnosno stranka, odnosno HDZ", kaže Pančić te dodaje kako po članku 26. istog Zakon državni odvjetnik može po službenoj dužnosti pokrenuti kazneni postupak protiv stranke.

Na samoj konferenciji za novinare pančić je pojasnio zbog čega podnosi kaznenu prijavu protiv vladajuće stranke.

"Radi se o tri djela. Prvo je postojanje crnog fonda koje je potkrepljeno iskazom bivšeg HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića te slučajem Fimi medije. Dapače i sami visoki dužnosnici HDZ-a potvrdili su da je novac postojao te da su ga predali USKOK-u. Druga stvar je famozni luksuzni automobil za kojeg je stranka znala i za njega plaćala dadžbine i na kraju ga vratila. Treća stvar je fiktivno zapošljavanje člana HDZ-a u jednom poduzeću gdje je problem što je taj član radio u HDZ-u u isto vrijeme dok je imao drugo radno mjesto i stranka je za to morala znati", kazao je Pančić kojega su novinari upitali vjeruje li doista da će Bajićkazniti HDZ.

"Nadam se da mu za to neće trebati tri godine koliko moja zadnja prijava DORH-u stoji u ladici. Sanader ne može biti kriv za sve, a da drugi ništa nisu znali. Koliko kod sam bio njegov kritičar, dođe mi ga žao jer ovakvo šutanje dok je u prašini nema smisla", ocijenio je šef hrvatskih socijaldemokrata.

Bivši HNS-ovci: USKOK treba istražiti HDZ zbog udruživanja u zločinačku organizaciju

Ovo nije prva ovakva inicijativa jer su prošlog ljeta dvojica bivših saborskih zastupnika HNS-a, Antun Kapraljević i Nikola Vuljanić poslali u USKOK dopis s prijedlogom za pokretanje kaznenog postupka protiv HDZ-a zbog navodnog udruživanja u zločinačku organizaciju.

Kapljarević i Vuljanić smatrali su da "pranje" novca preko Fima medije nije ni moglo početi bez organizacije (stranke) i njezine logističke, političke i svake druge potpore te da su o svemu znali predsjednik stranke, predsjedništvo, blagajnik i nadzorni odbor.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
18/1/11

petrus77, 28.01.11. 11:44

Nema ništa od toga dok VLADO (SMUK) ne krepa. To će biti uskoro. UBIT ĆE GA CIROZA.


registracija
6/10/09

pfefer, 28.01.11. 12:20

neče petrus još bude on 4 g. predsjednik sabora a s tim prijavama pančić i ostali luzeri mogu si guze obrisati


registracija
6/10/09

pfefer, 28.01.11. 12:22

popišam ti takove ko što je pančić koji menja srtanke ko čarape a za vrijeme dok je bio ministar nije ni prstom mrdnuo za branitelje stoko crvena


registracija
31/1/10

STTony, 28.01.11. 12:28

Čmarko, sreća zato da je Kra-De-Ze puno učinio za prave branitelje kao npr. Gotovinu.


registracija
15/11/06

rimaz, 28.01.11. 12:49

Darko64 spominje stoku crvenu. A ovi drugi, koja su stoka oni, ili možda ne spadaju u stoku? Možda pripadaju stanovitoj ljudskoj vrsti koju nazivaju ljigavci, bezkičmenjaci, muzgavci ili slično.


registracija
11/1/10

fluid, 28.01.11. 12:58

Zašto se svi na ovom čatu pozivaju na termin "stoa"?Pozna linetko tako nepoštenu ikorumpriranu kravu,konja ili neku drugu stoku?Vrijeđanje tih divnih i nedužnih vrsta usporedbama sa ovim neljudskim bićima,više je nego uvredljiva.Dakle molim vas zaobzirnot i malo više promišljanja kod poistovjećivanja.Hvala!.


registracija
11/1/10

fluid, 28.01.11. 12:59

Pardon "stoka".


registracija
7/6/05

Marko, 28.01.11. 13:06

OD TOGA ZASADA NEMA NISTA KADA MIS BAJIC IGRA KAKO ONI SVIRAJU A GLAVNI DIRIGENT JE PIJANAC I HOSTOPLER SEKS ONI CE ICI DO KRAJA I NECE BIRATI SREDSTVA DA OPSTANU CAK SU SPREMNI DA RADE ONO STO SU RADILI U TOKU RATA DA BUDU NEKE NOVE GARAZE itd,ZALOSNO ALI ISTINITO JER KAKO KAZE NARODNA POSLOVICA UTOPLJENIK SE HVATA I ZA SLAMKU A ONI SE VEC UTAPAJU SKUPA SA SVOJOM VLADARICOM vLAISAVLJEVIC JADRANKOM JEDINO CE NAM NA KRAJU PREOSTATI BULDOZDERI I DA SE CIJELI HRVATKI NAROD DIGNE NA NOGE I TU BANDU UNISTI.


registracija
1/1/70

, 28.01.11. 13:10

Prijava je sasvim utemeljena nažalost stize sa velikim zakašnjenjem.Al,kako se ono kaze,bolje ikad nego nikad


registracija
5/3/10

starimudrac, 28.01.11. 13:15

darko64, krepaj od jada !!!!!!!!!


registracija
20/11/10

imalkogod, 28.01.11. 13:18

Mislim da je čak i budalama jasno da je vrh ADZe zločinačka organizacija.Eh,sad,zasto to nije jasno Bajiću....to je pitanje za sledeću garnituru političara u saboru i vladi.


registracija
1/12/10

kibidabi, 28.01.11. 13:19

ADZe je davno trebalo zabraniti...sad bi svima bilo bolje.


registracija
1/12/10

tavan, 28.01.11. 13:22

Kaznena prijava je OSNOVANA do neba. Ta banda vlada 17 godina...stotine milijarda KN...su otisle u njihove dzepove....


registracija
11/1/10

fluid, 28.01.11. 14:27

imalkogodv.Jasno je Bajiću ali nije jasno hrvatskim biračima.Barem ne dovoljnom broju glasača koji nemogu sakupiti dovoljno birača kao kritičnu masu a koja bi smjenila postojeću nomenklaturu na vlasti i opravdano zatražila promjenu sustava koji je kriminalno postavljen od svojeg početka 90.-ih.Bajić može i mora djelovati po pojedinim slučajevima kroz svoje obveze ali sustav i stranku mogu maknuti samo birači.To je pitanje ustavnoga prava.Aktivnog i pasivnog(imaš pravo birati i da budeš biran).I to je sva mudrost nužno potrebna Hrvatskoj sadašnjosti.Dakle BIRAČI !


registracija
12/1/11

Patricija13, 28.01.11. 15:41

Ja ću ponovo glasati za HDZ. Nešto mi se svida da mi djeca imaju Vjeroispovjed kao nasavni predmet.
Samo jedan pd motiva. Kad smo već kod glupih, kretenskih,
neobrazovanih i inih birača.
.


registracija
7/1/11

djani, 28.01.11. 21:52

ova prijava bi mogla i stajati ali od nekog drugoga,a ne od onih što su nas pored srba tada razoružali i dali oružje TO(teritorijalne obrane)braći pa nitko njih za to nije tužakao,ali komunisti uvijek su isti,isti su oni i iz hdz,iako su popljačkali više od Arkana i Mladića zajedno ali to je opet drugi proces


registracija
7/1/11

djani, 28.01.11. 21:52

ova prijava bi mogla i stajati ali od nekog drugoga,a ne od onih što su nas pored srba tada razoružali i dali oružje TO(teritorijalne obrane)braći pa nitko njih za to nije tužakao,ali komunisti uvijek su isti,isti su oni i iz hdz,iako su popljačkali više od Arkana i Mladića zajedno ali to je opet drugi proces


registracija
2/1/11

prohujalo, 29.01.11. 04:33

svaka cast, treba nesto pokrenuti....
preporuka djaniju: dali ste imali uvid u mladiceve dnevnike, ako niste pogledajte ih pa cete vidjeti ko je istom tom zlocincu davao novac....


registracija
7/1/11

djani, 29.01.11. 08:58

g.PROHUJALO ,i bez uvida ulica zna,ne treba imati ničije dnevnike mogu ih imenovati ali nepotrebno je.
ovo mene nervira kada se mi međusobno tužakamo,a srbi cvjetaju i čekaju moment,koji?
sve im na ruku ide od povratka do skrivanja i najmanjih ZLOČINACA,a naši niš!!!
ništa naši ne poduzimaju,samo pljačkanje im je bitno,a nama stižu optužnice i na kraju krajeva rasturili smo vojsku i generale,i sada je ostao po ovim provokatorima Šeks i par njih a to su SVI KOJI SU TADA STALI NA PRAVU STRAANU tj našu stranu kao bivši komunisti


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika