31.01.2011. / 11:56

Autor: Sanija Hasanić

Humanitarna akcija: Neimaština i borba s teškom bolešću sina

Osmeročlana obitelj Zec jedva preživljava od 2500 kuna plaće oca Miše i 3000 kuna dječjeg doplatka. Tešku situaciju još više otežava i bolest 6-godišnjeg Nine Zeca koji se po drugi put bori protiv zloćudnog tumora jetre

Zlatica i Mišo Zec u posjeti svom sinu Nini, koji se u Klinici za dječje bolesti Zagreb, liječi od zloćudnog tumora jetreZlatica i Mišo Zec u posjeti svom sinu Nini, koji se u Klinici za dječje bolesti Zagreb, liječi od zloćudnog tumora jetreOsmeročlana obitelj Zec zadnjih dana ponovno "ulazi u ring" i počinje drugu rundu borbe za život 6-godišnjeg Nine koji ima dijagnosticiran zloćudan tumor jetre.

Dječaku iz Brežane Lekeničke su, kako je ispričala njegova majka Zlatica Zec, 2007. liječnici u Sisku, a zatim i u Zagrebu, potvrdili dijagnozu i odmah su krenuli s liječenjem.

"Ninin napuhnuti, žuti trbuh bio nam je jasan znak da nešto s našim sinom nije u redu. Iako su nas liječnici prvo poslali kući rekavši da se ne brinemo, naposlijetku je ipak postavljena ozbiljna dijagnoza. I tada smo se borili za njegovo ozdravljenje. Naš je Nino prošao sedam ciklusa kemoterapija, a u siječnju 2008. liječni su mu izvadili tumor te je počelo s njegovim oporavkom. Mislili smo da je mukama došao kraj", ispričala je Zlatica Zec, no očajno dodaje kako su se ipak svi prevarili.Nino je prije nekoliko dana ponovno završio u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj.

"Nino sada ide na kemoterapije jer mu se tumor vratio. Sve moramo prolaziti ispočetka. Više ne znam od kuda nam snaga za to sve. Očajni smo", rekla je tužna Zlatica Zec.Osmeročlana obitelj Zec živi u kući i Brežani Lekeničkoj, u obitelji radi samo otac Mišo, a njegova plaća je 2,5 tisuće kuna, kao i tri tisuće kuna dječjih doplataka. Kako kaže Zlatica taj iznos je premalen za život osmero ljudi.

"Mjesečno troškove režija plaćamo od tisuću do 1500 kuna. Tu je i otplata kreditne kartice jer smo morali podići nešto gotovine kad nam je sin bio bolestan. Osim Nine moramo brinuti o još njih petero i nemamo dovoljno. Kad vam dijete boluje od tako teške i ozbiljne bolesti tada od vas traži i više nego ono zdravo dijete, a tako je poražavajuće kada mu ne možete priuštiti sve što mu treba. Kad je Nino u bolnici mi svakog dana autobusom putujemo za Zagreb", rekla je Zlatica Zec.

Dodala je kako će njen suprug sad krenuti na bolovanje pa će njegova primanja biti svega 1300 kuna mjesečno, a tek je to premalo. "Moj muž je također bolestan, trebao bi na operaciju lijeve noge, no odlučio je sada s time pričekati. Ne možemo sad još i to podnijeti. Sad nam je primarno da naš Nino ozdravi, pokušat ćemo napraviti sve što možemo da mu pomognemo u toj bitci. Nažalost, ne možemo potpuno sami pa moramo moliti pomoć, zaključila je Zlatica Zec, Ninina majka.

Ukoliko želite pomoći osmeročlanoj obitelji Zec novčane donacije možete uplatiti na tekući račun Miše Zeca, otvorenom u Erste & Steiermärkische banci.

Broj računa je: 3202511355

Žiro račun Erste banke je : 2402006-1031262160

Vezane vijesti

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Tradicionalnu humanitarnu akciju "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine" organizirao je danas na glavnom zagrebačkom trgu Socijaldemokratski forum žena… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika