16.02.2011. / 18:24

Autor: Nacional.hr

Američki glazbenik Randy Brecker najavio uzbudljivu večer za dugo pamćenje

Poseban gost koncerta, slavni američki glazbenik Randy Brecker izrazio je veliko zadovoljstvo sudjelovanjem u ovom projektu, posvećenom sjećanju na velikog hrvatskog jazzera Boška Petrovića

Randy Brecker izrazio je svoje zadovoljstvo gostovanjem u ZagrebuRandy Brecker izrazio je svoje zadovoljstvo gostovanjem u ZagrebuU Multimedijalnoj dvorani caffe bara Matis održana je konferencija za medije u povodu koncerta "Zagreb Philharmonic Goes Jazz" i gostovanja velikog svjetskog trubača Randyja Breckera 18.2. u Zagrebu.

Na konferenciji pod vodstvom uglednog jazz kritičara Davora Hrvoja sudjelovali su: Randy Brecker - kultni američki trubač, peterostruki dobitnik najveće američke diskografske nagrade Grammy; Sigi Feigl - ugledni austrijski jazzer, bandleader HGM Jazz Orkestra Zagreb; Dubravka Dujmović-Kušan - ravnateljica Hrvatske glazbene mladeži te Miljenko Puljić - ravnatelj Zagrebačke filharmonije.

Poseban gost koncerta, slavni američki glazbenik Randy Brecker izrazio je veliko zadovoljstvo sudjelovanjem u ovom projektu, posvećenom sjećanju na velikog hrvatskog jazzera Boška Petrovića. Prisjetio se i nekolicine trenutaka iz svoje doista bogate i dugotrajne karijere, u kojoj je surađivao s najvećim svjetskim glazbenicima od Franka Sinatre do Franka Zappe.

Istaknuo je kako je već prva proba s dva orkestra prošla vrlo uspješno te da je pomalo čak i iznenađen odličnom reakcijom i spremnošću glazbenika. Pohvalno se izrazio i o Sigiju Feiglu koji je, prema njegovim riječima, odlično pripremio orkestre. Sigi Feigl je, s druge strane, dodao da se Brecker odmah nametnuo kao prvi izbor za solista večeri te da je nakon samo pet minuta telefonskog razgovora pristao na ovu suradnju, vjerojatno potaknut i pozitivnim iskustvom ranije suradnje s mladim glazbenicima HGM Jazz Orkestra Zagreb.

Svi sudionici press konferencije izrazili su veliko zadovoljstvo ovim velikim zajedničkim projektom koji će na pozornici dvorane Lisinski ujediniti orkestralno iskustvo Filharmoničara s mladosti HGM-ovaca, te najavili "i cool i hot" glazbenu večer koju se jednostavno ne smije propustiti.

Vezane vijesti

Tržište je uništilo crnačku glazbu

Tržište je uništilo crnačku glazbu

"U jazzu se u žarištu zbivanja najčešće nalazi glas ili neki puhački instrument. Obično se ritam sekcija potisne u drugi plan, u pozadinsku ulogu, mi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika