14.02.2011. / 16:01

Autor: Hina , Nacional.hr

Zelena stranka protiv privatizacije Hrvatskih voda: 'Tužno je da na to pristaju i SDP i HDZ'

Zelena stranka dijeli zabrinutost komisije Hrvatske biskupske konferencije (HBK) 'Iustitia et pax', udruga za zaštitu okoliša i drugih društvenih aktera o neprihvatljivosti predloženih izmjena Zakona o vodama

Premijerka Jadranka KosorPremijerka Jadranka KosorPredsjednik Zelene stranke Aljoša Babić izjavio je danas na konferenciji za novinare ispred zgrade Hrvatskih voda da se ta stranka apsolutno protivi bilo kakvim preinakama javne ustanove Hrvatskih voda u poduzeće jer je to, istaknuo je, samo početak onoga što bi trebalo dogoditi, a to je privatizacija Hrvatskih voda.

"Zelena stranka dijeli zabrinutost komisije Hrvatske biskupske konferencije (HBK) 'Iustitia et pax', udruga za zaštitu okoliša i drugih društvenih aktera o neprihvatljivosti predloženih izmjena Zakona o vodama", istaknuo je.

Rekao je kako se apsolutno protive bilo kakvoj privatizaciji onoga što je dobro građana Republike Hrvatske i što je u "nekom općem vlasništvu". Istaknuo je da su se i inače protivili privatizaciji, ali ovo što se sada radi, ustvrdio je, početak je privatizacije prirodnih resursa u Hrvatskoj. Voda i šume su prirodni resursi koji su jedini preostali u Hrvatskoj, s kojima može planirati i utjecati na budući razvoj.

Ustvrdio je kako tu više nije riječ samo o ekologiji kao savjesti, nego o ekonomiji, tržištu, "trbuhu", jer će, istaknuo je, "ako se građanima oduzme da njome gospodare, voda poskupjeti i postat će artikl kao svi drugi" pa ćemo "doći do toga da ćemo, mi koji imamo velike resurse i zalihe vode, morati vodu kupovati u trgovačkim centrima".

Rekao je kako misli da je tužno da postoji konsenzus među vodećim hrvatskim strankama - SDP-om i HDZ-om da ipak dođe do privatizacije. Istaknuo je kako se te stranke ne protive tim procesima i misli da je simptomatično da upravo male stranke, udruge građana i HBK o tome govore, a da "nema velikih signala od drugih stranaka". Kazao je i kako su svjesni i da ministar šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidar Pankretić "inzistira na tim prodajama te govori o tome kao o nečemu što je dobro za građane Republike Hrvatske".

"Mi smatramo upravo suprotno. Smatramo da ovaj status Hrvatskih voda treba zadržati kakav jest i da ne treba doći ni do kakvih daljnjih privatizacija vezanih uz to", ustvrdio je predsjednik Zelene stranke Aljoša Babić.

Najavio je da će Zelena stranka o tome govoriti i ispred zgrade Hrvatskoga sabora.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
1/1/70

, 14.02.11. 16:29

Zelena stranka protiv privatizacije Hrvatskih voda: 'Tužno je da na to pristaju i SDP i HDZ'
____________________________________________
Pa oni su braća po kriminalu.....ovo vam keze notorni ljevičar.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 14.02.11. 17:14

ovo samo pokazuje dokle je voda dosla. Dugove treba vracat, a nema se vise puno toga za prodat pa su na red dosla prirodna bogatsva. Unistena je Hrvatska. I nisu nam za to krivi nasi istocni susjedi, a jos manje komunisti i jugonostalgicari. To je pocelo po scenariju Pogrebnika Domovine, i nastavljeno njegovim nasljednicima od kojih su mnogi jos na vlasti. Zalosno. Snovi ne samo sadasnje generacije, nego i onih sto ce doci, upropasteni ko zna za koliko desetljeca. Mislite o tome kad dode vrijeme glasanja.


registracija
11/1/10

fluid, 25.02.11. 15:28

Jedino pametno što je do sada došlo od strane crkve u ovoj hrvatskoj tragediji.Premalo!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika