18.10.2002. / 00:00

Autor: Robert Bajruši

NEW YORK

POZIVA DA POMOGNU UNICEF-u

...

POZIVA DA POMOGNU UNICEF-u

Televizijska glumica Sarah Jessica Parker, glavna zvijezda TV-serije “Sex and the City”, iako je u visokoj trudnoći, odlučila je pojaviti se ovih dana na televiziji kako bi pozvala američke građane da pomognu organizaciji Ujedinjenih naroda za pomoć djeci UNICEF-u. Pojavila se u jutarnjoj emisiji američke TV-mreže CNN koju vodi poznata Paula Zahn, te ispričala kako ona svake godine sudjeluje u ovakvim akcijama animiranja američkih građana da pomognu UNICEF-u, pa ne želi to propustiti niti sada. Otkrila je da je ona od malih nogu sudjelovala u skupljanju priloga za UNICEF, jer ju je na to navela njena majka, koja je to činila od osnivanja UNICEF-a, prije nego što se ona rodila. Ona je to nastavila jer smatra da UNICEF obavlja izuzetno važan posao pomažući djeci u najudaljenijim, opasnim točkama svijeta, gdje druge dobrotvorne organizacije ne idu.
Sarah Jessica Parker izjavila je da to radi i zato, jer je i sama u djetinjstvo osjetila kako djeci može biti važna tuđa pomoć. Ona je bila iz vrlo siromašne obitelji sa osmoro djece, pa je bilo razdoblja kada je cijela obitelj živjela od socijalne pomoći. Ta pomoć joj je pomogla da se sama razvije u uspješnu glumicu, pa je ona zbog toga zahvalna onima koji su takovu pomoć organizirali. Zato želi na sličan način pomoći drugima. Otkrila je u tom intervjuu zanimljivu činjenicu da je njena majka, i u tim razdobljima kada su živjeli od socijalne pomoći, ipak i dalje prikupljala dobrovoljne priloge za UNICEF, da pomogne drugima.

Vezane vijesti

UN: U Africi jedna od najvećih epidemija kolere

UN: U Africi jedna od najvećih epidemija kolere

Dijelove središnje i istočne Afrike pogodila je jedna od najvećih epidemija kolere u povijesti s više od 85.000 prijavljenih slučaja i 2.466 umrlih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika