16.02.2011. / 16:04

Autor: Nacional.hr

Nakon četiri mjeseca istrage

Nije bilo kvara - MORH priznao da je uzrok pada MIG-ova sudar u zraku

U cijelom je slučaju sporna bila reakcija vojske koja je svoje pilote prevezla helikopterima u bolnicu, dok je Mariju Klip morao odvesti susjed

MIG-ovi su se srušili na vojnom poligonuMIG-ovi su se srušili na vojnom poligonuMinistarstvo obrane objavio je rezultate četveromjesečne istrage o padu dva MIG-a na vojnom poligonu Slunj u rujnu prošle godine. Kako su pojasnili na konferenciji za novinare, do pada dva zrakoplova došlo je zbog sudara u zraku koji je rezultat ljudske pogreške.

Na zrakoplovima nisu otkrivene nikakve tehničke greške, već su za sudar okrivljeni piloti koji su imali premalo iskustva.

Podsjetimo, dva su se MIG-a srušila 23. rujna 2010. godine tijekom vojne vježbe. Piloti su se na vrijeme katapultirali te su pretrpjeli samo laške ozlijede, dok su ostaci zrakoplova teže ozlijedili stanovnicu Slunja, Mariju Klip koja je u trenutku pada zrakoplova radila u svome polju. Ona u bolnicu zaprimljena s teškim ozlijedama ruke i tijela.

U cijelom je slučaju sporna bila reakcija vojske koja je svoje pilote prevezla helikopterima u bolnicu, dok je Mariju Klip morao odvesti susjed. Također, tijekom liječenja posjetilo ju je izaslanstvo Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, ali ne i tadašnji ministar obrane Branko Vukelić.

Vezane vijesti

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH je na svojim web stranicama objavio reagiranje na navode objavljene na internet stranicama Sindikata državnih i lokalnih službenika i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika