31.01.2011. / 09:23

Autor: Hina

'Majka asfalta' pobjednik festivala u Biarritzu

Od ukupno šest dodijeljenih nagrada, "Majka asfalta" osvojila je tri nagrade u kategoriji igranog programa: glavnu nagradu Fipa d'or, nagradu za najbolju glumicu Mariji Škaričić i nagradu za najbolju glazbu koju su dobili Jura Ferina i Pavao Miholjević

Dalibor MatanićDalibor MatanićFilm Dalibora Matanića "Majka asfalta" apsolutni je pobjednik festivala Fipa, koji je svečanom ceremonijom završen sinoć u francuskom gradu Biarritzu, priopćio je danas Hrvatski audiovizualni centar.

Od ukupno šest dodijeljenih nagrada, "Majka asfalta" osvojila je tri nagrade u kategoriji igranog programa: glavnu nagradu Fipa d'or, nagradu za najbolju glumicu Mariji Škaričić i nagradu za najbolju glazbu koju su dobili Jura Ferina i Pavao Miholjević.

Tri zlata donijet će u Zagreb redatelj Dalibor Matanić. Mariji Škaričić to je druga nagrada za ulogu u ovom filmu, a osim ovih priznanja uvrštena je i program Shooting Stars Europske filmske promocije koji će svoju promociju imati na Berlinaleu sljedećeg mjeseca.

Fipa (Festival international de programmes audiovisueles) se ove godine održava dvadeset i četvrti put za redom, a ambicija mu je predstaviti najbolje od nezavisne, inovativne, raznolike i kreativne produkcije.

"Majku asfalta" producirale su prošle godine Kinorama i Hrvatska radiotelevizija. Film je u hrvatskim kinima u distribuciji Continental filma, a svjetsku je premijeru imao prije nekoliko mjeseci na festivalu u Pusanu. Uskoro slijede festivali GoEast i IndieLisboa, kaže se u priopćenju.

Vezane vijesti

Odvedeš par luđaka u izolaciju i vidiš na što su spremni

Odvedeš par luđaka u izolaciju i vidiš na što su spremni

Dalibor Matanić jedno je od rijetkih režiserskih imena koje je poznato široj domaćoj publici. Tu je popularnost stekao filmskim hitovima kao što su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika