09.02.2011. / 13:40

Autor: Nacional.hr

Sever premijerki: Pustite pastire i vodu i pozabavite se općom nelikvidnošću

"Vlada mora poduzeti hitne korake i riješiti problem nelikvidnosti i neisplate plaća! Već postoje zakoni koji nude brojna rješenja, ali oni se ne primjenjuju i zaobilaze. Zato je potrebno uvesti nove", upozorava Sever

Krešimir SeverKrešimir Sever"Premijerka Jadranka Kosor zabavlja naciju pastirskom problematikom i vodom, a zaboravlja da u zemlji ima i težih problema", istaknuo je na konferenciji za novinare čelnik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.

Upozorio je kako više od 70 tisuća ljudi u Hrvatskoj radi, a ne dobiva plaću. Uz to, dodao je, unutarnji dug popeo se na rekordnih 35 milijardi kuna, od čega 13,5 milijardi otpada na poreze i doprinose koje poduzetnici nisu isplatili državi.

Kako piše tportal, Sever je upozorio na činjenicu da mnogi radnici mjesecima nisu dobili "ni lipe", ali se ne usude krenuti na sud i pokrenuti štrajk jer se boje da će izgubiti posao.

"Vlada mora poduzeti hitne korake i riješiti problem nelikvidnosti i neisplate plaća! Već postoje zakoni koji nude brojna rješenja, ali oni se ne primjenjuju i zaobilaze. Zato je potrebno uvesti nove", upozorava Sever i predlaže dva načina za rješavanje tih gorućih problema.

Nelikvidnost bi riješio multilaeralnom kompenzacijom, koja bi po njegovom mišljenju riješila barem trećinu dugovanja.

"Kompenzacija nikoga ne boli", ističe Sever i dodaje kako bi se na taj način riješili dugovi a nikome se ne bi uzimalo s računa.

Neisplatu plaća riješio bi automatskim sjedanjem na račun jer bi se na taj način štitili radnici. Uz to bi poslodavci koji ne plaćaju svoje radnike trebali kazneno odgovarati.

"Vlada mora uvesti red, smanjiti razinu neplaćanja, povećati broj radnih mjesta, a sve to bez spominjanja pastira", zaključio je na kraju Sever.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 09.02.11. 14:31

ti sever napushy se Qurtcine. govno prodano. qaj si ti dobrog napravil za ovu državu osim shto si se za njezinu sisu zaljepio ko krpelj i to toliky niz godina. govno nishkoristi!.
bitch


registracija
20/12/10

Ponedeljak, 09.02.11. 14:33

SUTI MAJMUNE


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika