09.02.2011. / 17:16

Autor: Hrvoje Šimičević

MVPEI odgovara: Slučajno smo izostavili onaj Jandrokovićev water management sa sastanka s Clinton

U prošlotjednom priopćenju o sadržaju sastanka Jandrokovića i Hillary Clinton, resorno je ministarstvo izostavilo prijevod pojma 'water management', što može značiti ulaganje u hrvatsko 'vodno gospodarstvo', ali isto tako i 'gospodarenje (hrvatskom) vodom'

Gordan JandrokovićGordan Jandroković"Potpuno slučajno smo izostavili to vodno gospodarstvo, jer smo priopćenje na hrvatskom napisali u žurbi, faktički pred odlazak na aerodrom", rekao je za Nacional.hr glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Mario Dragun, upitan da pojasni zašto je taj vladin resor u svom priopćenju izostavio važan dio sadržaja prošlotjednog sastanka između ministra Gordana Jandrokovića i američke državne tajnice Hillary Clinton. Izvještavajući naime javnost o sadržaju toga sastanka, iz ovog su ministarstva u jednom dijelu istaknuli da je ministar Jandroković 'izrazio i nadu kako će američki investitori pronaći brojne prilike za ulaganje u Hrvatskoj, primjerice u područjima poput turizma, energetike i prometne infrastrukture'.

U prvotnoj, engleskoj verziji ovog priopćenja, ta je rečenica međutim ponešto drugačija, jer osim svih nabrojenih resora koje šef hrvatskih diplomata spominje, još stoji i pojam 'water management', što se može prevesti kao 'vodno gospodarstvo', ali isto tako i kao 'gospodarenje vodama', što pak među ostalim može značiti znatno šire potencijalne privilegije za američke investitore, kao što je primjerice koncesija na hrvatske izvore pitke vode.

Dragun, međutim, tvrdi da je ipak riječ o vodnom gospodarstvu, odnosno nenamjernom previdu u hrvatskom priopćenju, nastavljajući da je Jandroković u svom govoru prilikom bilateralnog sastanka s Amerikancima predstavio investicijske projekte 'kako bi se dodatno podigao interes kod potencijalnih američkih investitora'.

"Napominjemo pritom kako je u pogledu vodnog gospodarstva riječ o projektima izgradnje sustava odvodnje otpadnih voda i uređaja za pročićavanje otpadnih voda na području Republike Hrvatske, projektima izgradnje malih uređaja za pročićavanje otpadnih voda za 200 aglomeracija na području Republike Hrvatske, projektu izgradnje višenamjenskog kanala Dunav-Sava te projektima navodnjavanja", istaknuo je Dragun.

Vezane vijesti

'Čuo sam da je Kalmeta dobio ponudu kakva se ne odbija'

'Čuo sam da je Kalmeta dobio ponudu kakva se ne odbija'

U središnjici HDZ-a jutros je započela sjednica Predsjedništva te stranke, a kako je novinarima izjavio uoči sjednice član Predsjedništva Gordan… Više

Komentari

registracija
8/2/11

petrusss, 09.02.11. 20:14

licemjerno.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 12.02.11. 14:54

mozda bi bilo za sve nas da se rijesimo prevoditelja u MVP, mi si svi znamo prevoditi, i nema potrebe da debelo placamo tamo neke birokrate s sitnim mozgovima.


registracija
31/1/11

siniša, 12.02.11. 16:07

SMRADI UVJEK NAPIŠU I ČUJU ŠTO IM ODGOVARA A OSTALO KAO ZABORAVE
ZNA SE


registracija
3/12/10

Yoda, 13.02.11. 22:25

Ah, kako dirljivo, a mi se zabrinuli... Bez veze...


registracija
29/11/09

Ivis, 14.02.11. 19:12

Koja pogreska???? Lopovski izgovor! Nikada nije greska u vecoj uplati u proracun, vec uvijek IZVLACENJE iz istog! Banda lopovska!


registracija
8/7/10

Maroje, 15.02.11. 11:25

Sve više mi se sviđa ona "Proklet bio izdajica svoje domovine"


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika