13.02.2011. / 11:50

Autor: Vedrana Rudan

Vedrana Rudan

V. Rudan: Hrvatski Eliot Ness & zločinci našeg doba - Doviđenja za 77 godina

Ako smo na suđenje gadnim partizanima i tvorcima nove Hrvatske mogli čekati 66 godinama tko nam brani da na suđenje zločincima našeg doba čekamo 77 godina? Poznati smo kao narod čija je izdržljivost beskonačna

Vedrana RudanVedrana RudanDanas sam pročitala nešto nevjerojatno. Ministar Karamarko, hrvatski Eliot Ness, ovih je dana odlučno i snažno, baš onako hrvatski i muški, tresnuo šakom po stolu, zaurlao, dosta je bilo i odlučio: strašnim i prestrašnim zločincima osvanut će fotografije u svim i na svim medijima. Nije Karamarko jedini kome je puknuo film. Četiri milijuna Hrvata čeka da se zločinci izvuku iz mraka i osude na dugogodišnju robiju kad je već smrtna kazna ukinuta. Najebat će vlasnici trgovačkih lanaca koji uz pomoć Države pljačkaju kupce i izrabljuju radnike, uhitit će se direktori svih banaka u Hrvatskoj pa će u mukama morati dati odgovor tko su vlasnici najvećih hrvatskih zlotvora i zašto su kamate ovako visoke.

U pritvor će Jadranka jer se stalno smije k’o lud na brašno i njena bratija koju će za to specijalizirani kadar kupati u ledenoj vodi, vješati za strop tako da samo vršcima prstiju mogu dotaknuti pod dok ne priznaju što su sve učinili Hrvatskoj. Šeksu će izvaditi stent iz krvne žile ako ne ispriča što je radio u Osijeku. Hebrang će pod mukama ili bez njih morati izračunati koliko je zaradio na onim cete aparatima Shimatzu u koje se ne može uvući ni malo veći džukac. Vidošević će morati reći odakle mu sva ona imanja, Mudrinića će kuhati u vrućoj vodi dok ne prizna da telefoniranje može biti jeftinije a onda će ga osuditi na doživotnu robiju. Mogu mu usput i uho odrezati da ga podsjete na čemu je zarađivao.

Otkrit će nam i ime zločinca koji Amerima namjerava pokloniti našu vodu… A onda neka ga udave u jednom od plitvičkih jezera. Četiri milijuna i još nešto građana ove zemlje proglasit će Karamarka Dragim Bogom jer samo Dragi Bog može ovu opljačkanu zemlju kojom vladaju razbojnici svih boja učiniti zemljom u kojoj se cijene red, rad, poštenje i čiste ruke. Ne kupujem novine, ne gledam teve, internet me nervira ali sam danas ipak kupila brdo dnevnih novina, uključila televizor, internet, radio…Kad tamo… U zatvor će Manolić, Boljkovac i Bulat, tri partizana koji su pred oko 66 godina ubijali neke sirotane a zatim im rezali uši i nosove a onda te uši i te noseve slagali na hrpu visine između 50 i 60 centimetara. Nemojte me krivo shvatiti. Za svaku je pohvalu što je Karamarko sa suradnicima izračunao visinu hrpe odrezanih ušiju i noseva koje su kamom rezali Manolić i Boljkovac i onaj Bulat.

Premijerka Jadranka Kosor i ministar Tomislav KaramarkoPremijerka Jadranka Kosor i ministar Tomislav KaramarkoManolić je bio Tuđmanov premijer a Boljkovac je bio njegov Karamarko. Mili Bože! Koliko je tek noseva i ušiju odrezao njihov šef kad su njegovi najbliži suradnici bili toliko produktivni? Može li se suditi pokojnicima? Ako nikad ne zastarijevaju ratni zločini ni leševima zločinaca ne bi trebalo oprostiti. Karamarko, ako želi ići do kraja, osim što bi trebao naložiti da se na sud na nosilima odnesu stogodišnji Manolić i Boljkovac ni leš pokojnog nam Oca Domovine ne bi smio počivati u miru. Trojicu živih trebalo bi ubiti pa im odrezati uši i nos, uho za uho, nos za nos, pa tih šest ušiju i tri nosa staviti na hrpicu visine…

Neka to Karamarko izmjeri. A pokojniku odrezati… Nešto, nisam patolog, valjda je ostalo nešto što bi se moglo odrezati ili bar prelomiti da mi, po mogućnosti u direktnom prijenosu, vidimo da Eliot Ness misli ozbiljno. A ove druge koje sam spomenula…Možda je u pravu Karamarko što ih pušta na miru. Čemu žurba? Ako smo na suđenje gadnim partizanima i tvorcima nove Hrvatske mogli čekati 66 godinama tko nam brani da na suđenje zločincima našeg doba čekamo 77 godina? Poznati smo kao narod čija je izdržljivost beskonačna. O gluposti da se ne govori.

Rudan info.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
13/2/11

chuspy, 13.02.11. 12:40

Bravo, Vedrana! Svaka čast!


registracija
7/1/11

djani, 13.02.11. 13:17

Rudan,Rudan ............


registracija
28/4/10

Zvonko, 13.02.11. 13:44

Rudanice,
ti kao da imaš nekog nečastivog i u svojoj obitelji, ili ti je vrijednosna tablica naslonjena na tzv. antifašizam. Pa jasno je da se zločine partizana mora procesuirati. A jasno je i da ih se do sada nije moglo, jer su bili u vlasti. I sada su njihovi sinovi i kćeri na važnim političkim funkcijama- Nikada nije kasno.
S druge strane, treba stati i na rep i osuditi i sve one prvotno nabrojane koji nam rasprodaše zrak, zemlju i vodu.
No, zašto sada relativiziraš uopće potrebu procesuiranja ratnih zločinaca, koji se mjere u desecima tisuća mrtvih, dok si se jako pjenila za prava obitelji Zec, Levar ili "ljubitelja" osječke akumulatorske kiseline?
Tko ti daje za pravo ne samo izjednačavati, neusporedivo veći broj onih mrtvih nakon drugog svjetskog rata, sa ekscesima iz Domovinskog?
Pjenite se u Nacionalu i s posebnim užitkom dodajete epitet "ratnog zločinca" jednom Glavašu ili Merčepu, dok smatrate sasvim upitnim ratni zločin ovih stogodišnjih vampira!
Ako može Simon Wiesenthal, može i Hrvatska!


registracija
9/1/08

caballero, 13.02.11. 15:14

//Ako može Simon Wiesenthal, može i Hrvatska!///

Hajde ne seri, ti bi ga prvi utopio u casi vode.


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 13.02.11. 16:10

Nismo svi isti ali ima tu jedan koji je puno različitiji od svih. Zbog toga sto poštujem svacije misljenje ne moram se i s njime slagati, zato neka čovjek živi u neznanju ili u najmanje i najblaze recenom nedovoljnoj informiranosti.


registracija
8/7/09

bankar, 13.02.11. 17:52

hihi stvarno se posro eliot nes


registracija
28/2/08

lepiaf, 13.02.11. 18:32

duhovito i uz to apsolutno istinito....:)


registracija
28/2/08

lepiaf, 13.02.11. 18:33

zvonko, evo JA joj dajem za pravo!


registracija
9/1/08

caballero, 13.02.11. 19:11

yebote, koja komplikacija. anti anti- fasisti bi da im sude i to je ok. ali sta onda sa Ocem svih anti-fasista i ocem anti anti-fasista u jednoj osobi - franji tudjmanu?

on je bio prvo sa anti fasistimna i ubijao anti anti-fasiste pa ukrao vilu nja tuskancu, penziju i cinove. onda se sa svojim anti fasistima prebacio u tabor anti anti-fasista.

e sad, ovi anti anti-fasisti bi da sude anti fasistima ali kako izvesti tu vratolomiju da odsjeces granu na kojoj sjedis?


registracija
28/4/10

Zvonko, 13.02.11. 20:28

Kakav je Boljkovac ljigavac!?
Kaže, šta su čekali 70 godina? Još nam se i smije u facu!
Budeš ti u prdekanu, kao i tvoji Manolić i Bulat i ostali!
Zamisli, Rade Bulat, herojčina, ustao protiv fašizma u ožujku 1941.?
Pandan Martiću i Raškoviću! I oni su ustali dan prije zore hrvatske države!


registracija
16/6/09

Trenk, 13.02.11. 21:05

Velecasni Zvonkec!
Znat ce svog Boga ovi mrzitelji fasizma i svega Hrvatskog, kad nam nas Sveti otac Papa ( inace clan Fasisticke mladezi iz II svjetskog rata), proglasi ove godine naseg uzoritog kardinala Stepinca svetim, a sve one koji su se borili protiv tog dobra, Kara Marko pozatvara i prokaze. Evo nam konacno zore-evo dana. Sad razumijem zasto smo 90-ih ginuli. Da razvaliomo onu strasnu djavolsku socijalisticku tvorevinu i da konacno docekamo istinu.


registracija
3/12/10

Yoda, 13.02.11. 22:14

Zvonko jadni, ti si tako ograničen da boli... Svaka budala koja se dočepa tipkovnice odmah misli da je u najmanju ruku Ivo Andrić, tako i ti.
Poštedi nas, baci comp kroz prozor, ali pazi da koga ne pogodiš...


registracija
12/12/10

Klarens, 14.02.11. 06:03

Stoko moja sitnozuba...pa kako da mi josh uvijek nemamo bar internetski ZID SRAMA...na koji
se za vjechna vremena utefteruju ovi smrdljivi karanfili sa zlochinachkog groblja...da u povijest nasheg naroda udju permanentno TAKVI KAKVI STVARNO JESU !!!
I crveni i crni ...ama svi ...bash svi , bez izuzetka
Ne da se bilo koga promashi...tako bismo dragom Bogu olakshali bar malo posao....a ne da nam svaka nova garnitura buduchih izrabljivacha servira sladunjavu bajku u koju kao moramo , ono , bar malo vjerovati !?


registracija
28/2/08

lepiaf, 14.02.11. 07:25

ovdje vecina nije shvatila bit clanka, rijec je o tome da se ne obracunavamo sa onime sto nam se dogadja TU i SADA, vec se dijelimo po onome sto se dogodilo prije pola stoljeca, halooo tikve usijane, virnite u takuine mozda vam bude malo jasnije!


registracija
28/4/10

Zvonko, 14.02.11. 09:59

Dok god u Hrvatskoj bude ljudi koji razmišljaju da je Hrvatska pobijedila i jednom u drugom svjetskom ratu, a kamoli dva puta, dotle naše društvo neće ozdraviti.
Josipović danas poručuje sa Yutarnjeg: Ne smijemo unaprijed optuživati, pogotovo ne Manolića i Boljkovca! I šta reći sinu još jednog potencijalnog ratnog zločinca? Nek institucije rade svoj posao?!?
Evo ti odgovor Boljkovče, tko i čiji nisu radili svoj posao!
Hrvatska ne smije žmiriti pred tisućama jama u koje su zakopani deseci tisuća ljudi! Da su suđeni i zatrpani na pravdi Boga, ne bi bilo zabranjeno do 1990. i spomenuti ime Križnog puta.
Ratni zločin ne zastarjeva, i treba biti suđeno, i izvršiteljima, i naredbodavcima i svima koji su znali a nisu ništa učinili da se to spriječi!
Josipović brani zločince, a uvjerava nas da naši branitelji i generali idu svoju nevinost dokazivati u Haag, a po najnovijem i u Beograd!
Ideologija komunizma i partizanštine je nešto najgore što nas je zadesilo u zadnjih 100 godina, čak i od ustaštva!


registracija
16/6/10

nosonja, 14.02.11. 11:19

Ja znam točan broj poginulih u Jasenovcu ,ubijeno je 45 132 947 ljudi, također znam koliko je jama u Hrvatskoj to vam je 65 729, ako brojimo jame tamo gdje bi nekima trebao biti mozak ,taj se broj penje na oko 2 729 934 .
Jebem jame svim idiotima, budalama i kretenima u Hrvatskoj.


registracija
2/2/11

MarkoKraljevic, 14.02.11. 14:06

Cekajte ljudi ne razumin...

je li to onaj Boljkovac sto je bio ministar kad je se ugledala hrvatska...

je li to onaj Manolic, tudjmanova desna ruka i predsjek prvi nov e hrvatske...

Je li to onaj Bulat sto ga Stipe dize u oblake...

Koji sad Stevan mesic, stanite malo...

Nista mi nije jasno...

Htel bi se umesat ali sta jaca sprema...mozes mislit!!!


registracija
23/1/07

boltek, 14.02.11. 16:14

Vedranica Bok
Ima svega u komentarima. Idemo argumentima.
Da nije bilo Tita i NOB- tko bi došao na vlast nakon pobjede saveznika? Kralj Petar kojeg su Englezi htjeli vratiti na prijestolje. I što bi imali? Kraljevinu Jugoslaviju.
Da je kojim slučajem pobijedio Hitler, imali bio NDH bez Istre,Dalmacije, otoka, i još koje čega.
Ova kampanja oko iskopavanja kostiju žrtava komunizma, podsjeća me na mošti Cara Lazara a znamo kako je završilo. Svaka nevina žrtva je žrtva, i svaki zločin treba osuditi. Nema sela a ni obitelji koja nezna da se netko od njihovih nije vratio. Ono znaju susjedi ako nema obitelji. Zašto nema popisa žrtava s Bleiburga i križnog puta? Zato da se može manipulirati kao i sa popisom branitelja.
Ljudi okrenimo se radu.Prije ćemo umrijeti od siromaštva nego od procesuiranja navodnih zločinaca.
Izborna je godina.


registracija
28/4/10

Zvonko, 14.02.11. 17:13

Hrvatska je 2 puta izgubila u 2. svjetskom ratu!
Dok se može jasno reći da je ustaštvo poraženo i osuđeno, dotle to isto ne stoji i za partizane i komuniste.
Hrvatska i Hrvati moraju shvatiti da Hrvatska nije oslobođena 8.maja 1945. godine kako govori Josipović, nego tek 5. kolovoza 1995. Nakon 8. maja u Zagreb su ušle partizanske(netom preobučene iz četnika) jedinice, srpski i crnogorski partizani. Neka mi netko objasni, zdravom logikom, kako to Srbi i Crnogorci mogu osloboditi Zagreb od Hrvata i zagrepčana?
Očito bi i danas oni koji prizivaju 8. maj, da je uspjelo Miloševićevo oslobađanje Hrvatske od Hrvata, vjerojatno našli neki datum.
Ratni zločin ne zastarjeva, i svi zločin moraju dobiti ime u obliku ratnog zločinca.
Komunizam kao vrhunaravna ideologija partizana i četnika mora biti osuđena. Hrvatska je jedina zemlja u Europi koja slavi totalitarni režim, Tita i njegove ratne zločince.
Od 1. prosinca 1918. Hrvatska je bila okupirana sve do 5.kolovoza 1995.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika