13.02.2011. / 19:44

Autor: Hina

Štimac kod Stankovića: 'Šuker je u 5 minuta upropastio sve što je napravio u karijeri'

"Skupština broji 49 delegata, a mi imamo potpisanu suglasnost njih 23. Vjerujem da će se odazvati i ostali i da će to biti skupština na kojoj ćemo osporiti izbor Markovića za predsjednika zbog kršenja statuta HNS-a i Zakona o športu", izjavio je Štimac

Igor Štimac: foto: arhivaIgor Štimac: foto: arhivaBivši nogometni reprezentativac i kandidat za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Igor Štimac najavio je danas gostujući u emisiji "Nedjeljom u dva" Hrvatske televizije da će se izvanredna Skupština HNS-a održati u nedjelju, 20. veljače, u hotelu "Westin" u Zagrebu.

"Skupština broji 49 delegata, a mi imamo potpisanu suglasnost njih 23. Vjerujem da će se odazvati i ostali i da će to biti skupština na kojoj ćemo osporiti izbor Markovića za predsjednika zbog kršenja statuta HNS-a i Zakona o športu", izjavio je Štimac.

Po njegovim riječima, HNS se prema nekim klubovima odnosi kao majka, a prema mnogima kao maćeha.

"Legitimitet Mamiću daje predsjednik Marković, a kada bi se primjenjivao kodeks ponašanja Mamić bi već odavno bio sankcioniran", rekao je Štimac i napomenuo da u hrvatskom nogometu vladaju dva lobija. Jedan od njih je on Zdravka Mamića koji se identificirao s Dinamom, a drugi je sudački iz Osijeka.

"Osijek bi, s obzirom da ima jednog prvoligaša, trebao imati jednog i pol suca koji ima pravo suditi Prvu HNL, a on ih sada ima sedam".

Štimac je pred televizijskim kamerama pročitao pismenu izjavu ovjerovitelja zapisnika sa skupštine HNS-a održane 17. prosinca Dragutina Marjanovića iz Koprivnice u kojoj on tvrdi da nije potpisao zapisnik koji je s lažnim potpisom ipak verificiran u gradskom uredu Grada Zagreba.

Štimac je rekao da se njegov negativan imidž u javnosti počeo stvarati kada je na splitskoj rivi dao podršku generalu Gotovini, a do tada je bio uzoran građanin, kapetan Hajduka i reprezentativac.

"U dvije godine mediji su napravili sve da me ocrne. Ja se svojih prijatelja nikad neću odreći, a imam i visok stupanj tolerancije i u životu se nikada nisam potukao", kazao je Štimac i napomenuo da on nije u nikakvom sukobu interesa zato što je njega brat, koji sada polaže pravosudni ispit, pravni zastupnik igrača Srne, Tičinovića i Ljubičića.

"Moj brat nema licencu FIFA-e kao što je ima sin Zdravka Mamića, a ja sam svoje dionice iz Hajduka dao na upravljanje jednom odvjetničkom uredu i ne sudjelujem u upravljačkim strukturama kluba", istaknuo je Štimac.

Po njegovim riječima, dva velikana našeg nogometa Zvonimir Boban i Davor Šuker s različitih pozicija gledaju na uključivanje u rad HNS-a.

"Žao mi je što je Šuker u pet minuta svog televizijskog nastupa upropastio sve ono dobro što je stvarao 20 godina. Tu je sam sebe najviše diskreditirao i pokazao da nije kompetentan za niti jednu funkciju u HNS-u, te da ga je sadašnja struktura HNS-a izmanipulirala. Mi smo ti koji trebamo govoriti da je Šuker naš band, a ne da on to sam za sebe tvrdi. Što se Bobana tiče, njemu ova situacija najviše odgovara kao i svima onima koji šute i drže se po strani, a ja bih volio da se on pojavi s određenim programom i ja ću biti uz njega kao i svakoga onog koji će donijeti boljitak hrvatskom nogometu", zaključio je Štimac.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
7/9/07

Vinogradar, 13.02.11. 21:36

Štimac,
s oproštenjem na izrazu - SEREŠ GLUPOSTI!
NITKO, pa ni Šuker, u 5 minuta bilo kakvom izjavom koja Tebi ne odgovara i ne sviđa Ti se, NE MOŽE UPROPASTITI NI PONIŠTITI SVE ONO ŠTO JE DOBRO NAPRAVIO U KARIJERI! ---SVJETSKOJ---!!!
U borbi za fotelju koja donosi upravljanje milijunima EUR-a Ti si izgubio sve ljudeske kriterije.
Bit ću prost i napisati da si gad ništa manji ni veći od Markovića.


registracija
30/9/09

davor12345, 13.02.11. 21:47

He, he, he! Volija bi ja vidit ove nogometne veličine da im se uzme samo jedna stvar a to je novac iz proračuna! Pa unda lipo vi igrajte, zarađujte šolde od ulaznica i vodite klubove i nugometni savez!


registracija
11/1/10

fluid, 13.02.11. 22:14

Ja sam Štimčev govor doživio sasvim drugačije od @Vinogradara npr.Sori Vinogradar ništa osobno ali sam doživio drugačije.U svezi Štimca i Rene Sinovčića sam nedavno napisao da je to "Sumnjiva rabota"u najmanju ruku.Po meni se Štimac danas savršeno obranio i ogradio u svezi i Renea i još ponekih osoba kao i situacija u kojima se nalazi(a tko nije od nas bio u takvim situacijama a i tko od nas nema barem jednog negativca kao poznanika ili čak prijatelja?)Nadalje,ne od danas nakon Štimčevog intervjua o Šukeru,nego od one večeri kada je Davor nastupio mislim u Otvorenom,već tada sam shvatio da Davor Šuker je nogometna svjetska veličina-i dokazana-ali za mjesto Predsjednika HNS_ni čut !Izvalio je brdo gluposti i pokazao i dokazao da nema pojma o materiji.On bi bio poguban za hrvatski nogomet.On bi bio katastrofa.I nisam se mogao oduprijeti mišljenju da govori ne u svoje nego u nečije tuđe ime.Pretpostavljam Mamićevo ali nisam 100 % siguran.Štimac što god je rekao,danas mi je bilo fantastično.Neviđeno na ovim prostorima a što je najvažnije sve je to i ostvarivo.Programi EU,o kojima je govorio,su najjača stvar i najveći dobitak za Hrvatski šport.A ako ih Štrimac ima gotove i pokažu se dobri,tu se nema više što reći.Takvi programi nedostaju i u gospodarstvu ali očigledno je tamo nesposobnost na djelu.Ili vlada sama priječi takvo što.Dakle Igor je po meni danas položio 100 % i ima moj glas apsolutno.Da,inače sam Dinamovac od rođenja takorekuć.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 13.02.11. 22:42

@fluid,
u nekim se stvarima slažem s Tobom
primjerice da Davor Šuker nije za predsjednika HNS-a
ali -
Šuker svoju karijeru nije stvarao kao nogometni funkcioner nego kao igrač i zbog toga je savršeno glupo kad Štimac kaže da je u 5 minuta upropastio ono što je kao igrač (!!!) stvorio 20 godina.
Tvoje je pravo da smatraš da bi Štimac bio dobar predsjednik i da je iznio odličan program.
Sam je - međutim - rekao da se kao čovjek promijenio na bolje.
Tko Tebi i meni garantira da čovjek koji tvrdi da se promijenio na bolje jednom opet neće promijeniti - na gore?
Iz iskustva znam da se ponašanje može promijeniti ali ne i loš karakter.
Pozdrav Tebi!


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 13.02.11. 22:45

Stimac je u odnosu na Markovica i Srebrica i Mamica i Sukera i ostalih nesposobnjakovica, gospodin čovjek sa mozgom u glavi za razliku od nabrojanih strvinara koji se godinama linjaju i nadopunjavaju u prevarama.


registracija
14/12/06

crestor, 14.02.11. 11:55

Volim i Stimca i Sukera i zalostan sam sto dolazi do ovakvih situacija. Ovo je porazno za nogomet a i za Hrvatsku. Vatreni , rjesite to ... muski !!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika