29.01.2011. / 10:57

Autor: Nacional.hr

Trogirski Albanci poručuju Heleni Novak: Mi nismo pleme

"...imam pravo biti zabrinuta pošto neki pripadnici vašeg naroda, koje iznimno cijenim i poštujem jer ste plemenski nastrojeni, baš kao i dio moje obitelji koji su Crnogorci, generiraju vrlo ružne stvari", napisala je Helena Novak u e-mailu Županijskoj zajednici Albanaca

Helena NovakHelena NovakAfera koja je u javnosti izbila nakon što je mlada SDP-ovka, Helena Novak, u raspravi na Facebooku Albance nazvala "varalicama, dilerima, švercerima i lažljivcima", a Kosovo "mafijaškom državom", uznemirila je trogirske Albance.

Kako piše Slobodna Dalmacija, Helena Novak dodatno je pogoršala stvar kad je poslala e-mail predsjedniku Županijske zajednice Albanaca Vllazimu Hoxhi, u kojem ga je upozorila da je Faccebook privatna stvar.

Napisala je kako ne vidi zbog čega bi morala dijeliti mišljenje s njim, službenim stavom Hrvatske, a ne s mišljenjem Španjolske ili Kine.

"To je moje ustavno pravo", napisala je Helena Novak i dodala kako svojim stavom "nije uvrijedila niti imenovala nikoga".

"Ali imam pravo biti zabrinuta pošto neki pripadnici vašeg naroda, koje iznimno cijenim i poštujem jer ste plemenski nastrojeni, baš kao i dio moje obitelji koji su Crnogorci, generiraju vrlo ružne stvari", dodala je Helena Novak u e-mailu.

Na kraju se ispričala dodajući kako se radilo o "beznačajnoj raspravi na društvenoj mreži".

No, trogirski Albanci ne misle tako. Šokirani su njenim epitetom "plemenski nastrojeni".

"Nije točno da su njene izjave beznačajne. Ona ima dužnost u jakoj političkoj stranci, a širi stavove koji su puni mržnje i neistine, ne samo prema Albancima nego i Hrvatima", ističe Pavle Bisak, poznati trogirski zlatar i hotelijer.

Iako je svoje stavove, istina ublažene, ponovila još nekoliko puta Helena Novak sad pokušava ublažiti štetu. I dalje tvrdi da je bila riječ o nevažnoj raspravi na internetu, ali i da je to napad ne samo na nju, nego i na SDP.

"Kako sad svi vide te komentare s Facebooka, a nisu vidjeli moje zalaganje za pomoć nesretnim ljudima u Bosni i humanitarni rad. Nemam ništa protiv Albanaca u Trogiru", rekla je Helena Novak.

Vezane vijesti

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Društvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 29.01.11. 11:04

"...da je to napad ne samo na nju, nego i na SDP..."
zanimljivo kako ljudi koji lupetaju gluposti lako pronalaze put do medija.


registracija
12/11/10

grover, 29.01.11. 11:24

Možda ju je dobro pojebo neki Albanac pa ima predrasude.


registracija
27/1/11

boomerang, 29.01.11. 11:25

Ona je dokaz da u HR-u ima fašizma, ne onog koji bi trbao postojati prema balkancima zbog rata nego onaj u fašizam u najgorem obliku CRVENI FAŠIZAM (komunizam). Sjetite se da je i TITO diskreminiral židove, rome i ostale ne slavenske narode, kako su tek prolazili nijemci u slavoniji i talijani u isti i dal...


registracija
26/1/11

trepca, 29.01.11. 11:39

"To je moje ustavno pravo", napisala je Helena Novak i dodala kako svojim stavom "nije uvrijedila niti imenovala nikoga".
--------------
Ustavno pravo da se izrazis slobodno jeste ali ne da vredjas nekoga a posebno ne neki narod ili zajednicu.
A to sto kazes da nisi imenovala nikog mnogo gresis jer ti si spomenula |siptare|, Albance i Kosovare.

Ti treba posetiti psihiatra i da to cinis redovno.


registracija
30/9/09

davor12345, 29.01.11. 12:13

Je, je, netko treba dobit po pi... da dođe pameti. Neka se sada drugarica lijepo ispriča svim Albancima, Hrvatima i ostalima što je svojim "osobnim" stavovima, kako kaže, vrijeđala ljude po nacionalnosti i što je maltretirala čitateljstvo. Na njene stavove su se "ložili" samo oni "hrvati" koji bi bili najsretniji da je Hrvatska pašaluk, izoliran od cijelog svijeta, kako smo imali prilike vidjeti i ovdje u komentarima.


registracija
9/6/10

pogibija, 29.01.11. 14:11

Htjeli vi to uvidjeti ili ne, ona je izrekla veliku istinu! Istina ne može biti ništa drugo nego istina. A, to nema nikakve veze sa stranačkom pripadnošću i ksenofobijom.


registracija
1/1/70

, 29.01.11. 15:05

Šiptari neka se sa Albanicima dogovaraju....nemju oni šta govoriti s nama HRVATIMA. Tisuću puta rađe Srbin od šiptara.


registracija
29/1/11

cougar, 29.01.11. 15:36

Slazem se sa Helenom...sipci nisu civilizirani narod nikad bili niti danas dan...turci kasne za civilizaciom 500 god. albanci jos i vise to se vidi i na kosovu i u njihovoj albani..sam zapad to kaze sto i helena..a sama cinjenica je da di god su dosli samo provode nasilje drogu i ostali kriminal,,kod nas otvaraju slasticarne pekare skoima prekrivaju kriminalitet povezuju se ... ucjenjuju nase radnike to jest zene koje ismijavaju teraju da rade bez slobodnog dana deset sati dnevno a svoje kriju od sunca i mjeseca...tu bagru treba stjerat dole daleko na istok


registracija
29/1/11

mirabilis, 29.01.11. 16:44

Sipci nisu nikakvo pleme, oni su miroljubivi i nadasve sofisticirani, a vikende vole provoditi u krugu obitelji na ovakvim druzenjima: http://www.youtube.com/watch?v=8xBJQoENn48


registracija
7/1/09

maggiore, 29.01.11. 16:54

Helena je mlada, pametna i drustveno aktivna Hrvatica. Odgojena je onako kakvo joj je okruzenje u krishchanskom duhu. Njeno okruzenje ima odredjeni karakter.
Mimo toga karaktera i okruzenja, uvidja razlike i jasno ih je imenovala!!! Gdje je tu problem?
Znachi primjechuje da se "FURESHTI" ne zele integrirati ili nisu sposobni za to (chast izuzetcima).

Ne dozvolite da ju kao psi ganjaju po cesti ili po novinama.


registracija
30/5/10

Heli, 29.01.11. 17:24

Kad se izricu ovakve uvrede na racun jednog naroda, onda to treba potkrijepiti argumentima. Tvrdnje bez argumenata smatraju se obicnim lazima.Naravno, iz procitanih komentara, nije tesko zakljuciti da ovakve tvrdnje imaju i svoje pristalice.Za mene nije tesko zakljuciti, ko su pristalice ovakvih tvrdnji.

Njeno ustavno pravo je da se slobodno izrazava ali i da ne vrijedja druge narode.Ocito, gospodjica ili gospodja je pogresno shvatila svoje ustavno pravo.

Svaki narod ima svoj ponos, kao sto ima i svoje slobodati.Do ponosa treba drzati a slabosti korz zivot i odgoj umanjivati.


registracija
27/8/10

ciglanailovac, 29.01.11. 17:31

gos.Novak je samo rekla istinu,i nema tu sta neko pametovati,definitivno si Siptari nikakava nacija,oni i jesu samo pleme,nepoznatog porjekla,kao i cigani,i kao zidovi,neznaju odaklesu,negose smjeste ondje gdjeje naljepse.


registracija
29/1/11

cougar, 29.01.11. 17:46

agrumenti su nam zajednicki zivot sa takvo zaostalim plemenom...iskustvo susjedstvo zajednicki zivot vise moze reci i agrumentovati ...ako im nije dobro u hrvatskoj nitko ih nije zvao ilegalno bjezali su iz albanije bjeze i danas sa kosova albanije u zemlje di oce prava a u svojoj zemlji nemaju to...nitko iz krscanski zemalja neide u takve a vi letite kod nas i trazite jos prava koja nemate ni u islamskim zemljama,,,,koja prava ima na kosovo u albani ni vi albanci nemate ,,a i sto imate to nepoduhvata savremeni civilizacioni narod...drzite do svoje kulture a bjezite u savremene sirite se i ponasate kao da ste vi napravili civilizaciju demokratiju...za koju znate kad dodjete u demokratske zemlje pa se sepurite..pas vam jebo mater treba vas ko hitler u plin komore i potusit da se jednom ovaj civilizacioni svijet oslobodi tako zaostali podmukli kriminalaca mudzahedina talibana


registracija
29/1/11

cougar, 29.01.11. 17:50

hocete pokrainu u hrvatskoj ...pa posle drzavu kao i u srbi..


registracija
26/1/11

trepca, 30.01.11. 00:57

pogledajtei slusajte Lindu Halimi sa Kosova koja je pevala Kad se jednom vratiš ti u cast Terezi Kesoviji jucer u Dubrovniku
http://www.youtube.com/watch?v=AOVxv5DHNP0


registracija
26/1/11

mubutu, 31.01.11. 10:52

@cougar Vi ste vemo civilzovani narod govno jedno Srpsko citav ste Balkan zapalili.
Pa vas i vase gazde Rusi su zapudili iz Karpate jer ste bili kriminal nacija i dosli ste na Balkanu i vidi se rezultat.
Vi toliko ste pokvareni da imate i Akademiju da vam pomogne kako da unistavate druge narode ali dzaba vam je vame je i ime Servant - SLuga i uvjek imate da budete sluge


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika