28.01.2011. / 15:21

Autor: Nacional.hr

Helena Novak za Kurir: Odvajanje Kosova od Srbije je kao odvajanje Dalmacije od Hrvatske

Priznaje da joj je pomalo žao jer nije u redu generalizirati stvari, ali ističe kako su reakcije koje dobiva pozitivne

Helena NovakHelena NovakSDP-ovka Helena Novak podigla je dosta prašine prije nekoliko dana kad je na svom Facebook profilu napisala kako je "Kosovo dio Srbije", a potom i izvrijeđala Albance, odnosno 'šiptare', napisavši kako su "oni sve samo nisu pošteni, vrijedni i dobri".

U izjavi za srpski Kurir, još je jednom potvrdila kako je Kosovo dio Srbije. Rekla je kako se ne slaže s činjenicom da je Hrvatska priznala neovisnost Kosova.

"Srbija je suverena država", ponovila je Helena Novak dodavši kako je natpis na Facebooku napisala revoltirana izvještajem Dicka Martya o trgovini organima na Kosovu.

Ostaje pri svom stavu kako je Kosovo dio Srbije te kako se ne može samo tako odvojiti dio teritorija od neke zemlje.

"Onda bi mogli i Hrvatskoj oteti Dalmaciju", kaže Helena Novak.

Priznaje da joj je pomalo žao jer nije u redu generalizirati stvari, ali ističe kako su reakcije koje dobiva pozitivne.

Na kraju je otkrila kako u svojoj obitelji ima brojne "Srbe od kojih su mnogi u Srbiji". "Svi smo mi miješani", poručila je Helena Novak na kraju.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
1/12/10

tavan, 28.01.11. 15:36

Sve što je Helena rekla 95 % Hrvata potpisuje.


registracija
29/11/09

Ivis, 28.01.11. 15:48

Trebalo je prije 30-ak i vise godina obici Kosovo za vidjeti i reci istinu. Naokolo samo cujes albanski, a rijedki Srbi, ne znaju ga govoriti! To vec nije normalno!


registracija
12/1/11

Patricija13, 28.01.11. 15:54

Sad će sve države koje su priznale Kosovo, zato što je to rekla Helena, povući svoja priznanja.
@Ives Da su se Albanci na kosovu obrazovali možda bi naučili i srpski jezik. Vaši komentari su jednostavno
nehumani.


registracija
14/11/07

laufer, 28.01.11. 18:01

Glupačica dobila svojih pet minuta slave.


registracija
7/1/11

djani, 28.01.11. 23:05

helena proradili ti geni pravoslavni ili te Hrvatski pravoslavac ???
ili te Kosovar slabo nagazio,kad ih nevoliš?
jer stara izreka kaže DOBAR KURAC MIR U KUĆI a kod tebe ga nema po tvojim komentarima budalo,cijeli svijet je priznao Kosovo koje se ubijalo od 1981 od strane srpskog naroda Šugoslavenko blesava samo ti ne vidiš niš nit ne želiš vidit.


registracija
26/1/11

trepca, 29.01.11. 11:28

Novine Kurir su te pronasle i objavili intervju sa tobom, i sigurno si se lijepo osecala kad su te pitali da li moze intervju sa tobom, sve servske medijske kuce, novine bilo one tiskane ili elektronske pisu samo lose o Albancima od kada znaju servi za novinarstvo, zato i ti si deo te propaggande ili bolje reci lazi jer oni samo lazima snabdevaju citaoce.
Ja mogu da ti kazem samo jedno; ove tvoje izjave su dokaz da sovenizam postoji duboko u genima pravoslavaca i ti si dokaz za to. Ako si Crnogorka porijeklom samo da znas da si Albanka jer oni su Poservljeni Albanci, Zato bolje cuti i idi malo uci ponasati i molim te poseti nekog psihiatra.
Kosovo je NEOVISNO i ti ga mozes samo popusiti, a sto se tice Dalmacije, ono je deo Hrvatske i tako ce biti jer tvoji preci i servi ga nisu mogli uzeti silom.
Ti si jedna Servska sovenistikinja koja misli isto kao i Milosevic i njegov piun crnogorac Bulatovic koji su pokusali okupirati Hrvatsku.
Sram te bilo i jos jednom; Nadji dobrog psikiatra a potom i nekog da radi na tvom imidzu jer lose izgledas.


registracija
26/1/11

trepca, 29.01.11. 11:34

@ives,
Ja sam Albanac sa Kosova i znam pricati, pisati i komunicirati na servski samo zato sto sam morao uciti u skoli, a nikako sto volim ovaj jezik, ali samo da znas da vecina Albanaca je znalo servski a to sto ti pricas nije normalnio, Imam jedno pitanje za tebe;
Posto je normalno znati jezik serva sto ga ne pricas kuci, pises cirilicom i predjes na pravoslavnu veru.
Kosovo vec skoro 40 godina ima Univerzitet (nije mu bilo dopusteno ranije po ustavu tadasnjeg SFRJ) i ima puno skolovanih ljudi Kosovo je bilo okupirano od servuje, kolonizovano i kao Albanac nisi mogao da napredujes jer tadasnja politika nije dozvoljavala.


registracija
7/1/11

djani, 29.01.11. 14:52

Trepča tako je nedaj se kao Kosovar i čovjek,a ona neka uči od Kurira i pravoslane crkve nauk šovinistkinja.
šta ona zna o 1981 pa naovamo koliko je mladića kosovara ubijeno u MIRU u tadasnjoj jna ,nezna ona da nezna ,žensko bilo ludo i ostalo ludo


registracija
26/1/11

trepca, 30.01.11. 00:58

pogledajte i slusajte Lindu Halimi sa Kosova koja je pevala Kad se jednom vratiš ti u cast Terezi Kesoviji jucer u Dubrovniku
http://www.youtube.com/watch?v=AOVxv5DHNP0


registracija
9/1/08

caballero, 30.01.11. 18:49

Sipci su najveci svoj domet dozivjeli u SFRJ. Imali su ono sto nema ni jedna nacionalna manjina u svijetu. Od sveucilista do clana u predsjednistvu. Fakticki drzava u drzavi.

Medjutim kako su bili bijesni bas kao i Srbi i Hrvati pa su htjeli kruha preko pogace, sada imaju ono sto u stvari vecinom jesu. Zlocinacku, korumpiranu, nefunkcionalnu "drzavu" i to sve uz pomoc novca i ljudstva iz US i EU.

E sad zamislimo kako bi tek izgledala da upravljaju sami.


registracija
26/1/11

trepca, 01.02.11. 00:50

caballero
popusi svim sipcima a kad nema vise sipca jedi govna sam sebi


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika