06.02.2011. / 14:43

Autor: Nacional.hr

Za poplave optužili Gabrića

Jambo odgovara na izvještaj Hrvatskih voda: 'S tim se papirima može obrisati guzica'

"S tim se papirima može obrisati guzica", kaže Jambo za Slobodnu i za sve ponovno optužuje Luku Bebića, Ivu Sanadera i HDZ. Grad Metković, objašnjava gradonačelnik, nema 200 milijuna kuna za tu investiciju, a nositelj projekta su Hrvatske vode

Stipe Gabrić JamboStipe Gabrić JamboIzgradnja zaštitnog sustava desne obale grada Metkovića, u naselju Jerkovac, nije bila moguća isključivo zbog neriješenih imovinsko-pravnih poslova. Tvrdi se tako u izvještaju splitskoga Vodogospodarskog odjela za vodno područje dalmatinskih slivova upućenog njihovom šefu, generalnom direktoru Hrvatskih voda Jadranku Husariću, doznaje Slobodna Dalmacija.

Tvrde da su sredstva za građenje zaštitnog sustava osigurana u nekoliko navrata, a krivac je, po njima, Grad Metković, čije se vodstvo nije pobrinulo za ishođenje dokumentacije o riješenim imovinsko-pravnim radnjama za osiguranje zemljišta.

Podsjetimo, Neretva se u 2010. godini nekoliko puta izlila iz korita u metkoviću te je pri tom nastala velika materijalma šteta. Neretva se izlila u siječnju i prosincu, a izvanredno stanje je trajalo po sedam dana. Na kućama, gospodarskim objektima i poljoprivrednim dobrima materijalna šteta se procjenjuje na oko 200 milijuna kuna, što je i vrijednost objekta za zaštitu od poplava. Međutim, gradonačelnik Metkovića Stipe Gabrić Jambo nije birao riječu odgvoru na optužbe iz Hrvatskih voda.

"S tim se papirima može obrisati guzica", kaže Jambo za Slobodnu i za sve ponovno optužuje Luku Bebića, Ivu Sanadera i HDZ. Grad Metković, objašnjava gradonačelnik, nema 200 milijuna kuna za tu investiciju, a nositelj projekta su Hrvatske vode.

Na pitanje novinara Slobodne Dalmacije zašto Grad Metković za njegova mantata nije sredio imovinsko-pravne odnose kao što se navodi u izvještaju, Gabrić kaže da su to priče za malu djecu.

Vezane vijesti

Jak potres s epicentrom u BiH, osjetio se i u Metkoviću

Jak potres s epicentrom u BiH, osjetio se i u Metkoviću

Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su danas u 12,42 sati jak potres s epicentrom 16 kilometara sjeverno od Metkovića,… Više

Komentari

registracija
2/2/11

MarkoKraljevic, 06.02.11. 15:12

Nemam komentara...
oce li on biti gradonacelnik do kraja zivota ko tito na celu Jugoslavije


registracija
16/6/10

nosonja, 06.02.11. 15:21

Za mene je on govno od čovjeka.
Kako može pljuvati po HDZ-u a član je HSS-a koji zajedno sa SSDS-om tu organizaciju održava na vlasti.
Govno,veeeeliko govno.


registracija
18/1/11

petrus77, 06.02.11. 17:27

To je tip čovjeka kao što je Bebić. Umišljen i misli da je nedodirljiv. FUJ!!! Jel čudno što nam je ovako u državi pored svih ovih ljudi. Živjeli TUNIS, EGIPAT i RUMUNJSKA!!!


registracija
18/1/11

petrus77, 06.02.11. 17:27

To je tip čovjeka kao što je Bebić. Umišljen i misli da je nedodirljiv. FUJ!!! Jel čudno što nam je ovako u državi pored svih ovih ljudi. Živjeli TUNIS, EGIPAT i RUMUNJSKA!!!


registracija
11/10/10

agaSovulj, 06.02.11. 18:19

ne znam nista o njemu, ali po nacinu na koji se izrazava, vidim da je intelektualac, visoko obrazovan i zato je valjda na funkciji koju obavlja. Nema za nas zime dok su takvi na vlasti.


registracija
30/9/09

davor12345, 06.02.11. 21:14

Drug Tito jaše na čelu kolone!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika