17.02.2011. / 13:24

Autor: Nacional.hr

Todorićev saldo: Ledo, Jamnica i PIK u plusu, Belje i Tisak u minusu

Pravo će se stanje znati kada poslovne rezultate objavi i Konzum

Ivica TodorićIvica TodorićIako još uvijek nisu poznati poslovni rezultati svih tvrtki u koncernu Agrokor, rezultati pet tvrtki koje posluju na Zagrebačkoj burzi daju podijeljene dojmove.

Kako piše Business.hr, Jamnica je ostvarila neto dobit od 102 milijuna kuna, odnosno 42 posto više nego godinu ranije, Ledo 101,7 milijuna ili 0,4 posto više nego 2009., a PIK je ostvario dobit od tri milijuna kuna, ali je ona 42 posto manja nego godinu prije.

Iznenađenje su priredili Tisak, čiji je gubitak iznosio 16 milijuna kuna, te Belje s gubitkom od čak 63,2 milijuna kuna. I dok su Tiskove gubitke opravdali utjecajem krize i padom kupovne moći građana, Beljeovi razlozi za gubitak i dalje su nepoznanica. To iznenađuje tim više jer je godinu ranije Belje imalo gotovo isti rezultat ali u plusu.

S obzirom na ta dva gubitka Agrokor je mogao imati i puno bolje rezultate, no pravo će se stanje znati tek po objavi Konzumovih rezultata koji kasne.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

registracija
12/11/10

grover, 17.02.11. 15:13

Neka čuju i Hrvati: U Beogradu salatu peremo u WC-u

http://ideamislinavas.blogspot.com/


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika