03.02.2011. / 13:44

Autor: Martina Čizmić

Iskon: Televizija je dobila noge

U testnoj fazi koja je započela danas, a trajati će do 1. svibnja, ova će usluga biti dostupna svim dosadašnjim korisnicima Iskon TV-a, dok će nakon toga biti komercijalno dostupna svima

Iskon.TV playerIskon.TV playerPredstavljanjem usluge "Iskon.TV player" u Hrvatskoj je po prvi put omogućeno gledanje televizijskog programa uživo na mobilnim uređajima. Kako je to jednostavno objasnio predsjednik Uprave Iskona, Saša Kramar "televizija je dobila noge".

Iskon.TV player usluga je koja omogućuje praćenje televizijskih programa na računalima i mobilnim uređajima koji su spojeni na internet putem WiFi-a ili T-mobile 3G mreže. Za sad će gledanje televizije na mobilnim uređajima biti moguće samo korisnicima iOS-a (iPhone, iPad, iPod touch) te Android uređaja.

U testnoj fazi koja je započela danas, a trajati će do 1. svibnja, ova će usluga biti dostupna svim dosadašnjim korisnicima Iskon TV-a, dok će nakon toga biti komercijalno dostupna svima. U testnoj fazi korisnici mogu gledati šest televizijskih programa a iz Iskona najavljuju kako će se dostupnost programa proširivati ovisno o zahtjevima i željama korisnika.

Prijenos televizijskog programa u visokoj razlučivosti sa sobom donosi i neke posljedice na koje treba obratiti pozornost. Naime, korisnici koji žele gledati tv program putem svog mobilnog telefona morati će voditi računa o potrošnji internetskog prometa. Naime, otprilike 8 sati televizijskog programa putem Iskon.TV playera "teži" oko 1 Gb podataka. Upravo stoga, Iskonov.TV player će prilikom ulogiravanja u sustav upozoravati korisnike na tu činjenicu.

Osim gledanja tv programa, Iskon.TV player korisnicima omogućava pristup Videoteci, TV Vodiču, ali i Snimalici pa je tako moguće označiti neku emisiju za snimanje putem svog mobilnog telefona i kasnije ju odgledati na računalu ili televizoru.

Vezane vijesti

Iskon predstavio svoj servis za razmjenu i pohranu podataka

Iskon predstavio svoj servis za razmjenu i pohranu podataka

Svega tri mjeseca trajao je razvoj Iskonovog servisa za razmjenu i spremanje podataka pod nazivom JUMBO koji je danas predstavljen na konferenciji za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika