04.02.2011. / 19:10

Autor: Nacional.hr

"Mladi Jastreb" optužuje premijerku: Kosor mi je prijetila preko Tomislava Ivića

"Iznenadio sam se. To je bio vrlo oštar poziv, vrlo oštar ton glasa. Direktno sam ga pitao da li je to prijetnja, a on mi je odgovorio da mi prenosi poruku predsjednice da prestanem", rekao je Borković

Branko BorkovićBranko BorkovićPosljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković u posljednje je vrijeme nekoliko puta prozvao Vladu da je ona direktno odgovorna za slučaj Purda. No, nakon sastanka s premijerkom Kosor, činilo se kako se stanje smirilo. Sve do danas.

Borković je medijima rekao kako mu je ministar branitelja Tomislav Ivić prenio poruku premijerke Kosor kako mora prestati sa svojm izjavama.

"Iznenadio sam se. To je bio vrlo oštar poziv, vrlo oštar ton glasa. Direktno sam ga pitao da li je to prijetnja, a on mi je odgovorio da mi prenosi poruku predsjednice da prestanem", rekao je Borković.

Istaknuo je kako je poziv shvatio kao prijetnju te se zbog nje neugodno osjeća. Upravo je zato pozvao saborski odbor za branitelje da o svemu provede istragu.

No, u Vladi i ministarstvu branitelja opovrgavaju cijeli slučaj.

Ministar Ivić izjavio je kako je "potpuna neistina odnosno bolje rečeno laž" da je Borkoviću prenio poruku premijerke Kosor te je dodao kako se Borkoviću nikad nije obratio na takav način.

Optužbe Mladog Jastreba premijerka Kosor nije željela komentirati.

"Ne želim se spuštati ispod vlastitog dostojanstva i dostojanstva Vlade i ne razumijem zašto se gospodin Borković spustio ispod razine svog dostojanstva", odgovorila je premijerka nakon što su ju novinari zamolili da prokomentira Borkovićevu izjavu.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
24/3/10

bagsy, 04.02.11. 19:36

pa jastrebe,koja si ti papčina,da te baba i slinavac pozivaju na red,pa gdje je srce junačko,ti iza sebe imaš vukovar,a ona podrum u zagrebu,gdje su nestali dani ponosa i slave?


registracija
1/1/70

, 04.02.11. 20:12

Jastreba,nisi znao da unuka četničkoh vojvode i ne voli HR ratnike? Tko god se bijeloj kokoši suprostavi daj bude na ovaj ili onaj način uklonjen.


registracija
10/11/10

Kakaric, 04.02.11. 20:20

KOSORICE – PROGONIŠ NAS KAO BJESNE PSE

Ja Branko Kakarić pozivam te d a obznaniš hrvatskom puku zašto braniš da slučaj KAKARIĆ bude obznanjen hrvatskom puku.
Zašto hrvatski puk ne smije znati da me se kao ratnog vojnog invalida i dragovoljca Domovinskog rata već 5 godina nezakonito progoni i da 5 godina ne mogu živjeti u domovini.
Zašto sprječavaš da hrvatski puk zna da sam zbog prijetnji policijskih “ČASNIKA” da će me ubiti namjestiti mi kriminalni dosje 5 godina ne mogu u svoju domovinu za koju sam i ja dao svoju krv i svoje meso.
Da li se bojiš da se sazna kako si prije pet i pol godina ponijela prema meni kao ratnom vojnom invalid kada sam ti se obratio za pomoć kao ministrici branitelja
Jadranka Kosor tražila je d mene da napišem zamolbu za prijem kod nje.
Napisao sam zamolbu.
Jadranka Kosor nakon primljene zamolbe tražila je da čekam puni šest 6 mjeseci kako bi došao na red na razgovor kod nje.
Za informaciju hrvatskom puku , toliko se ne čeka ni kod engleske Kraljice da bi se došlo na red za audijenciju.
Čekao sam tih famoznih šest mjeseci pod teškim pritiskom nezakonitih policijskih prijetnji.
Kada je došao dan za razgovor koji mi je zakazala Kosorica – dobio sam obavijest da ne mogu biti primljen.
Na moje inzistiranje da mi se objasni zbog čega takav postupak, Sekretarica Jadranke Kosor mi je rekla sljedeće “KAKARIĆU ZAŠTO STE DOSADNI , MINISTRICA KOSOR AS NE ŽELI PRIMITI I TOČKA”
Kosorice – kada psa sa ulice namamiš u dvorište sa koricom kruha, tada mu ne zatvoriš vrata pred nosom, već ga pustiš da uđe u dvorište i pojede na miru tu koru kruha.
To pod uvjetom ako čovjek u sebi ima i malo moralnih vrijednosti.
Kosorice - ti si se prema meni ponijela gore nego prema šugavom psu sa ulice.
Iz tih razloga tvrdim da je Jadranka Kosor zadnja osoba koja ima pravo bilo kome spoticati MORALNE VRIJEDNOSTI.
Borkoviću , ratniče i prijatelju.
Teško je danas naći sugovornika u redovima jake hrvatske političke mafije iz razloga jer će oni svaku tvoju i moju riječ prikazivati kao naš “RANI POKLIČ” a to sigurno nije.
Teško je naći sugovornika u osobi i osobama koje su preko noći postal Hrvati
Te osobe zatajile su svoje podrijetlo , svoj rod, svoju vjeru , i to samo zbog svog bolesnog karijerizma.
Kada su bili u stanju tako postupiti prema svojim korijenima , kako onda t i ja , svi naši suborci možemo očekivati da će se te osobe prema nama odnositi pošteno iskreno .
Kako možemo očekivati da će nam priznati i dozvoliti da participiramo u ostvarivanju TEMELJNIH LJUDSKIH PRAVA.


registracija
11/1/10

fluid, 04.02.11. 21:45

Pa naravno da lažeš Borkoviću!Potpuno je jasno da svi mi lažemo i pljačkamo državu.ONI je čuvaju od nas.Oni zajedno sa ocem domovine su stvorili Hrvatsku a ne topovsko meso hrvatske maldosti.Ivić !?Kreten i podguzna muha,licemjer i otpad inteligencije se ponaša u skladu cijele državne politike ove i bilo koje vlade do sada.Čisti poltron i snishodljivac,bezobraznik po rođenju kao i Frane Matušić.Najodvratnije je na sceni što je moglo izgmizati iz najcrnjih kutova Hrvatske.Ali,gospodine Borkoviću,i tebi je jasno da je rat naopako započeo.No nije bilo vremena drugačije.Srbi su bili tu i moralo se odmah krenuti.sada je jasno da je trebalo paralelno čistiti smrad po Hrvatskoj i to Hrvatski izdajnički smrad.Lopovi,licemjeri,ološ,nezasitnici i sve što nevalja je diktiralo tempo i razvoj rata u Hrvatskoj a u međuvremenu je sve postalo kristalno jasno.Egipat zove,moj Borkoviću.Samo taj sistem otpora može maknuti ovo hrvatsko zlo sa vlasti.Vjeriujem da se bliži kraj tome a početak jedne bolje i ljepše Hrvatske.Ovi to neće ni pod koju cijenu dati iz ruku.Do konačnog uništenja svega poštenja u Hrvatskoj.ostat će samo oni-smeće i zlo Hrvatsko.


registracija
11/1/10

fluid, 04.02.11. 21:47

Branitelji eto vam dične predsjednice i njenih atašea!


registracija
7/1/11

djani, 04.02.11. 22:26

Sve nas je preveslalo ,ali sve do jednog Hrvata zadnjih 19 godina ova banda ŠUGOSLAVENA preobučeni u Hadezeovce i moderne reformirane komuniste ili socijaliste,ali sad je kasno za povratak jer najprije 17000 poubijanih Hrvata nitko nemože dignuti i oživjeti,onda ova banda nam sprema još nešto najgore a to je spajanje još ovo malo tvrtki sa komšijskim tvrtkama tj novu yugosferu ili nebitno kako će se zvati,branitelje proglasili ludim,radnike potjerali na ulice,a sve sa ciljem da narod od muke i razočaranosti sutra objeručke prihvati bilo kakvu uniju bila ona EU ili komšijska unija,vjerujte da sve vodi tomu.
da je statistiku raditi preko 50 posto ovog naroda ne bi imalo ništa protiv nekakve unije,što zbog nepismenosti na što računa sadasnji hdz,a što zbog razočaranosti na koju računa sdp


registracija
6/10/09

pfefer, 04.02.11. 22:46

borković se slizao sa glavaševcima ako je on bio zapovjednik vukovara onda bi trebao znati tko je ubijao nevine ljude


registracija
6/10/09

pfefer, 04.02.11. 22:48

borković se bori za sabor a ne za branitelje ko i kotromanović sve je obečava a sd ga ni blizu nema a ni u saboru da dvije kaže


registracija
20/12/10

rasputjin, 04.02.11. 23:32

Kako proradi ADZ propagandna masinerija kad neko ima muda govoriti o problemima.

Pozdrav Mladom Jastrebu.

Decki dok se vi sami ne zbrojite, kolko ima pravih i koji su lazni branitalji, do tad ce oni moci loviti u mutnom!


registracija
30/9/09

davor12345, 04.02.11. 23:44

Ne pakujte Šeksu!


registracija
5/3/10

starimudrac, 05.02.11. 01:13

darko64, pa ti si magare. ili komunjara, pa navlačiš.


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 05.02.11. 04:21

Borkovicu dok imaš ispred imena i prezimena ovo mladi, do tad će te ova ocerupana bijela ovca jebavati u mozak. Valjda postoji zapis dali te je neko kontaktirao telefonom ili te ovo dubre od ivica zvalo iz neke govornice. Snajper u ruke i trenirati tamo gdje su neka otvorenja gradilišta i gdje se predaju kljucevi stanova.


registracija
7/6/05

Marko, 05.02.11. 07:39

Jastrebe to je banda nemoj da se bojis ti si heroj a oni kukavice - nece oni jos dugo biti na vlasti i njima ce doci kraj i to uskoro,pa da vidimo sta ce onda pricati,sram ih bilo.
A ta srpkinja Vlaisavljevicka koja obnasa duznost premijerke jedva ceka da nadje zrtvu i to medju herojima koji su se borili za slobodnu Hrvatsku da bi svoje bolesne hormone iskaljivala nad postenim napacenim narodom,gospodin i heroj PUDRA je njihov zrtva i nicija druga kao sto su nasi heroji poput Gotovine i drugih zrtve da bi oni sebi krcili put da vise ukradu i opustose zemlju do kraja sram ih bilo ali i oni ce odgovarati za sve sto su dosada napravili ali za svoj dzep.


registracija
1/1/70

, 05.02.11. 08:37

Jastreb je u prvom redu čovjek a i HEROJ,a šta je JACA? Vidite li vi do kud ide banda ADZovska? Prijete čovjeku koji je zaslužan za stvaranje HR...on je Jaci...omugućio da sjede u vladi...valjda bivši HEROJI smiju kritizirati vladu.....i reći istinu?


registracija
1/1/70

, 05.02.11. 08:39

Šta smo dočekal da ni JASTREB ne smije reći ono što svaki čovjek osijeća i vidi,a to je da je ADZe mafija uništila drzavu....sebe i svoje kriminalce su obezbijedili stotine godina....Jastrebu kapa dole,a Kosorici.......srednji prst....


registracija
20/11/10

imalkogod, 05.02.11. 08:43

ZAPOVJEDNIK Jastreb ima prvo reći ono što vidi svojim očima...a to je da je HDZe kriminogena banda opljačkala i devastirala ovu drzavu do krajnjih granica,barem je to svakom jasno.Zaapisničarka Jaca je potpisivala s APETITOM takve papire da kriminalci mogu raditi što ih je volja.I sad se izvlači kao nisam znala šta sam potpisivala...ista je kao i kriminalac Kaljmeti.Svi su oni Sanaderova djeca,pametnom dosta.


registracija
1/12/10

tavan, 05.02.11. 08:45

Borkoviću,narod tebi vjeruje...a Kosorici i njenom ADZeu ni NULA %. Ne dozvoli da te Vlaisavljevićka inače nesposobna lopuza zajedno sa pijandurom Friščićem uzdrma. Zna se đe je KRIMINALCIMA mjesto.


registracija
1/1/70

, 05.02.11. 08:46

Dosta je reći da Jasteba narod voli i uvazava a Kosovku djevojku nemre gledati očima.


registracija
1/1/70

, 05.02.11. 08:48

Jaca i svi njeni ministri čim zinu LAŽU!!!!! Valjda smo tomu svjedoce svih ovih 17 godina vladanja te mafije? Prijetili su u to sam ubijeđen....inače i ja se slaažem da nitko nesmije protiv HR insstitucija...ipak čovjek smije reći ISTINU!!! A ona je ono što reče Borković na onom protestu.Zasto JACA ....ne trpe istinu?


registracija
7/6/05

Marko, 05.02.11. 09:00

Vlaisavljevicka je potpisivala i to je dobro znala sta potpisuje a za svaki potpis dobivala je pare iz famoznog crnog fonda HDZ-a

JA BI TO OVAKO USPOREDIO
---------------------------------------------
ONI KOJI KRADU A DRUGI CUVA STRAZU ISTO JE.

TAKO JE ONA POTPISIVALA STO ZNACI ISTO- ZNALA JE ONA STA POTPISUJE A SADA SE NAVODNO BORI PROTIV KORUPCIJE I KRIMINALA MA PROTIV CEGA SE ONA BORI KADA JE I SAMA U NJIHOVOM KOLU.

Zato moj Jastrebe netreba se bojati te kucke ona nam nista nemoze sve o gleda svjet i znaju dobro cime se bave zahvaljujuci takvima koji kao ona i je Hrvatska ispod Albanije kako analize pokazuju a ona to i voli zato nase branitelje i isporucuje svojima u srbiju mozda?joj je to i zadatak jer su nju udbasi dobro naucili sta da radi .to joj je zadatak.Onaj ko se svoje vjere odrekne nemoze biti dobar covjek a ona je to i naprevila i to pokazuje da je osoba bez karaktera.

ZIV TI BIO MOJ HEROJU JASTREBE.


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 05.02.11. 10:13

Neće se spustati ispod SVOG dostojanstva i dostojanstva Vlade????? Alo, alo, bjeloglava ovco, do je ikada rekao da ti i Vlada imate i mrvicu dostojanstva alooooo. Mrs u trista picki materine sa tim lopovskim i ovcarskim 150.000 radnomjestanskih dostojanstva.


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 05.02.11. 10:18

Sada ispada: vidi nasilnika, vidi prostaka, vidi kako nam nedaju da radimo i stvaramo za ovaj hrvatski narod i tako dalje i tako dalje. Neće vas uskoro niko na kugli zemaljskoj moći spasiti kad narod popizdi, a fali mu Karamarcinova dlaka s glave. To će se zvati lov na HDZ i svako ko je imalo bio u ovim unistavanjima svega sto je nekada i malo vrijedilo, najebo je najblaze rečeno.


registracija
11/1/10

fluid, 05.02.11. 12:26

Nažalost,nema ništa od ovih i ovakvih komentara na čatovima.I oni na vlasti to jako dobro znaju.I računaju sa tim.Računaju da neće Hrvat na Hrvata oružjem ili silom.I tu profitiraju.Nadalje,računaju na razbijenost braniteljskih udruga a bez homogenizacije te snage sve je pucanj u prazno.Također računaju na stvaranje nepodobnih osoba koje će javno dezvuirati i proglasiti lošim ljudima tako da će ih ukloniti sa mogućih čelnih pozicija snaga koje bi silom mogle preokrenuti ovu pljačku na pravi put.Tu je i policija koja je uvijek u službi zaštite režima.Bez obzira kakav on bio.U ratu je to bilo drugačije.Srbi su bili vanjska prijetnja.Na unutarnjem planu će se štititi poredak od onih koji "ugrožavaju hrvatsku stabilnost i neovisnost".Kao i pod drugim izlikama i kvalifikacijama.Ako se hrvatsko biće na najširim razinama ne homogenizira u jedan korpus otpora kriminalnim zakonima i institucijama koje ga blagosivljaju i provode,nema boljitka ni za koga.Ulica je najgora varijanta ali nije ništa gora,čak je vrlo vrlo blaža ,od modela pod kojim se pljačka vlastiti narod.Dok lopova ili zlikovca ne ukloniš iz sredine gdje čini svoja nedjela ,zatvorom on nastavlja dalje.A ovdje se zaista radi o zlikovcima.Samo ih sila može maknuti.U protivnom će dovršiti svoje naume do uništenja nacionalnoga bića Hrvatske.


registracija
28/4/10

Zvonko, 07.02.11. 13:54

S većim dijelom komentara se mogu složiti, mada ne sa svima. Svi znaju protiv koga su, svi znaju šta im se ne sviđa i koga žele maknuti!
No, pitam sve, ako znamo šta ne želimo i koga ne želimo, izjasnite se koga i kakovu politiku želite.
Znači, koja stranka i koji pojedinci će promjeniti ovu neizdrživu situaciju? Tko će nas izvući iz svih oblika krize u koje smo utopljeni?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika