17.02.2011. / 14:25

Autor: Nacional.hr

HND na sudu: U petak rasprava o tužbi HRT-a zbog prikazivanja zabranjene Latinice

Na stručnom novinarskom skupu, održanom u prostorijama HND-a 16. prosinca 2010. godine pod nazivom „HRT cenzurirano", prikazan je četvrti prilog, koji nije bio predmetom privremene mjere zabrane niti je bio sastavni dio spomenute emisije

Na Trgovačkom sudu u Zagrebu u petak s početkom u 8,30 sati zakazana je glavna rasprava u predmetu u kojem HRT tuži HND zbog navodne povrede autorskih prava. HND u ovom predmetu zastupa odvjetnik Anto Nobilo, priopćilo je danas Hrvatsko novinarsko društvo.

Podsjetimo, Trgovački je sud lani u prosincu donio privremenu mjeru zabrane prikazivanja priloga iz emisije Latinica „Zločini privatizacije ne zastarijevaju". HRT spomenutu emisiju nije nikada prikazao u svojem programu, a mjera zabrane odnosila se na tri njezina priloga.

Na stručnom novinarskom skupu, održanom u prostorijama HND-a 16. prosinca 2010. godine pod nazivom „HRT cenzurirano", prikazan je četvrti prilog, koji nije bio predmetom privremene mjere zabrane niti je bio sastavni dio spomenute emisije.

Okupljeni su preko YouTubea odgledali prilog Josipa Oreča, dugogodišnjeg honorarnog suradnika HRT-a, kojemu je otkazana suradnja istodobno kada mu je rečeno da prilog što ga je napravio neće biti ni montiran u emisiju Latinica. Odgledani prilog, na kojemu nije istaknut logo HRT-a, može se i danas vidjeti na YouTubeu.

U međuvremenu je ukinuta i cijela Latinica, a HRT-ovo objašnjenje za tu odluku bilo je da je toj emisiji nakon 17 godina istekao životni vijek, odnosno rok trajanja.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika