07.02.2011. / 20:26

Autor: Hina

Nezadovoljni radnici "Jadrankamena" nasrnuli na Orešara

Na današnjem radničkom zboru "Jadrankamena" u kinodvorani u Pučišćima na Braču skupina radnika nasrnula je i na pod oborila predsjednika nadzornog odbora i većinskog vlasnika te tvrtke Brunu Orešara jer su nezadovoljni njegovim objašnjenjem zašto kasni plaća za prosinac 2010. i kako ju kani isplatiti, potvrdio je za Hinu načelnik općine Pučišća Marino Kaštelan koji je nazočio skupu.

Bruno OrešarBruno OrešarNa današnjem radničkom zboru "Jadrankamena" u kinodvorani u Pučišćima na Braču skupina radnika nasrnula je i na pod oborila predsjednika nadzornog odbora i većinskog vlasnika te tvrtke Brunu Orešara jer su nezadovoljni njegovim objašnjenjem zašto kasni plaća za prosinac 2010. i kako ju kani isplatiti, potvrdio je za Hinu načelnik općine Pučišća Marino Kaštelan koji je nazočio skupu.

Po Kaštelanovim riječima u kinodvorani je bilo oko 200 radnika, a u jednom trenutku njih pet-šest skočilo je na pozornicu na kojoj se nalazio i govorio Orešar, da je došlo do naguravanja te su ga oborili na pod.

"Nastala je gužva, padale su čaše, sve je bilo ružno gledati, ali ubrzo su priskočili drugi radnici i sve se smirilo bez težih posljedica", kazao je Kaštelan.

"Kad se izgred smirio, Orešar je nakon pola sata napustio dvoranu", dodao je.

Nakon radničkog zbora na skupštini Nezavisnog sindikata "Jadrankamena" odlučeno je da radnici danas stupaju u štrajk.

Po Kaštelanovu tumačenju, ako se brzo ne prevladaju teškoće u "Jadrankamenu", tvrtki vrlo važnoj i za Pučišća i za otok Brač, mogao bi joj biti blokiran račun.

Na temelju kolektivnog ugovora radnici su plaću za prosinac trebali primiti najkasnije do 20 siječnja 2011., ali nisu, zbog čega su nezadovoljni kao i zbog današnje Orešarove ponude da se 50 posto prosinačke plaće isplati ovaj, a 50 posto idući tjedan. Nakon toga bi u sljedeća dva tjedna isto tako bila isplaćena i plaća za siječanj. Radnici su tražili odmah svu plaću za prosinac, objasnio je Kaštelan.

Vezane vijesti

'Pozivanje na otpor i samovlast'

'Pozivanje na otpor i samovlast'

Kod suca istrage Županijskog suda u Splitu u tijeku je ispitivaje četvorice radnika Jadrankamena, koji su privedeni jučer u Policijsku upravu u… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 07.02.11. 21:16

hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe!!!!!!


registracija
2/2/11

MarkoKraljevic, 08.02.11. 09:18

bruno radi to u svoju guzu, provjerite radnike koji su sumnjivi...
Drugo, daj ga ovamo, ako ne moze spasiti nasu dalmatinku, moze trcat alku...nije rodjen u cetinjskoj krajini i nema pravo trcati ali daj da ga neko od plemenitih sinjana zajasi, mozda Simac i sinovi, mozda Cikara, Jukic, Milanovic, kotromanovic...

Ljudi, bracani, dajte ga nama!
jebo ga Jarnjak! Francek, itd...
Bruno tekstilaci kamenjar i nikom nista... daj Nadana!


registracija
7/1/09

maggiore, 08.02.11. 14:51

Dajte chovjeku fore da uzme daha. Pa bolje je sachekati dva tjedna, nego ostati bez radnoga mjesta.
Ili je mozda ona na snazi: Da susjedu krepa krava
ali i moja neka krepa, da ne moze od mene posudidi mlijeka.??!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika