28.01.2011. / 16:55

Autor: Nacional.hr

Dužnosnik konzulata SAD-a u Pakistanu ubio dvoje motociklista

Prema tvrdnji pakistanskih vlasti on nema diplomatski imunitet i nije jedan od zaposlenika sigurnosti konzulata, koji mogu nositi oružje

Optuženi Raymond Davis (Reuters)Optuženi Raymond Davis (Reuters)Zaposlenik konzulata SAD-a optužen je za ubojstvo dvoje motociklista u pakistanskom gradu Lahoru, izvještava BBC. Raymond Davis izjavio je na sudu kako je pucao u samoobrani i kako su napadači pokušali ukrasti njegov automobil.

Davis je pokušao pobjeći s mjesta događaja, ali uhvatila su ga dva nadglednika prometa i predala ga policiji. Još jedna osoba je ubijena jer ju je pregazilo vozilo u kojem su bile Davisovi suradnici, koji su mu došli u pomoć, izjavili su svjedoci i policija. Iz ambasade SAD-a u Islamabadu kažu kako je on bio dužnosnik u konzulatu, ne precizirajući njegovu ulogu. U izjavi ambasade tvrdi se kako se surađuje s pakistanskim vlastima u određivanju činjenica slučaja.

Šef policije u Lahoru, Aslam Tareen, izjavio je kako je optuženi bio zaposlen na 'sigurnosnim poslovima' u konzulatu. Šef policije dodaje kako je kod uhićenog pronađen pištolj Glock, kao i pištolji kod dvoje ubijenih motociklista. Prema tvrdnji pakistanskih vlasti on nema diplomatski imunitet i nije jedan od zaposlenika sigurnosti konzulata, koji mogu nositi oružje. Detalji događaja još uvijek su nepoznati, dok su na mjestu događaja i pred policijskom stanicom održani prosvjedi. Glsnogovornik State departmenta Philip Crowley izjavio je za novinare u Washingtonu kako 'mi želimo učiniti jasnim kako se tragedije poput ove ne trebaju ticati strateškog partnerstva koje gradimo s Pakistanom. Nastavit ćemo naporno raditi kako bi to objasnili narodu Pakistana'.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika