11.02.2011. / 18:25

Autor: Hina

Kusić: Premijerka Kosor poduprla aktivnosti HAZU

Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) Zvonko Kusić izjavio je da je predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor, koja je danas primila čelništvo Akademije, poduprla njihov rad i potaknula ih na daljnje aktivnosti.

Premijerka Kosor s članovima HAZU-aPremijerka Kosor s članovima HAZU-aPredsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) Zvonko Kusić izjavio je da je predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor, koja je danas primila čelništvo Akademije, poduprla njihov rad i potaknula ih na daljnje aktivnosti.

Premijerka Jadranka Kosor primila je danas u Banskim dvorima izaslanstvo HAZU na čelu s predsjednikom akademikom Kusićem. Nakon razgovora koji je, kako je rekao akademik Kusić, bio doista konstruktivan i srdačan , predsjednik HAZU kratko je za Hinu sažeo teme razgovora.

Istaknuo je da je glavni dojam razgovora uvjerenost da su Vlada i HAZU na zajedničkome zadatku - premijerka kao čelnica izvršne vlasti, a HAZU sa svojim radom koji, dodao je, pokazuje koliko je Akademija pridonijela kulturnom i znanstvenom identitetu Hrvatske.

Napomenuo je da je premijerka uočila da je Akademija u zadnje vrijeme počela važne projekte o društvenim, političkim i gospodarskim problemima i poduprla te aktivnosti te potaknula HAZU da ih pojača.

Po Kusićevim riječima, taj premijerkin poticaj je za Akademiju vrlo važan i ona je time počašćena. Dodao je da su razgovarali o brojnim temama koje su obilježile posljednja dva desetljeća u Hrvatskoj te o tomu što je sve učinjeno u tome razdoblju, odnosno koji su iskoraci učinjeni a nisu u javnosti dovoljno prepoznati.

Akademik Kusić najavio je da je premijerka Kosor prihvatila sudjelovati na proslavi velike obljetnice Akademije - 150 godina od njezina osnutka te govoriti na toj svečanosti što će se održati 29. travnja ove godine u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu.

Izaslanstvo HAZU-a, u kojemu su bili i potpredsjednici akademici Velimir Neidhardt i Jakša Barbić, glavni tajnik akademik Pavao Rudan i tajnik HAZU Slobodan Kaštela, darovalo je premijerki Kosor četvrti svezak akademijine edicije "Hrvatska i Europa" pod nazivom "Moderna hrvatska kultura od preporoda do moderne - XIX. stoljeće".

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika