17.10.2002. / 00:00
Skupina japanskih znanstvenika pronašla je način proizvednje luka, čije rezanje ne izaziva suze. Navodno su otkrili način kako genetski promijeniti enzim, koji se nalazi u luku, a koji pri rezanju luči tvar, koja onoga tko reže luk izaziva na plakanje. Cijela procedura ne mijenja druge karakteristike luka, pa ni njegov okus. Proizvođači luka su, navodno, vrlo zainteresirani za ovaj izum, jer su uvjereni da bi to moglo značajno povećati prodaju.
Komentari
Ovaj članak nema komentara.
Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.
Najnovije
-
05.07.2012. / 10:38
Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište
-
29.06.2012. / 16:26
Šokantna i provokativna modna predstava
-
29.06.2012. / 16:20
'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'
-
29.06.2012. / 16:09
Uživajte u sekundu dužem vikendu