10.02.2011. / 18:22

Autor: Hina

Bačić: Za poticanje kupnje stanova osigurano 22 milijuna kuna

Sredstva za poticanje kupovine stana osigurana su u državnom proračunu i za to je ove godine, kaže Bačić, osigurano 22 milijuna kuna

Branko BačićBranko BačićMinistar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić izjavio je danas kako je u državnom proračunu za poticanje kupnje prvog stana osigurano 22 milijuna kuna te procijenio da bi, u slučaju da svi krediti budu u maksimalnom pojedinačnom iznosu, moglo biti prodano oko 760 stanova.

Koliko bi stanova moglo biti prodano ovisit će o visini kredita, ali kada bi svi uzeli maksimalni iznos kredita, a to je sto tisuća eura, moglo bi biti prodano negdje oko 760 stanova samo u ovoj godini, kazao je Bačić odgovarajući na upite novinara o novinama u vladinom poticanju prodaje stanova.

Prema medijskim najavama, idući bi tjedan u vladinu proceduru trebao ići prijedlog izmjena Zakona o poticanju prodaje stanova kojim bi se smanjile kamatne stope na kredite, a država bi sa 66 posto sufinancirala kamatu na bankovne kredite za kupnju prve nekretnine.

Kredite uz tako subvencioniranu kamatu mogli bi dobiti građani koji prvi put kupuju stan ili umjesto manjeg kupuju stan s većom površinom.

Sredstva za poticanje kupovine stana osigurana su u državnom proračunu i za to je ove godine, kaže Bačić, osigurano 22 milijuna kuna.

"Mislimo da će model koji smo predložili biti prihvatljiv za banke i da će u njemu naći svoj interes", kazao je Bačić.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 10.02.11. 21:08

Bačić antropološki odgovara svojoj izjavi.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika