08.02.2011. / 14:27

Autor: Nacional.hr

Geofoto sklopio dva ugovora u Rumunjskoj vrijedna 7 milijuna kuna

Novim poslovima u Rumunjskoj, zagrebačka tvrtka Geofoto učinila je još jedan korak u jačanju svoje pozicije vodeće europske tvrtke u domeni geodezije i geoinformatike

Zvonko BiljeckiZvonko BiljeckiGeofoto je prošlog tjedna sa rumunjskom Nacionalnom agencijom za katastar i registraciju zemljišta potpisao dva nova ugovora o suradnji vrijedna 7 milijuna kuna.

Glavnina suradnje odnosit će se na pomoć u strukturiranju i upravljanju nacionalnom infrastrukturom prostornih podataka. Ravnatelj Agencije, Mihai Busuioc, po potpisivanju je izjavio: „Ovo je važan posao za Rumunjsku jer treba omogućiti lakšu kontrolu i upravljanje prostornim podacima o zemljištu te uvesti red u katastar i zemljišne knjige što će u konačnici omogućiti privlačenje stranih investitora.

Ugovori su potpisani tijekom radnog posjeta u sklopu kojeg je predsjednik Uprave Geofota, Zvonko Biljecki održao i radionicu na temu: "Osposobljavanje Agencije za istraživanje i razvoj".

Novim poslovima u Rumunjskoj, zagrebačka tvrtka Geofoto učinila je još jedan korak u jačanju svoje pozicije vodeće europske tvrtke u domeni geodezije i geoinformatike. Podsjetimo, Geofoto se prije Rumunjske uspješno predstavio političko-gospodarskoj eliti u Njemačkoj i Rusiji.

Vezane vijesti

Bivši rumunjski premijer pokušao samoubojstvo

Bivši rumunjski premijer pokušao samoubojstvo

Bivši rumunjski premijer Adrian Nastase (61), osuđen u srijedu na dvije godine strogog zatvora zbog korupcije, pokušao je samoubojstvo kada je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika