04.02.2011. / 10:32

Autor: Nacional.hr

Hrvatske željeznice će sufinancirati gradnju pruge za Todorića

Iako će kolosijeci biti u vlasništvu Agrokora, HŽ Cargo će, uz obavljanje usluge teretnog prijevoza, sufinancirati i izgradnju

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaPrema pisanju Poslovnog dnevnika, Hrvatske željeznice odlučile su u suradnji s vlasnicima dotrajalih industrijskih kolosijeka u dvije godine revitalizirati prioritetne kolosijeke te izgraditi nove, a prvi na redu u tom investicijskom ciklusu biti će Agrokor u vlasništvu Ivice Todorića.

U Hrvatskoj naime postoji 364 dotrajalih industrijskih kolosijeka duljine 511 kilometara, a među najvažnijim projektima u 2011. su novi kolosijeci prema Agrokorovoj Sojari u Zadru te Vupikovu silosu u Vukovaru, vrijedni osam milijuna kuna. Todorićev koncern je donio odluku o preferiranju željezničkog transporta, a uskoro će s HŽ Cargom potpisati ugovor o strateškom partnerstvu. Iako će kolosijeci biti u vlasništvu Agrokora, HŽ Cargo će, uz obavljanje usluge teretnog prijevoza, sufinancirati i izgradnju.

"HŽ Cargo će sudjelovati u revitalizaciji industrijskih kolosijeka kada zbog toga ima dugoročnu ekonomsku korist za sebe te za gospodarstvo, s tim da naša strana dogovara modalitet ulaganja te visinu investicije s vlasnikom", izjavio je Zlatko Rogožar, predsjednik Uprave HŽ Holdinga.

Vezane vijesti

Đuro Đaković Holding isporučio 10 teretnih vagona HŽ Cargu

Đuro Đaković Holding isporučio 10 teretnih vagona HŽ Cargu

U Slavonskom Brodu održana je primopredaja teretnih vagona serije Habbins od strane Đuro Đaković Holdinga predstavnicima Hrvatskih željeznica. Obje… Više

Komentari

registracija
12/11/10

grover, 04.02.11. 14:04

Neka čuju i Hrvati: U Todorićevoj trgovini salatu peremo u WC-u:

http://ideamislinavas.blogspot.com/


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika