17.02.2011. / 12:32

Autor: Nacional.hr

Godina ruske kulture: Medvjedev i supruga u posjetu Italiji

Medvjedev se prvo susreo s talijanskim predsjednikom Giorgiom Napolitanom i njegovom suprugom u Qurinalskoj palači

Talijanski premijer Silvio Berlusconi i ruski predsjednik Dimitrij MedvjedevTalijanski premijer Silvio Berlusconi i ruski predsjednik Dimitrij MedvjedevRuski predsjednik Dimitrij Medvjedev i njegova supruga Svetlana su u dvodnevnom posjetu Italiji, povodom otvaranja godine ruske kulture i jezika u Italiji i talijanske kulture i jezika u Rusiji, izvještava portal en.rian.ru. Predsjednikov savjetnik Sergej Prikhodko je izjavio kako će razgovori voditi oko kulturnih i humanitarnih pitanja bilateralne suradnje.

Medvjedev se prvo susreo s talijanskim predsjednikom Giorgiom Napolitanom i njegovom suprugom u Qurinalskoj palači. Prikhodko nastavlja kako su se razgovori bazirali i na europskoj sigurnosti, odnosima Rusije i NATO-a, raketnom štitu, novim prijetnjama i izazovima te međuvjerskom dijalogu. Ruski predsjednik sastao se i talijanskim premijerom Silviom Berlusconijem s kojim je raspravljao o trgovini, ekonomskoj suradnji između dvije zemlje, energetici i avioindustriji.

Danas će predsjednički par primiti Papa Benedikt XVI, razgovori će se voditi o bilateralnim i religijskim vezama, međuvjerskom dijalogu. Teme rasprave sigurno će biti svjetske teme i suradnja u okvirima različitih međunarodnih organizacija. Ruski diplomatski izvor naglašava kako je sastanak Pape i patrijarha Ruske ortodoksne crkve Kirila sada bliže, nego što je bio prije nekoliko godina. Niti Papa Ivan Pavao II, niti Papa Benedikt XVI nisu posjetili postkomunističku Rusiju.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika