Objavljeno u Nacionalu br. 794, 2011-02-01

Autor: Marko Biočina

Liberali pripremaju treći blok: Kosor nudi koaliciju Vesni Škare Ožbolt

Pomanjkanje zainteresiranih partnera, ali i zvučnih novih članova stranke, očito je predsjednika HSLS-a nagnalo da saveznike potraži među minornim političkim strankama, kakav je posljednjih nekoliko godina DC

Darinko Kosor je prije nego Vesni Škare Ožbolt nudio predizbornu koaliciju i Josipu Kregaru, ali ga je on odbioDarinko Kosor je prije nego Vesni Škare Ožbolt nudio predizbornu koaliciju i Josipu Kregaru, ali ga je on odbioPredsjednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke Darinko Kosor započeo je pregovore s čelnicom Demokratskog centra Vesnom Škare Ožbolt o mogućnosti sklapanja koalicije na idućim parlamentarnim izborima. Kako doznaje Nacional, radi se o jednom od niza pokušaja Kosora da podigne izborni rejting HSLS-a uoči izbora, nakon što je istupanjem iz koalicije s HDZ-om i izbacivanjem Đurđe Adlešič i Ivana Čehoka iz članstva HSLS izgubio status parlamentarne stranke.

Parlamentarna stranka nije ni DC, a poznavatelji stanja u HSLS-u tvrde kako je Kosor, nakon što je propala mogućnost da se HSLS priduži Kukuriku koaliciji, odlučio pokušati formirati treći blok ujedinjujući manje stranke i neovisne liste. Tako je u medijima najavljivao kako će stranku kadrovski ojačati s desetak uglednih osoba iz javnog života, među kojima je i guverner Željko Rohatinski, no ta ideja se zasad nije ostvarila. Nakon toga Kosor je pristupio pregovorima s potencijalnim partnerima na političkoj sceni.

Prve pregovore navodno je vodio s bivšim kandidatom za gradonačelnika Zagreba Josipom Kregarom oko moguće koalicije u glavnom gradu, no Kregar je tu ponudu odbio jer se namjerava samostalno kandidirati u četiri ili pet izbornih jedinica. Takvo pomanjkanje zainteresiranih partnera, ali i zvučnih novih članova stranke, očito je predsjednika HSLS-a nagnalo da saveznike potraži među minornim političkim strankama, kakav je posljednjih nekoliko godina DC, koji u javnosti uživa vrlo nizak rejting.

Vezane vijesti

'Ništa se nije promijenilo'

'Ništa se nije promijenilo'

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ocijenio je danas kako je aktualna vlada nastavlja tamo gdje je stala loša prethodna vlada te kako se tijekom… Više

Komentari

registracija
12/12/10

112131, 01.02.11. 06:57

Liberali, dajte pametnu opciju za izbore i dobiti ćete glasove birača. Ovo što smo imali i imamo više nije rješenje za Hrvatsku. Okupite mlade, pametne stručnjake koji će pošteno voditi Hrvatsku, i koji nisu željni samo političke slave na način koji gledamo 20 godina, nego koji vole svoju zemlju i pošteno rade svoj posao.


registracija
1/12/10

tavan, 01.02.11. 10:54

Okupite stručnjake oko sebe....privolite još neke poznate političare....i evo dobrog rezultata.


registracija
1/2/11

damst, 01.02.11. 11:04

hsls kaže, nacional laže i izmišlja. bolje da je tako. jer tko je vesna škare ožbolt. tuđmanov potrčko koja je šutke gledala pretvorbu i privatizaciju na tuđmanov način njegovim odabranim ubermenschima. a ova samoreklamerka je to samo promatrala. ne sjećam se ma i jedne njene riječi kontra takvog tuđmanovog modela. to je dio biografije dotične koju mnogi zaboravljaju. a mogli bi je pitati je li možda njen muž imao kakve koristi u to doba, dok je ona bila mucavi tuđmanov potrčko.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika