Objavljeno u Nacionalu br. 321, 2002-01-08

Autor: Jasna Babić

Popis neriješenih ubojstava

406 ubojica slobodno šeće Hrvatskom

Najveći broj ubojstava otpada na dvije ratne godine, 1991. i 1992., a najveći broj nerazriješenih egzekucija odnosi se na Srbe i 'deklarirane Jugoslavene'

Prema službenoj MUP-ovoj evidenciji, koja je ovih dana dospjela do Nacionala, u Hrvatskoj je između 1990. i 2001., u klasičnim kriminalnim i političkim egzekucijama, u oružanim prepadima, pljačkama, pijanim i obiteljskim svađama likvidirano više od 2100 ljudi, cijelo oveće hrvatsko selo. Ubojice čak 543 žrtava, više od četvrtine, zauvijek su ostali nepoznati i u ovom trenutku nekažnjeno hodaju Hrvatskom. Tako je policijska statistika, u nedostatku ozbiljnijih socioloških studija, zasad najvjernija slika hrvatskog društva i hrvatskih institucija u posljednjem desetljeću.
Doduše, MUP-ove evidencije prilično su nepouzdane. Primjerice, u njima piše da je Boris Gotovina smrtno stradao 4.travnja 1993. kod Pakoštana, u puškaranju čije aktere i motive policija nije uspjela otkriti. Premda je, eto, za MUP mrtav već devet godina, on je nedavno, živ i zdrav, održao konferenciju za novinare u čast svoga brata, odbjeglog hrvatskog generala i haaškog optuženika.
Pitanje je koliko se živih, ali medijski anonimnih ljudi našlo na policijskom popisu razjašnjenih i nerazjašnjenih ubojstava zbog sličnih evidencijskih grešaka. I obratno: koliko ubijenih nije upisano ni u jednu policijsku statistiku. Marini Nuić, aktivistici nekadašnjeg HDS-a, koju su nesumnjivo u jesen 1991. likvidirali tzv. hrvatski junaci iz Pakračke Poljane, za razliku od živoga Borisa Gotovine, nije pripao čak ni status ubijene žrtve. Budući da njeno tijelo nikada nije pronađeno – a nitko ga nije ozbiljno ni tražio – MUP se do danas ne smatra nadležnim za njezin “nestanak”. Na isti način mnogi hrvatski državljani srpske narodnosti smatraju se “nestalima” ili “odbjeglima na drugu stranu” nakon što su strijeljani u Gospiću 1991. No policijska statistika nije samo nepouzdana, na nekim mjestima i potpuno proturječi podacima ostalih državnih institucija koje se bave istovrsnim društvenim fenomenom. Dok je Državno odvjetništvo uvjereno kako posjeduje obilje dokaza da su Shpejtima Taqija, bivšeg hrvatskog vojnika, pa utjerivača dugova i reketara, ubili pripadnici tzv. zločinačke organizacije kojoj se sudi u Remetincu, u MUP-ovim analitičkim izvješćima njegova smrt pripisana je neidentificiranom ubojici.

Drukčija istina

Dvije najteže ratne godine nisu čak ni statistički sređene, premda na njih otpada najveći broj ubojstava “po nepoznatom počinitelju”, kako se to kaže u službenom policijskom žargonu. Od 543 nerasvijetljena slučaja u zadnjih deset godina gotovo polovica odnosi se samo na 1991. i 1992. No i taj je podatak samo približan. Nekolicina ubijenih više je puta upisana u policijske kompjutere, pa potom višekratno dodana konačnom statističkom zbroju. Likvidacije cijelih obitelji – poput pet članova srpske obitelji Vila u Sisku – zamaskirane su vrlo perfidno: nigdje ne piše da je riječ o bračnom paru i njihovim ukućanima, nego su u policijsku statistiku zavedeni svaki posebno, kao pojedinačni i odvojeni primjeri zločina. Time se, sasvim očito, izbjegao zaključak o nacionalno motiviranoj odmazdi i kvalifikacija ratnog zločina. Bio je rat, većina nerazjašnjenih ubojstava dogodila se u opasnoj blizini fronta, policija je bila zaokupljena obranom zemlje – tako glasi uvijek isto opravdanje na svim instancama MUP-a. Istina je, međutim, ponešto drukčija: čak i uz sve nedostatke, policijski popisi riješenih i neriješenih egzekucija svjedoče da su trupla uredno popisana, da su obavljeni rutinski očevidi i obdukcije, da je u velikoj većini slučajeva identificirano oružje kojim je žrtva usmrćena. Blizina ratnih okršaja policijske istražitelje nije ometala u poslu sve dok se ne bi otvorilo pitanje motiva i ubojica, nerijetko s hrvatskim vojnim oznakama. Utoliko nije slučajno da se vrlo velik broj nerazjašnjenih egzekucija 1991. i 1992. odnosi na Srbe i deklarirane “jugoslavene”, i to uglavnom na području triju policijskih uprava – sisačke, osječke i vukovarske – kojima su u to doba upravljala tri HDZ-ova vojna diletanta, uživljena u uloge macho-vojskovođa. Siskom je, podsjećamo, kao šef lokalnog Kriznog štaba u maskirnoj uniformi paradirao Ivan Bobetko, dok su stvarnu vlast imale razne stranačke vojske čiji su pripadnici rješavali, prije svega, svoje stare, civilne i mirnodopske račune sa susjedima i znancima. Na isti način u Vukovaru je do kolovoza 1991. vladao Tomislav Merčep, a u Osijeku – Branimir Glavaš, poslije promoviran u svemoćnog osječko-baranjskog župana.

Ubijeni novinar

I dok su ubojstva Hrvata u teritorijalnoj nadležnosti tih HDZ-ovih desničara završavala kaznenim prijavama, kako svjedoče policijske statistike iz toga vremena, likvidiranim Srbima malo se tko htio baviti. Prema spomenutim policijskim evidencijama, od 25 neriješenih sisačkih ubojstava 1991. i 1992., 18 žrtava pripadnici su srpske nacionalnosti, dok su samo tri ubijene osobe evidentirane kao deklarirani Hrvati. Preostalih pet neriješenih egzekucija odnosi se na žrtve koje su opisane kao “državljani SFRJ ”, bez pobližeg nacionalnog određenja, ili kao trupla kojima policija nije mogla odrediti identitet. Posebno mjesto u povijesti sisačke Policijske uprave zauzima nikada razjašnjeno ubojstvo njemačkog novinara Egona Scotlanda, ubijenog nesumnjivo iz političkih razloga, možda i po višem političkom nalogu. Kako svjedoče njegovi kolege, u Sisku je vidio i doznao stvari koje je lokalna vlast htjela prikriti.
Iz istog razdoblja u Osječko-baranjskoj županiji ostalo je neriješeno 27 ubojstava: četiri su žrtve Hrvati, dvije žrtve svrstane su među Muslimane, jedna je opisana kao britanski državljanin. Riječ je o Paulu Jenkinsu, novinaru koji je stigao u Hrvatsku da istraži smrt njemačkog kolege Scotlanda. Većina preostalih, neistraženih i nekažnjenih likvidacija odnosi se na identificirana tijela srpskih civila, koji su potom temeljito opljačkani. Među ostalim, nije razriješeno ni ubojstvo devetogodišnje djevojčice muslimanskog imena i prezimena koja je u policijsku evidenciju upisana kao “državljanka SFRJ”.

Sukobi zagrebačkih gangova

Na području vukovarske Policijske uprave slični pokazatelji su, međutim, prilično specifični. Budući da su bivša JNA i četnici potkraj kolovoza 1991. počeli tromjesečnu opsadu Vukovara koja je u studenome iste godine okončana srpskom okupacijom, najveći dio policijskih izvješća govori o ubojstvima u Vinkovcima pod hrvatskom kontrolom. Od 42 neriješena ubojstva iz 1991. i 1992. ni jedno se ne odnosi na Hrvate, desetak ih je svrstano među neidentificirane žrtve, dok su svi ostali Srbi.
Goran Alavanja prvo je ime na policijskim popisima neriješenih ubojstava od 1990. do 2001. Premda je riječ o Srbinu iz zadarskog zaleđa, Alavanjino ubojstvo izazvalo je kolektivni gnjev tadašnje hrvatske javnosti, kao metafora beskrupuloznosti kninske “balvan-revolucije” kojom je u ljeto 1990. započela velikosrpska invazija na hrvatski teritorij. Alavanja je bio policajac, djelatnik zadarske Policijske uprave. Ubijen je 23. studenoga 1990. automatskom puškom dok je patrolirao cestom kod Gornjeg Karina. Zadarski istražitelji službeno su objavili da je u tročlanu policijsku patrolu pucao izvjesni Ličina, vozač kamiona iz Gračaca, smatrajući Alavanju srpskim izdajnikom u novoj policijskoj uniformi s hrvatskom šahovnicom. Prema istim priopćenjima, Ličina nije uhićen samo zato što se sklonio u kuću koju su čuvali do zuba naoružani kninski pobunjenici. Tako se Alavanjina smrt činila službeno razjašnjenom. Tek danas, iz policijske statistike, napokon je jasno da identitet ubojice nikada nije utvrđen i da je priča o kamiondžiji iz Gračaca poslužila tek za smirivanje razdražene javnosti.
Milan Krivokuća, šef sindikalne organizacije strojovođa, drugi je jednako poznati slučaj. Likvidiran je u prosincu 1992. doslovce na pragu svoga velikogoričkog stana, s tri smrtonosna uboda nožem. Prema općoj ocjeni, ubojicu su angažirale izvjesne političke strukture, osvećujući se za Krivokućin sindikalni i politički angažman koji je, po nekima, dovodio u pitanje stabilnost zaraćene Hrvatske. U svakom slučaju, ta nerazjašnjena smrt postala je još mnogo “slavnija” kad je postala temom prvih javnih obračuna HDZ-ovih političkih frakcija. Nekoliko mjeseci poslije jedan priučeni tajni agent Josipa Manolića, prvog šefa UNS-a, pred saborskim Odborom za nacionalnu sigurnost Vladimira Šeksa označio je kao naručitelja Krivokućine likvidacije, pozivajući se na tračeve u krugu Hrvatske željeznice.
Prema policijskim izvješćima o neriješenim ubojstvima iz proteklog desetljeća, 1993. je početak oružanih sukoba zagrebačkih gangova, uz blagoslov institucija koje su planski i svjesno održavale izvanredno ratno stanje. Te godine ubijen je Damir Kovačić Šerif, redar diskoteke “Sokol”. Premda je Kovačićevo ubojstvo uvršteno u kategoriju kažnjivog djela “po nepoznatom počinitelju”, neslužbeno je osumnjičen javno poznati sljedbenik Vjeke Sliška, “kralja poker automata” iz Dubrave koji se te godine počeo uspinjati u hijerarhiji zagrebačkog podzemlja.

Gandiozni sudski proces

Nije isključeno da je ubojstvo ostalo nerazriješeno jer je, po kriterijima egzekucije, obavljeno vrlo profesionalno, bez ikakvih tragova i svjedoka No jednako je vjerojatno da policija nije pokazala odveć veliku revnost u potrazi za ubojicom. Banda Vjeke Sliška već je tada uživala zaštitu HDZ-ovih tajnih službi, da bi potkraj 1999. postala glavnim saveznikom Državnog odvjetništva u stvaranju grandioznog sudskog procesa protiv tzv. zločinačke organizacije s Knežije. “Neoprostivo je da je kazneni progon jednog ganga postao amnestijom za njihovu gangstersku konkurenciju”, komentira danas visoki MUP-ov službenik.
Iste godine ostalo je nerazjašnjeno 40 ubojstva, mahom počinjenih pištoljima, automatskim puškama i eksplozivom u raznim dijelovima Hrvatske. Ostao je zapamćen slučaj Ivana Brleka, bravara iz Klinča Sela kojeg je nepoznati ubojica usmrtio udarcima čekićem.

Neobični ponašanje ubojice

Iz sljedeće 1994.naslijeđeno je 15 egzekucija “po nepoznatom počinitelju”, od kojih su se novinari crnih kronika najviše bavili slučajem Petra Pandola, kuhara iz Hvara, i Maria Smiljka, studenta iz Imotskoga. Obojica su likvidirani puškama, naoko bez jasnog razloga i povoda.
Tijekom 1995. zabilježena je nova nerazjašnjena žrtva gangsterskog rata na zagrebačkim ulicama. U rujnu te godine ubijen je Mladen Šiškić, Sliškov “poslovni partner” u nekoliko ucjenjivačkih pothvata po Vlaškoj ulici. Nema nikakve sumnje da je smrtonosni pucanj ispalila knežijska banda kojoj je u tom trenutku bio idol još živi Zlatko Bagarić, štićenik HDZ-ova ministra pravosuđa Bosiljka Mišetića. Koliko je poznato, sve istrage protiv Bagarića prekinute su prema instrukcijama iz istih HDZ-ovih frakcijskih krugova.
Uz Šiškićev slučaj 1995. policija nije riješila ni 23 mnogo bezazlenija ubojstva.
Statistički gledano, s 11 neriješenih smrti, 1996.se uklapa u policijski mirnodopski prosjek, pa je te godine najveću pozornost privukla tragična priča o pomorcu Ivanu Čajiću iz Gradca čije je krvavo truplo pronađeno na livadi nedaleko od njegove kućne adrese. I policiju i novinare najviše je intrigirao detalj o neobičnom ponašanju nepoznatog ubojice: pošto ga je usmrtio ubodima noža, žrtvu je preobukao u čistu odjeću, a krvavu košulju i hlače odložio u njegovoj kući. Motiv ubojstva također je ostao zagonetka, jer ni jedna Čajićeva dragocjenost nije bila ukradena.

Kriminal izmakao kontroli

Godine 1997. policijski statističari zabilježili su 10 neriješenih ubojstava. Osim već spomenutog Taqija, ubijenog u srpnju iste godine, još su dva neriješena slučaja upućivala na sve dramatičnije sukobe u domaćem kriminalnom miljeu. U kolovozu 1997. likvidiran je Mijat Vrdoljak, još jedan pripadnik Sliškova klana. Ubojstvo je ostalo neriješeno uglavnom zato što je policija otkrila više mogućih razloga za njegovu egzekuciju. Prema jednoj priči, Vrdoljaka je ubila tzv. zločinačka organizacija s Knežije. No, prema drugoj, bila je to odmazda samih “sliškovaca” jer je Vrdoljak, navodno, otkazao poslušnost svome gangsterkom lideru. Nekoliko mjeseci poslije prostrijeljen je Omer Zahirović, poznat policiji još iz 1991., kad je na Bagarićevu kockarnicu bacio pakleni stroj.
Ukratko, ta tri ubojstva stvorila su osnovni dojam da je kriminal potpuno izmaknuo kontroli tadašnjeg MUP-a. Trend je nastavljen 1998. spektakularnom i nikad razjašnjenom egzekucijom Bernarda Hutinskog u Varaždinu, te smrtonosnom paklenom napravom od koje je poginuo ugostitelj Albert Burić, očito žrtva neidentificiranog “reketara”. Uz 18 slučajeva ubojstva “po nepoznatom počinitelju”, 1999. na isti je način zapamćena uglavnom po ubojstvu Ibrahima Dedića, vlasnika Promdei banke, Damira Džebe, narkomana, kriminalca i suradnika domaće krimpolicije i više domaćih tajnih službi. Obojica su ubijeni iz zasjede, a ubojice su, očito, raspolagali preciznim informacijama o njihovu kretanju, navikama i kontaktima.
Premda je 2000. broj neriješenih ubojstava naoko opet porastao – 20 neriješenih slučajeva te godine stavljeno je ad acta – stvarni rezultat ponešto je bolji: sedam neriješenih ubojstva prebačeno je u pokazatelje za 2000. premda su se neki od njih dogodili još 1991. Napokon, 2001. s 14 neriješenih ubojstava opet bi se uklopila u normalne policijske standarde, da se na Cvjetnom trgu u Zagrebu nije dogodio mafijaški obračun u kojem je ubijen Vjeko Sliško. Premda je naručitelj i dalje nepoznat, policija to ubojstvo smatra razriješenim jer je jedan identificirani egzekutor u bijegu, drugi je mrtav, a treći uhićen.

Ubojstva s nepoznatim počiniteljem

1990.

1. Goran Alavanja (1963.), policajac iz Donjeg Karina, ubijen 23. 11. 1990. u Obrovcu, hicem iz automatske puške
2. Ivan Artuković (1940.), strojarski inženjer iz Zagreba, ubijen 23.-26. 4. 1990. u Zagrebu, tupim predmetom
3. Rudolf Belina (1936.), umirovljenik iz Zagreba, ubijen 4. 6. 1990. u Pustodolu Začretskom, hicem iz lovačke puške
4. Josip Božićević (1963.), policajac iz Zagreba, ubijen 28. 9. 1990. u Petrinji, hicem iz vatrenog oružja
5. Karlo Gartner (1951.), nezaposlen iz Zagreba, ubijen 13. 11. 1990. u Rijeci, hicem iz pištolja
6. božidar Habek (1958.), djelatnik iz Cirkvene, ubijen 2. 8. 1990. u Cirkvenoj, hicem iz pištolja
7. Vinko Mikulandra (1958.), policajac iz Bilice, ubijen 2. 10. 1990. u Matasima, hicem iz lovačke puške
8. NN iz Rijeke, ubijen 30. 11. – 2. 12. 1990. u Rijeci, oštrim predmetom

1991.

1. Milan Vranješ (1947.), vozač iz Gospića, ubijen 22. 10. 1991. u Senju, hicem iz vatrenog oružja
2. Željko Brozović (1962.), policajac iz Kučaja Ogl, ubijen 22. 8. 1991. u Tounju, nepoznatim oružjem
3. Dušan Vila (1959.), djelatnik iz Siska, ubijen 28. 8. 1991. u Sisku, hicem iz vatrenog oružja
4. Stojan Miodrag (1950.). djelatnik iz Siska, ubijen 28. 9. 1991. u Sisku, hicem iz oružja
5. Vatroslav Vergaš (1959.), djelatnik iz Siska, ubijen 29. 11. 1991. u Lukavcu Posavskom, hicem iz automatske puške
6. Ljuban Lovrić (1946.), djelatnik iz Siska, ubijen 25. 11. 1991. u Sisku, hicem iz vatrenog oružja
7. Božidar Perica (nepoznata dob), umirovljenik iz Okučana, ubijen 20. 6. 1991. u Okučanima, sjekirom
8. Antun Čorak (1956.) djelatnik iz Okučana, ubijen 27. 8. 1991. u Okučanima, hicem iz pištolja
9. Ana Šušnjara (1908.), iz Vrpolja, ubijena 18. 10. 1991. u Vrpolju, metalnom polugom
10. Saško Gašovski (1970.), vojnik iz Splita, ubijen 6. 5. 1991. u Splitu, hicem iz pištolja
11. Ivica Gajtan (1962.), djelatnik iz Iloka, ubijen 13. 1. 1991. u Iloku, hicem iz pištolja
12. Slobodan Vučković (1955.), vozač iz Vukovara, ubijen 1. 7. 1991. u Vukovaru, hicem iz vatrenog oružja
13. NN, ubijen 1. 7. 1991. u Opatovcu, hicem iz vatrenog oružja
14. NN, ubijen 4. 7. 1991. u Vukovaru, hicem iz vatrenog oružja
15. NN, ubijen 4. 7. 1991. u Opatovcu, hicem iz vatrenog oružja
16. NN, ubijen 1. 7. 1991. u Opatovcu, hicem iz vatrenog oružja
17. NN, ubijen 18. 9. 1991. u Gunji, hicem iz vatrenog oružja
18. Momčilo Devrnja (1942.), vozač iz Orahovice, ubijen 30. 9. 1991. u Orahovici, kuhinjskim nožem
19. NN, ubijen 24. 11. 1991. u Zadru, hicem iz vatrenog oružja
20. Nikola Blagojević (1939.) bez stalnog zanimanja iz Prespe Male, ubijen 16. 8. 1991. u Prespi, hicem iz vatrenog oružja
21. Egon Scotland (nepoznata dob), novinar, njemački državljanin, ubijen 26. 7. 1991. u Jukincu, hicem iz vatrenog oružja
22. Momčilo Kosović (1940.), neodređenog zanimanja iz Zemunika Donjeg, ubijen 9. 12. 1991. u Zemuniku Donjem, premlaćivanjem i mučenjem
23. NN, ubijen 16. 12. 1991. u Zadru, udaranjem, premlaćivanjem, mučenjem
24. Vjekoslav Tokić (1951.), prodavač iz Belog Manastira, ubijen 1. 7. 1991. u Belom Manastiru, kolcem
25. Tonka Vuić (1929.), domaćica iz Vinkovaca, ubijena 9. 1. 1991. u Vinkovcima, metalnom polugom
26. Zlatko Kovač (1966.), djelatnik iz Kraskovića, ubijen 13. 12. 1991. u Pušini, hicem iz automatske puške
27. Ivica Kolar (1970.), policajac iz Trstenika, ubijen 6. 7. 1991. u Širokoj Kuli, hicem iz vatrenog oružja
28. Jan Valenčik (1949.), oficir JNA iz Velike Gorice, ubijen u Popovači, hicem iz automatske puške
29. Milan Čapo (1968.), djelatnik iz Bjelovara, ubijen 16. 10. 1991. u Prespi, hicem iz vatrenog oružja
30. Mile Paripović (1927.), djelatnik iz Gornje Vrijeske, ubijen 12. 12. 1991. u Gornjoj Vrijeski, hicem iz automatske puške
31. Nikola Bosanac (1920.), zemljoradnik iz Katinaca, ubijen 12. 12. 1991. u Katincu, hicem iz automatske puške
32. Kosovka Zvonarić (1911.), domaćica iz Malih Grđevaca, ubijena 24. 3. 1991. u Malom Grđevcu
33. Goran Magdić (1964.), policajac iz Bačevca, ubijen 17. 9. 1991. u Grubišnom Polju, hicem iz puške
34. Milan Popović (1920.), zemljoradnik iz Lončarice, ubijen 6. 11. 1991. u Lončarici, hicem iz puške
35. Stevan Gležnić (1934.), zemljoradnik iz Lončarice, ubijen 6. 11. 1991. u Lončarici, hicem iz puške
36. NN, ubijen 20. 10. 1991. u Nakovnju, gušenjem
37. NN, ubijen 9. 2. 1991. u Kominu
38. Stipe Alar (1941.), zemljoradnik iz Korenice, ubijen 24. 10. 1991. u Korenici, hicem iz automatske puške
39. Stojan Bogdanović (1946.), djelatnik iz Karlobaga, ubijen 1. 12. 1991. u Gospiću, hicem iz vatrenog oružja
40. NN, ubijen 1. 10. 1991. u Smiljanu, u zapaljenoj kući
41. Miloš Rajčević (1940.), djelatnik iz Gospića, ubijen 19. 10. 1991. u Klancu, hicem iz automatske puške
42. Zvonko Turković (9164.), bez stalnog zanimanja iz Kučinića, ubijen 14. 8. 1991. u Karlovcu, bombom
43. Mihajlo Stojaković (1944.) bez stalnog zanimanja iz Karlovca, ubijen 9. 10. 1991. u Karlovcu, hicem iz automatske puške
44. Predrag Murganić (1954.), bez stalnog zanimanja iz Karlovca, ubijen 10. 10. 1991. u Karlovcu, hicem iz automatske puške
45. Nada Tomac (1954.), djelatnica iz Karlovca, ubijena 12. 10. 1991. u Karlovcu, hicem iz vatrenog oružja
46. Branko Martinović (1946.), bez stalnog zanimanja iz Karlovca, ubijen 2. 10. 1991. u Karlovcu, hicem iz vatrenog oružja
47. Dragan Šumonja (1949.), umirovljenik iz Plaškog, ubijen 7. 8. 1991. u Plaškom, hicem iz vatrenog oružja
48. Ivica Cincrić (1967.), djelatnik iz Ogulina, ubijen 22. 7. 1991. u Vojnovcu, eksplozivom
49. Zdravko Pokrajac (1958.) policajac iz Osijeka, ubijen 2. 8. 1991. u Osijeku, ubadanjem
50. Zdravko Kovačević (1960.), djelatnik iz Osijeka, ubijen 24. 11. 1991. u Osijeku, hicem iz pištolja
51. Duško Bošnjak (1948.), pravnik iz Osijeka, ubijen 19. 11. 1991. u Osijeku, hicem iz puške
52. Samo Pajtler (1967.), neodređenog zanimanja iz Osijeka, ubijen 22. 8. 1991. u Ernestinovu, hicem iz automatske puške
53. Zoran Goluža (1965.), djelatnik iz Antunovca, ubijen 15. 11. 1991. u Osijeku, hicem iz puške
54. Darko Šurina (1968.), djelatnik iz Osijeka, ubijen 6. 12. 1991. u Osijeku, hicem iz puške
55. Milenko Rusić (1930.), umirovljenik iz Čepina, ubijen 5. 12. 1991. u Čepinu, hicem iz vatrenog oružja
56. Milan Milisavljević (1955.), oficir JNA iz Rijeke, ubijen 26. 10. 1991. u Puli, hicem iz pištolja
57. Nikola Čevizović (1941.), djelatnik iz Uštice, ubijen 12. 11. 1991. u Kutini, hicem iz vatrenog oružja
58. Tomo Cavrić (1942.), djelatnik iz Siska, ubijen 25. 5. 1991. u Sisku, tupim predmetom
59. Jovan Crnobrnja (1936.), umirovljenik iz Siska, ubijen 27. 8. 1991. u Sisku, hicem iz vatrenog oružja
60. Nikola Trivkanović (1942.), bez stalnog zanimanja iz Siska, ubijen 26. 8. 1991. u Gušći, hicem iz vatrenog oružja
61. Rade Španović (1935.), djelatnik iz Siska, ubijen 14. 9. 1991. u Gušći, hicem iz vatrenog oružja
62. Marko Vila (1928.), bez stalnog zanimanja iz Siska, ubijen 9. 9. 1991. u Gradusi Posavskoj, hicem iz vatrenog oružja
63. NN, ubijen 8. 9. 1991. u Staroj Drenčini
64. Evica Vila (1933.), umirovljenica iz Siska, ubijena 25. 8. 1991. u Gradusi Posavskoj, džepnim nožem
65. Ernest Pešik (1943.), poljoprivrednik iz Bresta Pokupskog, ubijen 23. 9. 1991. u Brestu Posavskom, oružjem
66. Milenko Đapa (1951.), djelatnik iz Siska, ubijen 22. 8. 1991. u Lukavcu Posavskom, hicem iz vatrenog oružja
67. Ivan Pasariček (1939.), djelatnik iz Petrinje, ubijen 27. 9. 1991. u Petrinji, hicem iz vatrenog oružja
68. Slavko Ivanjek (1948.), djelatnik, ubijen 7. 9. 1991. u Sisku, oštrim predmetom
69. Zoran Vranešević (1965.), policijski djelatnik iz Siska, ubijen 1. 8. 1991. u Sisku, hicem iz vatrenog oružja
70. Željko Vila (1963.), trgovac iz Siska, ubijen 1. 8. 1991. u Sisku, hicem iz vatrenog oružja
71. Miloš Čalić (1940.), djelatnik iz Siska, ubijen 10. 10. 1991. u Sisku, hicem iz vatrenog oružja
72. Mlađo Vila (1951.), djelatnik iz Siska, ubijen u Sisku, hicem iz vatrenog oružja
73. Stevo Borovojević (1946.), djelatnik iz Siska, ubijen 1. 10. 1991. u Sisku
74. NN, ubijen 10. 10. 1991. u Sisku, hicem iz vatrenog oružja
75. NN, ubijen 13. 10. 1991. u Sisku, ubadanjem oštrim predmetom
76. Ljubica Solar (1972.), učenica iz Siska, ubijena 18. 9. 1991. u Sisku, hicem iz vatrenog oružja
77. Ivica Đukić (1957.) valjač metala iz Siska, ubijen 11. 10. 1991. u Sisku, hicem iz vatrenog oružja
78. NN, ubijen 15. 11. 1991. u Sisku, ubadanje bodežom
79. Slavko Špirk (1972.), djelatnik iz Prekopakre, ubijen 8. 9. 1991. u Prekopakri, hicem iz vatrenog oružja
80. Snježana Radovanović (1964.), domaćica iz Čečavačkog Vučjaka, ubijena 21. 8. 1991. u Čečavačkom Vučjaku, hicem iz lovačke puške
81. Jula Dokić (1924.), umirovljenica iz Velike, ubijena 31. 10. 1991. u Velikoj, bombom
82. Milan Žakula (1913.), djelatnik iz Nove Gradiške, ubijen 14. 9. 1991. u Trnavi, udaranjem
83. Dušan Njegovan (1915.), umirovljenik iz Kovačevca, ubijen 23. 10. 1991. u Kovačevcu, hicem iz pištolja
84. Darko Dautović (1962.), djelatnik iz Gunjavca, ubijen 13. 12. 1991. u Drežniku, hicem iz automatske puške
85. Branko Živković (1937.), portir iz Kovačevca, ubijen 31. 12. 1991. u Kovačevcu, hicem iz automatske puške
86. Josip Špoljarić (1930.), djelatnik iz Kovačevca, ubijen 31. 12. 1991. u Kovačevcu, eksplozivom
87. Milanko Oreščanin (1948.), umirovljenik iz Slavonskog Broda, ubijen 27. 9. 1991. u Prnjavoru, hicem iz vatrenog oružja
88. NN, ubijen 1. 11. 1991. u Slavonskom Brodu, hicem iz vatrenog oružja
89. Nediljko Gugić (1958.), djelatnik iz Radošića, ubijen …. u Sinju, hicem iz vatrenog oružja
90. Nediljko Svalina (1955.), djelatnik iz Čaporica, ubijen 10. 9. 1991. u Trilju, hicem iz lovačke puške
91. Šimun Belas (1947.), čuvar iz Splita, ubijen 0. 5. 1991. u Splitu, gušenjem
92. Josip Brnetić (1924.), umirovljenik iz Splita, ubijen 1. 8. 1991. u Splitu, udaranjem daske
93. Josip Vranić (1970.), djelatnik iz Splita, ubijen 14. 9. 1991. u Splitu, hicem iz puškostrojnice
94. Miljenko Štambuk (1930.), umirovljenik iz Splita, ubijen 1. 11. 1991. u Splitu, tupim predmetom
95. Nenad Marin (1960.), prodavač iz Strožanca, ubijen 21. 9. 1991. u Splitu, hicem iz snajpera
96. Špiro Pokrajac (1951.), ekonomist iz Splita, ubijen 12. 12. 1991. u Splitu, hicem iz vatrenog oružja
97. Aco Svetić (1948.), neodređenog zanimanja iz Tisnog, ubijen 14. 1. 1991. u Bribiru, osobnim automobilom
98. Milenko Spajić (1968.), automehaničar iz Srijemskih Laza, ubijen 8. 5. 1991. u Starim Jankovcima, hicem iz vatrenog oružja
99. NN, ubijen 1. 8. 1991. u Vinkovcima, hicem iz vatrenog oružja
100. NN, ubijen 1. 8. 1991. u Vinkovcima, mučenjem
101. NN, ubijen 5. 8. 1991. u Vinkovcima, hicem iz vatrenog oružja
102. Cvijetin Šivčić (1936.), vozač iz Mirkovaca, ubijen 23. 7. 1991. u Vinkovcima, hicem iz vatrenog oružja
103. Franjo Dereš (1950.), djelatnik iz Vinkovaca, ubijen 11. 10. 1991. u Vinkovcima, hicem iz vatrenog oružja
104. Branko Tarbuk (1941.), prodavač iz Vinkovaca, ubijen 18. 10. 1991. u Vinkovcima, hicem iz vatrenog oružja
105. NN, ubijen 10. 9. 1991. u Vinkovcima, hicem iz vatrenog oružja
106. NN, ubijen 5. 10. 1991. u Vinkovcima, hicem iz vatrenog oružja
107. Zaim Jahić (1940.), djelatnik iz Vinkovaca, ubijen 4. 10. 1991. u Vinkovcima, hicem iz vatrenog oružja
108. NN, ubijen 26. 9. 1991. u Vinkovcima, hicem iz vatrenog oružja
109. NN, ubijen 21. 9. 1991. u Ivankovu, hicem iz vatrenog oružja
110. Zoran Drobnjak (1972.), djelatnik iz Vinkovaca, ubijen 22. 10. 1991. u Vinkovcima, hicem iz vatrenog oružja
111. Milorad Velimirović (1957.), djelatnik iz Pule, ubijen 30. 10. 1991. u Vinkovcima, hicem iz vatrenog oružja
112. Jure Petričević (1948.), djelatnik iz Vođinaca, ubijen 19. 11. 1991. u Vođincima, ekplozivom
113. Petar Đokić (1936.), djelatnik iz Vinkovaca, ubijen 20. 11. 1991. u Vinkovcima, hicem iz puške
114. Adam Tepšić (1933.) liječnik iz Vinkovaca, ubijen 18. 9. 1991. u Vinkovcima, hicem iz vatrenog oružja
115. NN (1900.), ubijen 9. 11. 1991. u Vinkovcima, hicem iz vatrenog oružja
116. Jerko Velat (1954.), neodređenog zanimanja iz Osijeka, ubijen 19. 12. 1991. u Nuštru, hicem iz vatrenog oružja
117. Miodrag Nađ (1966.), djelatnik iz Sotina, ubijen 4. 5. 1991. u Sotinu, hicem iz automatske puške
118. Dragan Ivković (1963.), djelatnik iz Bršadina, ubijen 19. 6. 1991. u Bršadinu, hicem iz vatrenog oružja
119. Boris Jorgić (1967.), vozač iz Osijeka, ubijen 22. 6. 1991. u Sotinu, hicem iz puške
120. Jovan Jakovljević (1940.) iz Vukovara, ubijen 29. 6. 1991. u Vukovaru, hicem iz vatrenog oružja
121. Tomislav Maljak (1934.), djelatnik iz Vukovara, ubijen 19. 7. 1991. u Vukovaru, hicem iz vatrenog oružja
122. Barbara Bugadžija (1924.) umirovljenica iz Borova Naselja, ubijena 19. 7. 1991. u Borovom Naselju, hicem iz vatrenog oružja
123. Đuro Cuculić (1963.), policajac iz Vukovara, ubijen 29. 7. 1991. u Vukovaru, hicem iz vatrenog oružja
124. NN, ubijen 1. 7. 1991. u Vukovaru, hicem iz vatrenog oružja
125. NN, ubijen 1. 8. 1991. u Vukovaru, hicem iz vatrenog oružja
126. NN, ubijen 31. 7. 1991. u Iloku, hicem iz vatrenog oružja
127. NN, 1. 7. 1991. u Vukovaru, bačen u vodu
128. Petar Matić (1942.), prometni policajac iz Zagreba, ubijen 15. 7. 1991. u Cernoj, hicem iz vatrenog oružja
129. Josip Komadina (1968.), djelatnik iz Vrbanje, ubijen 14. 11. 1991. u Vrbanji, hicem iz vatrenog oružja
130. NN, ubijen 10. 10. 1991. u Županji, hicem iz vatrenog oružja
131. Stjepan Mlakar (1960.), policijski djelatnik iz Četekovaca, ubijen 11. 8. 1991. u Humljanima, hicem iz oružja sa zrnom
132. Franko Lisica (1970.), policajac iz Bibinja, ubijen 2. 5. 1991. u Polači, hicem iz automatske puške
133. Boris Kiš (1963.), ribar iz Zadra, ubijen 25. 2. 1991. u Zadru, džepnim nožem
134. Milan Pandžić (1956.), neodređenog zanimanja iz Biograda n/m, ubijen 1. 8. 1991. u Pristegu, hicem iz vatrenog oružja
135. Arif Ključanić (1956.), psiholog iz Zadra, ubijen 30. 9. 1991. u Zadru, hicem iz puške
136. NN, ubijen 17. 1. 1991. u Zagrebu, džepnim nožem
137. Nenad Zurchauer (1957.), djelatnik iz Zagreba, ubijen 30. 4. 1991. u Zagrebu, hicem iz vatrenog oružja
138. Mevludin Kasumović (1966.), djelatnik iz Zagreba, ubijen 15. 10. 1991. u Zagrebu, hicem iz vatrenog oružja
139. Stevo Vlaisavljević (1952.), djelatnik iz Velike Gorice, ubijen 24. 10. 1991. u Velikoj Gorici, hicem iz automatske puške
140. Branko Jeličić (1963.), djelatnik iz Zagreba, ubijen 28. 9. 1991. u Medsavama, hicem iz vatrenog oružja

1992.

1. Miroslav Dragašević (1960.), vozač iz Novih Skucana, ubijen 11. 6. 1992. u Sredicama Gornjim, hicem iz vatrenog oružja
2. Petar Pavković (1944.), djelatnik iz Miljanovaca, ubijen 20. 1. 1992. u Miljanovcu, udaranjem
3. NN, ubijen 22. 2. 1992. u Garešnici, hicem iz vatrenog oružja
4. Mile Žujić (1952.), automehaničar iz Velikih Zdenaca, ubijen 14. 1. 1992. u Velikim Zdencima, eksplozivom
5. Ivo Ivanović (1959.), KV djelatnik iz Mravinjaca, ubijen 27. 5. 1992. u Dubrovniku, hicem iz lovačke puške
6. Pajo Ćopić (1935.), djelatnik iz Gospića, ubijen 4. 12. 1991. u Gospiću, hicem iz vatrenog oružja
7. Jovo Lemaić (1937.), djelatnik iz Smiljanskog Polja, ubijen 28. 11. 1992. u Gospiću, hicem iz vatrenog oružja
8. Petar Nikšić (1948.), djelatnik iz Široke Kule, ubijen u Širokoj Kuli, hicem iz vatrenog oružja
9. Janko Poštić (1900.), bez stalnog zanimanja iz Karlovca, ubijen 4. 1. 1992. u Karlovcu, oštrim predmetom
10. Mario Bognar (1964.), djelatnik iz Đakova, ubijen 1. 3. 1992. u Đakovu, hicem iz revolvera
11. Kurtali Nerudini (1961.), djelatnik iz Semeljaca, ubijen 13. 7. 1992. u Semeljcima, hicem iz vatrenog oružja
12. Mile Patković (1940.), djelatnik iz Dopsina, ubijen 5. 1. 1992. u Vladislavcima, hicem iz vatrenog oružja
13. Bogdan Počuča (1938.), djelatnik iz Osijeka, ubijen 30. 12. 1991. u Osijeku, hicem iz pištolja
14. NN (1900.), djelatnik iz Osijeka, ubijen 1. 12. 1991. u Beketincima, hicem iz automatske puške
15. Petar Ladnjuk (1927.), umirovljenik iz Osijeka, ubijen 11. 12. 1991. u Osijeku, hicem iz pištolja
16. Savo Pavitović (1947.), trgovac iz Osijeka, ubijen 25. 11. 1991. u Čepinu, hicem iz vatrenog oružja
17. Veselko Baletić (1935.), djelatnik iz Osijeka, ubijen 29. 1. 1992. u Osijeku, hicem iz puške
18. Alija Šabanović (1947.), djelatnik iz Osijeka, ubijen 7. 2. 1992. u Osijeku, hicem iz pištolja
19. Branko Prekup (1960.), djelatnik iz Osijeka, ubijen 1. 2. 1992. u Osijeku, hicem iz vatrenog oružja
20. Čedo Mitrović (1936.), djelatnik iz Osijeka, ubijen 20. 5. 1992. u Osijeku, hicem iz pištolja i automatske puške
21. Stevan Lazić (1945.), tehničar-tehnolog iz Osijeka, ubijen 15. 5. 1992. u Višnjevcu, hicem iz pištolja
22. Paul Daglas Jenkins (1964.), novinar iz Velike Britanije, ubijen 17. 1. 1992. u Antunovcu, hicem iz automatske puške
23. Stevan Ćuća (1927.), umirovljenik iz Osijeka, ubijen 13. 4. 1992. u Osijeku, hicem iz pištolja
24. Dobrivoje Stanković (1931.), umirovljenik iz Osijeka, ubijen 13. 6. 1992. u Osijeku, hicem iz automatske puške
25. Silvija Selmani (1983.), učenica iz Osijeka, ubijena 13. 6. 1992. u Osijeku, hicem iz automatske puške
26. Goran Mladina (1959.), djelatnik iz Osijeka, ubijen 1. 9. 1992. u Osijeku, hicem iz vatrenog oružja
27. Dragutin Opačak (1926.), umirovljenik iz Osijeka, ubijen 6. 12. 1992. u Osijeku, hicem iz vatrenog oružja
28. Vladimir Grubor (1952.), djelatnik iz Osijeka, ubijen 15. 2. 1992. u Cerovcu, hicem iz vatrenog oružja
29. NN, ubijen 15. 9. 1991. u Šagu, hicem iz vatrenog oružja
30. Franjo Hanžić (1953.), gardist iz Zagreba, ubijen 10. 4. 1992. u Nebojanu, hicem iz vatrenog oružja
31. Nedjeljko Kušić (1929.), umirovljenik iz Siska, ubijen 5. 2. 1992. u Zirčici, hicem iz automatske puške
32. Vaso Jelić (1931.), djelatnik iz Siska, ubijen 15. 11. 1991. u Sisku, hicem iz vatrenog oružja
33. NN, ubijen 1. 12. 1991. u Starom Brodu, hicem iz vatrenog oružja
34. Damir Baltić (1961.), grafički djelatnik iz Pakraca, ubijen 11. 7. 1992. u Pakracu, oštrim predmetom
35. Milenko Blagojević (1940.), poljoprivrednik iz Busnova, ubijen 1. 6. 1992. u Busnovu, hicem iz vatrenog oružja
36. Miloš Oreščanin (1924.), umirovljenik iz Nove Gradiške, ubijen 7. 1. 1992. u Novoj Gradiški, hicem iz vatrenog oružja
37. Joco Kovarbašić (1925.), umirovljenik iz Nove Gradiške, ubijen 22. 1. 1992. u Novoj Gradiški, hicem iz automatske puške
38. Franjo Tovarlaža (1942.), poljoprivrednik iz Starog Petrovog Sela, ubijen 15. 9. 1992. u Starom Petrovom Selu, hicem iz vatrenog oružja
39. Bogdan Bogdanović (1927.), umirovljenik iz Slavonskog Broda, ubijen 11. 5. 1992. u Slavonskom Brodu, hicem iz vatrenog oružja
40. NN, ubijen 1. 6. 1992. u Pričacu, hicem iz pištolja
41. Nikola Popadić (1961.), djelatnik iz Donjeg Proložca, ubijen 29. 6. 1992. u Hršćevanu, hicem iz vatrenog oružja
42. Miroslav Lončar (1959.), djelatnik iz Kamenmosta, ubijen 5. 7. 1992. u Slivnom, hicem iz vatrenog oružja
43. Ivica Kasalo (1963.), električar iz Hršćevana, ubijen 4. 9. 1992. u Hršćevanu, hicem iz vatrenog oružja
44. Dražen Mrvić (1970.), bez stalnog zanimanja iz Zasioka, ubijen 23. 6. 1992. u Zasioku, hicem iz vatrenog oružja
45. Đorđe Gašparević (1955.), ekonomist iz Žrnovnice, ubijen 7. 2. 1992. u Srinjanima
46. NN, ubijen 5. 8. 1992. u Mijaci, oštrim predmetom
47. Nikola Traživuk (1915.), umirovljenik iz Zagreba, ubijen 20. 2. 1992. u Tribunju, mesarskim nožem
48. NN, ubijen 23. 1. 1992. u Vinkovcima, hicem iz vatrenog oružja
49. NN (1990.), ubijen 1. 10. 1991. u Vinkovcima, hicem iz vatrenog oružja
50. Slavko Kokotović (1928.), umirovljenik iz Vinkovaca, ubijen 26. 4. 1992. u Vinkovcima, hicem iz vatrenog oružja
51. NN (1900.), ubijen 1. 1. 1992. u Vinkovcima, hicem iz vatrenog oružja
52. NN, ubijen 1. 3. 1992. u Gradiški
53. NN, ubijen 15. 4. 1992. u Županji
54. NN, ubijen 21. 4. 1992. u Štitaru
55. NN, ubijen 15. 3. 1992. u Županji, hicem iz vatrenog oružja
56. NN, ubijen 1. 1. 1992. u Gradištu
57. Radmila Jovanović (1975.), domaćica iz Suhe Mlake, ubijena 2. 8. 1992. u Suhoj Mlaki, hicem iz automatske puške
58. NN (1900.), ubijen 13. 8. 1992. u Čačincima, hicem iz vatrenog oružja
59. Zorka Jokić (1923.), neodređenog zanimanja iz Bisrtrice, ubijena 2. 1. 1992. u Bistrici, hicem iz automatske puške
60. Vlado Babić (1954.), djelatnik iz Vaške, ubijen 15. 1. 1992. u Slatini
61. Obrad Vujanić (1912.), djelatnik iz Bukovačkog Antunovca, ubijen 1. 4. 1992. u Bukovačkom Antunovcu
62. Milica Katić (1937.), djelatnica iz Borika, ubijena 3. 4. 1992. u Boriku
63. Ivan Ozimec (1941.), taksist iz Zagreba, ubijen 20. 2. 1992. u Slatini, hicem iz vatrenog oružja
64. Darinka Stojanović (1921.), domaćica iz Čeralija, ubijena 20. 4. 1992. u Čeralijama
65. Milan Marčetić (1923.), umirovljenik iz Četekovca, ubijen 24. 4. 1992. u Četekovcima
66. Svetislav Filipović (1934.), djelatnik iz Slatine, ubijen 1. 6. 1992. u Slatini, hicem iz pištolja
67. Dragoljub Plavšić (1935.), poljoprivrednik iz Antunovca, ubijen 6. 1. 1992. u Novom Antunovcu, eksplozivom
68. Alojz Pančić (1935.), poljoprivrednik iz Orešca, ubijen 17. 7. 1992. u Orešcu, hicem iz lovačke puške
69. Ivan Čirjak (1934.), ubijen 5. 6. 1992. u Tinju, hicem iz vatrenog oružja
70. Čedomir Alavanja (1935.), djelatnik iz Zemunika, ubijen 18. 1. 1992. u Donjim Raštanama
71. Radivoj Pandurski (1901.), neodređenog zanimanja iz Zadra, ubijen 4. 6. 1992. u Bokanjcu
72. Jakov Kalmeta (1929.), umirovljenik iz Zadra, ubijen 7. 8. 1992. u Crnom, hicem iz vatrenog oružja
73. Karlo Jakše (1919.), umirovljenik iz Zagreba, ubijen 2. 8. 1992. u Zagrebu, sjekirom
74. Smail Dizdarević (1948.), neodređenog zanimanja iz Zagreba, ubijen u Zagrebu tupim predmetom
75. Milan Krivokuća (1950.), djelatnik iz Velike Gorice, ubijen 17. 12. 1992. u Velikoj Gorici
76. Ljuba Mileusnić (1917.), domaćica iz Goveđeg Polja, ubijena 14. 6. 1992. u Goveđem Polju, hicem iz vatrenog oružja
77. Radoslav Žeželj (1945.), neodređenog zanimanja iz Zadra, ubijen 2. 1. 1992. u Vrsima, hicem iz automatske puške
78. Rade Vranješ (1952.), djelatnik iz Nove Gradiške, ubijen 10. 6. 1992. u Novoj Gradiški, hicem iz vatrenog oružja
79. Radomir Olujić (1954.), prodavač iz Cerne, ubijen 17. 2. 1992. u Cernoj, hicem iz automatske puške
80. Vasilj Ležaja (1935.), neodređenog zanimanja iz Zadra, ubijen 18. 4. 1992. u Zadru, hicem iz vatrenog oružja
81. NN, ubijen 1. 10. 1991. u Pakracu, hicem iz vatrenog oružja
82. Radoslav Drpić (1939.), čuvar iz Osijeka, ubijen 12. 3. 1992. u Osijeku, hicem iz puške
83. Spomenka Arsenić (1956.), djelatnica iz Osijeka, ubijena 29. 2. 1992. u Osijeku, eksploziva
84. Đuro Vukas (1934.), umirovljenik iz Čepina, ubijen 18. 4. 1992. u Čepinu, upotrebom eksploziva
85. Anđa Dronjić (1923.), domaćica iz Osijeka, ubijena 15. 12. 1992. u Osijeku, udaranjem
86. Veljko Stojaković (1945.), varilac iz Kutine, ubijen 1. 1. 1992. u Bujavici, hicem iz vatrenog oružja
87. NN, ubijen 8. 2. 1992. u Piljenici
88. Nikola Drobnjak (1933.), djelatnik iz Petrinje, ubijen 1. 3. 1992. u Gušći, hicem iz vatrenog oružja
89. Boško Batić (1931.), neodređenog zanimanja iz Šumetlice, ubijen 21. 3. 1992. u Šumetlici, hicem iz vatrenog oružja
90. NN, ubijen 1. 4. 1992. u Županji, hicem iz vatrenog oružja
91. STana Knežević (1923.), domaćica iz Mošćenice, ubijena 15. 3. 1992. u Štitaru, hicem iz vatrenog oružja
92. Tomislav Sučević (1973.), neodređenog zanimanja iz Zadra, ubijen 26. 5. 1992. u Zadru, eksplozivom

1993.

1. Zlatko Barba (1957.), vojnik iz Vinkovaca, ubijen 11. 10. 1993. u Otoku, hicem iz vatrenog oružja
2. Ivan Brlek (1940.), bravar iz Klinča Sela, ubijen 27. 2. – 28. 2. 1992. u Gornjoj Pačetini, čekićem
3. Dejan Brus (1973.), časnik iz Donje Motičine, ubijen 29. 4. 1992. u Orijavcu, hicem iz vatrenog oružja
4. Zoran Čačić, gardist iz Tinja, ubijen 2. 4. 1992. u Tinju, hicem iz vatrenog oružja
5. Stanka Čadi (1924.), umirovljenica iz Siska, ubijena 30. 7. 1993. u Sisku, hladnim oružjem
6. Jovica Drča (1901.) iz Benkovca, ubijen 26. 1. – 29. 1. 1993. u Benkovcu, hicem iz vatrenog oružja
7. Blagoje Erić (1927.), umirovljenik iz Nina, ubijen 9. 2. – 10. 2. 1993. u Petrčanima, džepnim nožem
8. Ivica Gelo (1968.), vojnik iz Slakovaca, ubijen 11. 8. 1993. u Komletincima, hicem iz vatrenog oružja
9. Boris Gotovina (1957.), vojnik iz Pakoštana, ubijen 4. 4. 1993. u Pakoštanima, hicem iz automatske puške
10. Stjepan Grgić (1958.), djelatnik iz Novske, ubijen 19. 3. do 20. 3. 1993. u Novskoj, hicem iz vatrenog oružja
11. Anka Grgurić (1936.), domaćica iz Bakovca, ubijena 29. 11. 1993. u Bakovcu Kosinjskom, udaranjem
12. Ljubica Jurišić (1965.), djelatnica iz Nove Gradiške, ubijena 11. 2. 1993. u Pivarama, hicem iz vatrenog oružja
13. Luka Klanac (1935.), električar iz Višnjevca, ubijen 27. 3. 1993. u Višnjevcu, gušenjem
14. Milan Končar (1941.), djelatnik iz Ivanić-Grada, ubijen 20. 6. 1993. u Bešlincu, eksplozivom
15. Nikola Kosić (1941.), ekonomist iz Slatine, ubijen 19. 2. 1992. u Noskovcima, hicem iz pištolja
16. Jakob Kovačević (1928.), poljoprivrednik iz Gorjana, ubijen 24. 3. 1993 u Gorjanima, oštrim predmetom
17. Damir Kovačić (1963.) iz Zagreba, ubijen 2. 2. 1993. u Zagrebu, hicem iz vatrenog oružja
18. Marija Kreis (1942.), umirovljenica iz Donjeg Miholjca, ubijena 21. 1. – 22. 1. 1993. u Donjem Miholjcu
19. Mara Lamza (1939.), domaćica iz Svračice, ubijena 6. 8. 1993. u Svračici, minom
20. Davor Letinić (1964.), djelatnik iz Vinkovaca, ubijen 24. 7. 1993. u Vinkovcima, hicem iz automatske puške
21. Dragan Manidić (1966.), policajac iz Karlobaga, ubijen 28. 4. 1993. u Obrovcu, hicem iz vatrenog oružja
22. Petar Marčinković (1940.), automehaničar iz Duge Međe, ubijen 20. 7. 1993. u Dugoj Međi, hicem iz automatske puške
23. Cvijetin Marinković (1940.), trgovac iz Šumetlice, ubijen 1. 9. 1992. u Rešetarima, tupim predmetom
24. Ivan Marjanović (1948.), poljoprivrednik iz Donjih Andrijevaca, ubijen 3. 8. 1993. u Slavonskom Brodu, hicem iz puške
25. Branko Mrđenović (1931.), umirovljenik iz Slavonskog Broda, ubijen 15. 1. 1993. u Starom Petrovom Selu, hicem iz vatrenog oružja
26. NN, ubijen 18. 7. 1993. u Gospiću, hicem iz vatrenog oružja
27. NN, ubijen 1. 5. 1991. – 31. 12. 1992. u Dubravi Farkašićkoj
28. NN, ubijen 1. 1. – 31. 12. 1992. u Poljani, hicem iz vatrenog oružja
29. NN, ubijen 15. 9. – 12. 4. 1993. u Kokočaku, hicem iz vatrenog oružja
30. NN, ubijen 15. 1. – 19. 1. 1993. u Segetu Donjem, konopcem
31. Fabijan Palinić (1920.), ratar iz Sonkovića, ubijen 1. 1. – 2. 1. 1993. u Sonkoviću, mesarskim nožem
32. Mileva Palinić (1926.), ratar iz Sonkovića, ubijena 1. 1. – 2. 1. 1993. u Sonkoviću, mesarskim nožem
33. Ivan Rotim (1962.), časnik iz Osijeka, ubijen 13. 2. 1993. u Opatiji, hicem iz vatrenog oružja
34. Ivan Rukavina (1962.), djelatnik iz Gospića, ubijen 29. 4. 1993. u Bilaju, hicem iz vatrenog oružja
35. Zdenka Skelin (1930.), umirovljenica iz Zagreba, ubijena 29. 12. – 31. 12. 1992. u Zlataru, kuhinjskim nožem
36. Dmitar Stanić (1952.), vozač iz Grubišnog Polja, ubijen 17. 8. 1991. u Kučanu Ludbreškom, konopcem
37. Stjepan Sučić (1938.), djelatnik iz Grede Sunjske, ubijen 29. 8. – 29. 8. 1993. u Gredi Sunjskoj, hicem iz vatrenog oružja
38. Vinko Svalina (1959.), vozač iz Bugojna (stranac u tranzitu), ubijen 4. 3- 5. 3. 1993. u Đurmancu
39. Mladen Šajnić (1966.), gardist iz Siska, ubijen 18. 10. 1993. u Sunji, hicem iz snajpera
40. Ivan Zeljko (1956.), djelatnik iz Osijeka, ubijen 27. 1. – 28. 1. 1993. u Osijeku, ubadanjem

1994.

1. Branko Giba (1964.), djelatnik iz Turanovca, ubijen 12. 3. – 13. 3. 1994. u Turanovcu, udaranje oruđem
2. Marko Grahovac (1977.), student iz Siska, ubijen 23. 10. 1994. u Zagrebu, oštrim predmetom
3. Matija Kireta (1930.), djelatnik iz Hrvatske Kostajnice, ubijen 21. 9. – 22. 9. 1991.u Hrvatskoj Kostajnici, oštrim predmetom
4. Mate Kolić (1922.), umirovljenik iz Zagorja Kolići, ubijen 20. 12. 1994. u Zagorju, hicem iz vatrenog oružja
5. Nikola Krpan (1967.), djelatnik iz Gospić/Lipe, ubijen 17. 10. 1991. u Gospiću, hicem iz vatrenog oružja
6. Luka Matanić (1957.), vojnik iz Bilaja, ubijen 19. 6. 1994. u Konjskom Brdu, hicem iz automatske puške
7. NN, ubijen 11. 8. 1991. – 22. 1. 1993. u Čačincima, hicem iz vatrenog oružja
8. Petar Pandol (1964.), šef kuhinje iz Hvara, 20. 3. 1994. – 22. 3. 1994. u Brusju, hicem iz puške
9. Pave Panić (1911.), zemljoradnik iz Slunja, ubijen 25. 5. – 10. 6. 1992. u Slunju, vatrom
10. Igor Prežak (1969.) gardist iz Makarske, ubijen 7. 1. 1994. u Zadru, hicem iz automatske puške
11. Mario Smoljko (1973.), student iz Grubine, ubijen 30. 7. 1994. u Imotskom, hicem iz puške
12. Joso Šajfar (1929.), zemljoradnik iz Slunja, ubijen 20. 3. 1992. u Slunju
13. Marko Šegavac (1917.), zemljoradnik iz Slunja, ubijen 25. 7. 1992. u Slunju
14. Sekula Tomić (1945.), umirovljenik iz Fažane, ubijen 13. 11. 1994. u Fažani, hicem iz pištolja
15. Sadat Topalović (1970.), iz Starigrada, ubijen 13. 6. 14. 6. 1994. u Starigradu, hicem iz vatrenog oružja

1995.

1. Jovo Bijelić (1933.). umirovljenik iz Gređana, ubijen 10. 9. 1995. u Gređanima
2. Branko Filaković (1962.), zanatlija iz Podravskih Podgajaca, ubijen 12. 2. 1995. u Podravskim Podgajcima, hicem iz puške
3. Stanka Grudić (1924.), domaćica iz Rajić Brda, ubijena 13. 10. 1995. u Rajić Brdu, bombom
4. Omer Hamidović (1958.), djelatnik iz Zagreba, ubijen 29. 9. 1995. u Zagrebu, hicem iz vatrenog oružja
5. Sena Ivanišević (1920.) iz Parčić Vojvodića, ubijen 29. 8. – 1. 9. 1995. u Parčiću, hicem iz vatrenog oružja
6. Nevenka Krznarić (1924.), umirovljenica iz Zagreba, ubijena 16. 12. 1995. u Zagrebu, tvrdim predmetom
7. Milivoj Lazinica (1950.), umirovljenik iz Šibenika, ubijen 15. 12. 1995. u Šibeniku, hicem iz vatrenog oružja
8. Ive Livaja (1922.), umirovljenica iz Višnjevca, ubijena 25. 9. – 26. 9. 1995. u Višnjevcu, začepljenjem usta
9. Milan Marčetić (1948.) iz Zrmanje, ubijen 29. 9. 1995. u Zrmanji, hicem iz automatske puške
10. NN, ubijen 9. 9. 1995. u Ivoševcima, hicem iz vatrenog oružja
11. NN, ubijen 1. 8. – 1. 9. 1995. u Lisičiću, hicem iz vatrenog oružja
12. NN, ubijen 30. 9. – 1. 10. 1995. u Bjelini, hicem iz vatrenog oružja
13. Ljubomir Novak (1941.), djelatnik iz Crikvenice, ubijen 27. 12. 1995. u Crikvenici, hicem iz vatrenog oružja
14. Marko Papak (1953.) policijski djelatnik iz Gromačnika, ubijen 14. 4. 1995. u Slavonskom Brodu, hicem iz puške
15. Dušan Popović (1945.), djelatnik iz Svinice, ubijen 9. 9. – 10. 9. 1995. u Svinici, hicem iz varenog oružja
16. Ismaili Šaban (1955.), djelatnik iz Osijeka, ubijen 21. 11. 1994. – 31. 1. 1995. u Petrijevcima, hicem iz vatrenog oružja
17. Miloš Šaponja (1933.), poljoprivrednik iz Male Paukove, ubijen 3. 9. – 5. 9. 1995. u Maloj Maukovoj, hicem iz pištolja
18. Vojin Šarić (1911.) iz Kaknja, ubijen 18. 9. – 24. 9. 1995. u Kaknju, hicem iz vatrenog oružja
19. Pejo Šever (1956.) iz Bunića, ubijen 21. 9. – 22. 9. 1995. u Buniću, hicem iz puške
20. Josip Šimunović (1970.), policajac iz Kompolja, ubijen 19. 8. – 21. 8. 1995. u Glavacama, hicem iz puške
21. Mladen Šiškić (1964.), konobar iz Zagreba, ubijen 2. 9. 1995. u Zagrebu, hicem iz vatrenog oružja
22. Gjuro Šuveljak (1942.), djelatnik iz Jabučeta, ubijen 8. 2. – 9. 2. 1995. u Jabučetama
23. Evica Zorić (1912.), domaćica iz Dvora-Donji Žirovac, ubijena 21. 9. – 22. 9. 1995. u Dvoru, udaranjem

1996.

1. Mirko Bednjanec (1944.), vozač iz Zagreba, ubijen 4. 7. 1996. u Zagrebu
2. Petar-Zdravko Blajić (1940.), svećenik iz Splita, ubijen 14. 9. – 17. 9. 1996. u Splitu, gušenjem
3. Milan Borković (1937.), umirovljenik iz Otišića, ubijen 15. 1. – 21. 1. 1996. u Otišiću, oštrim predmetom
4. Ivica Cindrić (1969.), djelatnik iz Oštrog Vrha, ubijen 14. 4. – 15. 4. 1996. u Oštrom Vrhu, hicem iz pištolja
5. Ivan Čajić (1942.), ing. za telekomunikacije iz Kaštel Lukšića, ubijen 27. 1. – 28. 1. 1996. u Gradacu, oštrim predmetom
6. Gojko Devetak (1924.), poljoprivrednik iz Male Graduse, ubijen 18. 3. – 1. 4. 1996. u Maloj Gradusi, bacanjem u vodu
7. Blaž Kruhoberec (1940.), djelatnik iz Velike Gorice, ubijen 18. 10. – 19. 10. 1996. u Velikoj Gorici, hicem iz vatrenog oružja
8. Ana Muhvić (1954.), službenica iz Zagreba, ubijena 9. 6. – 13. 6. 1996. u Zagrebu, hicem iz vatrenog oružja
9. Milica Oluić (1910.), domaćica iz Bilišana, ubijena 24. 1. – 25. 1. 1996. u Obrovcu, hicem iz vatrenog oružja
10. Mato Slišković (1925.), umirovljenik iz Đakova, ubijen 1. 1. 1996. u Đakovu, hicem iz automatske puške
11. Ivica Vinarić (1968.), djelatnik iz Stružana, ubijen 13. 10. 1996. u Sredancima, bombom

1997.

1. Nebojša Ćuk (1961.), djelatnik iz Svete Nedelje, ubijen 5. 7. – 6. 7. 1997. u Svetoj Nedelji, hicem iz vatrenog oružja
2. Milenko Ćutuk (1948.), djelatnik iz Osijeka, ubijen 1. 11. – 30. 11. 1991. u Vinkovcima, hicem iz vatrenog oružja
3. Vasilije Grozdanić (1940.), poljoprivrednik iz Ponora, ubijen 27. 5. – 28. 5. 1997. u Ponorima, kolcem
4. Roža Havidić (1947.), djelatnica iz Zagreba, ubijena 21. 6. 1997. u Zagrebu, konopcem
5. Dimitrije Klajić (1942.), trgovac iz Darde, ubijen 5. 10. 1997. u Dardi, hicem iz pištolja
6. Aleksandar Kovač (1981.) iz Darde, ubijen 3. 11. 1997. u Dardi, hicem iz vatrenog oružja
7. Vinko Mendeš (1958.), trgovac iz Zagreba, ubijen 11. 2. 1997. u Zagrebu, hicem iz pištolja
8. Špejtim Tači (1970.), dočasnik iz Zagreba, ubijen 4. 7. 1997. u Zagrebu, hicem iz vatrenog oružja
9. Mijat Vrdoljak (1962.), djelatnik iz Sesveta, ubijen 22. 8. 1997. u Zagrebu, hicem iz vatrenog oružja
10. Omer Zahirović (1957.), djelatnik iz Zagreb, ubijen 20. 11. 1997. u Zagrebu, hicem iz vatrenog oružja

1998.

1. Ivan Beronja (1939.), djelatnik iz Podolja, ubijen 24. 10. – 25. 10. 1991. u Podolju, hicem iz automatske puške
2. Albert Burić (1964.), ugostitelj iz Zagreba, ubijen 27. 3. 1998. u Zagrebu, eksplozivnom napravom
3. Andrija Galjer (1930.), umirovljenik iz Belog Manastira, ubijen 11. 3. – 12. 3. 1998. u Belim Manastiru, gušenjem
4. Edin Hamzić (1984.), učenik iz Zagreba, ubijen 9. 3. 1998. u Zagrebu, hicem iz pištolja
5. Bernard Hutinski (1971.), gardist iz Varaždina, ubijen 9. 5. 1998. u Čakovcu, hicem iz pištolja
6. Vladimir Karnik (1945.) inženjer-elektroničar iz Darde, ubijen 6. 3. – 13. 3. 1992. u Dardi, hicem iz vatrenog oružja
7. Ferenc Kiš (1945.), mesar iz Belog Manastira, ubijen 23. 2. – 28. 2. 1998. u Belom Manastiru, udaranjem
8. Antun Lenac (1967.), mornar iz Rijeke, ubijen 1. 3. – 17. 3. 1998. u Vratima, oštrim predmetom
9. Anto Lozić (1965.), djelatnik iz Čepina, ubijen 17. 4. 1998. u Čepinu, hicem iz vatrenog oružja
10. Adam Martin (1918.), djelatnik iz Novog Bezdana, ubijen 12. 5. 1992. u Novom Bezdanu, hicem iz vatrenog oružja
11. Antun Miljak (1943.), djelatnik iz Branjine, ubijen 5. 12. – 6. 12. 1991. u Branjini, hicem iz automatske puške
12. NN, ubijen 4. 9. – 6. 9. 1998. u Normancima, hicem iz vatrenog oružja
13. Dalibor Radunković (1978.), djelatnik iz Dopsina/Osijek, ubijen 13. 1. 1998., nepoznata općina, hicem iz vatrenog oružja
14. Ivo Strpić (1932.), umirovljenik iz Zadra, ubijen 31. 1. – 7. 2. 1998. u Zadru, oštrim predmetom
15. Zvonimir Štokom (1935.), djelatnik iz Darde, ubijen 25. 11. 1991. u Dardi, hicem iz vatrenog oružja
16. Karlo Tomičić (1923.), umirovljenik iz Slavonskog Broda, ubijen 5. 1. – 6. 1. 1998. u Slavonskom Brodu, udaranjem

1999.

1. Karl Brettl (1931.), umirovljenik, Austrijanac s privremenim boravkom, ubijen 20. 8. – 21. 8. 1999. u Babotoku, udaranjem
2. Miljenko Bulić (1966.), vozač iz Osijeka, ubijen 4. 1. 1999. u Osijeku, hicem iz vatrenog oružja
3. Ibrahim Dedić (1947.) iz Zagreba, ubijen 3. 7. 1999. u Zagrebu, hicem iz vatrenog oružja
4. Damir Džeba (1969.), ugostitelj iz Zagreba, ubijen 16. 11. 1999. u Zagrebu, hicem iz vatrenog oružja
5. Franc Ficko (1930.), mesar iz Rijeke, ubijen 4. 3. 1999. u Rijeci, palicom
6. Mata Grgić (1961.), djelatnik iz Sesveta, ubijen 12. 10. 1999. u Sesvetama, hicem iz pištolja
7. Vjekoslav Horvatin (1926.), umirovljenik iz Radakova, ubijen 8. 1. – 8. 1. 1999. u Radakovu, hicem iz vatrenog oružja
8. Nikola Jukić (1974.), djelatnik iz BiH, stranac u tranzitu, ubijen 3. 7. – 15. 7. 1995. u Cetingradu, hicem iz vatrenog oružja
9. Ignjac Kovačić (1948.), djelatnik iz Vukovara, ubijen 21. 8. – 20. 12. 1991. u Vukovaru, hicem iz vatrenog oružja
10. Branko Kučinić (1957.), djelatnik iz Vukovara, ubijen 5. 10. – 10. 10. 1991. u Vukovaru, udaranjem
11. Katica Lanciotti (1942.), djelatnica iz Kastva, ubijena 21. 4. 1999. u Kastvu, tupim predmetom
12. Josip Mezga (1929.), umirovljenik iz Belog Manastira, ubijen 11. 12. – 12. 12. 1991. u Belom Manastiru, hicem iz vatrenog oružja
13. NN, ubijen 1. 1. 1999. u Nardu, hicem iz vatrenog oružja
14. Jean-Pierra Poulain (1949.), djelatnik iz Francuske, ubijen 29. 6. 1999. u Zagrebu, udaranjem
15. Igor Radolović iz Marčana, ubijen 19. 12. – 20. 12. 1999. u Medulinu, eksplozivom
16. Mato Rožić (1926.), djelatnik iz Karasa, ubijen 20. 11. – 20. 12. 1991. u Karlovcu, hicem iz vatrenog oružja
17. Miroslav Živoder (1957.), soboslikar iz Zagreba, ubijen 28. 4. – 29. 4. 1999. u Zagrebu, hicem iz pištolja

2000.

1. Terezija Grigić (1935.), umirovljenica iz Lapovca, ubijena 7. 11. – 8. 11. 2000. u Đakovu, metalnom polugom
2. Jure Grubišić (1944.), vozač iz Slavonskog Broda, ubijen 17. 2. 2000. u Slavonskom Brodu, kuhinjskim nožem
3. Mile Kovačević (1973.), djelatnik iz Tanaca, ubijen 4. 6. 1992. – 20. 11. 2000. u Tanacu, hicem iz pištolja
4. Alen Kozbašić (1982.), dijete iz Petrinje, ubijeno 4. 11. 1991. u Petrinji, hicem iz vatrenog oružja
5. Gordana Kozbašić (1954.), djelatnica iz Petrinje, ubijena 4. 11. 1991. u Petrinji, hicem iz vatrenog oružja
6. Milan Kozbašić (1953.), djelatnik iz Petrinje, ubijen 4. 11. 1991. u Petrinji, hicem iz vatrenog oružja
7. Tamara Kozbašić (1978.), dijete iz Petrinje, ubijeno 4. 11. 1991. u Petrinji, hicem iz vatrenog oružja
8. Radovan Lazić (1969.) iz Jagodnjaka, ubijen 1. 9. 1999. u Jagodnjaku, hicem iz puške
9. Milan Levar (1954.), automehaničar iz Gospića, ubijen 28. 8. 2000. u Gospiću, bombom
10. Branko Lončarević (1930.), djelatnik iz Petrinje, ubijen 7. 10. 1991. u Petrinji, hicem iz vatrenog oružja
11. Ivanka Medved (1969.), domaćica iz Gline, ubijena 3. 9. 1991. u Gornjem Taborištu, hicem iz vatrenog oružja
12. Mladen Muzler (1959.), djelatnik iz Zagreba, ubijen 14. 3. – 16. 3. 2000. u Zagrebu, hicem iz vatrenog oružja
13. NN, muškarac, ubijen 1. 4. – 20. 7. 2000. u Paulinu Dvoru, hicem iz vatrenog oružja
14. Dušan Popović (1932.), djelatnik iz Kipa, ubijen 1. 11. – 29. 11. 1991. u Daruvaru, hicem iz vatrenog oružja
15. Gertrud Puzić (1914.) iz Luča, ubijena 24. 9. – 25. 9. 1992. u Luču, udaranjem
16. Željko Rod (1955.), trgovac iz Zagreba, ubijen 21. 11. 2000. u Zagrebu, hicem iz vatrenog oružja
17. Perica Sedlić (1981.), djelatnik iz Oborova, ubijen 23. 5. 2000. u Zagrebu, hicem iz vatrenog oružja
18. Nikola Šebalj (1958.), inženjer iz Osijeka, ubijen 27. 1. 2000. u Osijeku, hicem iz vatrenog oružja
19. Nada Vince (1963.), umirovljenica iz Đakova, ubijena 6. 11. – 8. 11. 2000. u Đakovu, udaranjem
20. Stojan Zgonjanin (1941.), djelatnik iz Siska, ubijen 29. 11. 1993. u Petrinji, hicem iz vatrenog oružja

2001.

1. Ana Bubaš (1942.), domaćica iz Gline, ubijena 10. 4. 1992. u Glini, hicem iz vatrenog oružja
2. Pavao Ceković (1921.), poljoprivrednik iz Gornjeg Selkovca, ubijen 1. 2. 1992. u Gornjem Selkovcu, hicem iz vatrenog oružja
3. Rozalija Cvitković (1917.), domaćica iz Zagreba, ubijena 29. 5. – 31. 5. 2001. u Zagrebu, šalom
4. Anka Dobrić (1952.), ekonomistica iz Otoka Oštarijskog, ubijena 8. 9. 2001. u Otoku Oštarijskom, udaranjem
5. Stjepan Keleminović (1929.), umirovljenik iz Sesveta, ubijen 22. 9. 2001. u Sesvetama, hicem iz vatrenog oružja
6. Marija Knapić (1924.), umirovljenica iz Labina, ubijena 20. 5. – 21. 5. 2001. u Labinu, oštrim predmetom
7. Dmitar Kosanović (1931.), umirovljenik iz Jasenka, ubijen 24. 10. – 26. 10. 2001. u Jasenku, udaranjem
8. Milan Petrović (1932.), djelatnik iz Gline, ubijen 26. 1. 1992. u Dolnjakima, hicem iz puške
9. Petar Petrović (1920.), poljoprivrednik iz Gline, ubijen 4. 2. – 6. 2. 1992. u Ravnom Rašću, hicem iz vatrenog oružja
10. Ljubica Radanović (1926.), domaćica iz Gornjih Rogolji, ubijena 10. 6. – 18. 6. 2001. u Gornjoj Rogolji, bodežom
11. Nikola Remenarić (1968.), djelatnik iz Zagreba, ubijen 17. 3. – 18. 3. 2001. u Zagrebu, hicem iz vatrenog oružja
12. Franjo Vodušek (1956.), umirovljenik iz Bukovca, ubijen 30. 3. – 31. 3. 2001. u Bukovcu, hicem iz vatrenog oružja
13. Stevan Vojvodić (1934.), djelatnik iz Parčića, ubijen 1. 6. 1996. – 29. 7. 1999. u Parčiću
14. Božica Vladić (1978.), trgovac iz Donje Vrbe, ubijena 23. 8. 2001. u Slavonskom Brodu, hicem iz vatrenog oružja

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika