17.02.2011. / 17:28

Autor: Nacional.hr

Premijerka reagirala: 'Ako je Nobilu zabranjen rad zbog mog pisma, spremna sam ga povući'

"Ako je premijerkino pismo razlog zbog kojeg se Nobilu zabranio rad i zbog kojeg je dobio novčanu kaznu, onda će premijerka povući pismo, ali i dalje se pita nije li Nobilov istup nakon nepravomoćne presude i u svibnju i danas pritisak na pravosuđe?", poručuju iz Vlade

Damir Polančec i Ante NobiloDamir Polančec i Ante NobiloNakon što je Hrvatska odvjetnička komora donijela nepravomoćnu odluku kojom odvjetnika Antu Nobilu kažnjava sa šest mjeseci zabrane obavljanja odvjetničke djelatnosti i još 30 tisuća kuna novčane kazne, oglasila se preko glasnogovornika Vlade i premijerka Jadranka Kosor.

"Ako je premijerkino pismo razlog zbog kojeg se Nobilu zabranio rad i zbog kojeg je dobio novčanu kaznu, onda će premijerka povući pismo, ali i dalje se pita nije li Nobilov istup nakon nepravomoćne presude i u svibnju i danas pritisak na pravosuđe?", poručuju iz Vlade.

Podsjetimo, Nobilo je kažnjen zbog izjava koje je prošle godine dao tjedniku Globus, a u kojima je rekao da se protiv njegovog klijenta Damira Polančeca vodi politički proces. To je izazvalo burnu reakciju u HDZ-u, a sama je premijerka Jadranka Kosor poslala pismo u kojem od predsjednika Odvjetničke komore traži da preispita Nobilove medijske istupe.

Nobilov odvjetnik Vladimir Gredelj podsjetio je da je premijerka od šefa Hrvatske odvjetničke komore Lea Andreisa tražila obavijest ima li Nobilo pravo napadati Vladu: "To prije svega govori o demokratskoj nepismenosti naše premijerke jer da nema taj problem, znala bi da svatko u Hrvatskoj ima pravo napadati tj. kritizirati Vladu. Ne samo da imaju pravo to raditi nego su kritike i poželjne u jednom pravom demokratskom društvu. Očito da je njezin mentalni sklop vezan za vremena kad to nije bilo dopustivo", rekao je Gredelj.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
27/7/09

verina, 17.02.11. 17:36

no, pa krasno! ovi klimavci u HOK-u bar bi mogli glumiti trodiobu vlasti...a i ova kokoš bez mozga, također. malo se zaigrala, po običaju?!


registracija
31/7/09

Seaman, 17.02.11. 17:48

Pritisak na pravosuđe vrši Delirijum Šeks...i to već 20-tak godinica a ne odvjetnik svojim istupima u medijima, a Jaca pašteta je spremna povući kakicu kad joj savjetnici objasne da se ukakila...po analogiji kao kad bih ja "čvrsto odlučio" vratiti opljačkani novac iz neke banke, pošte, mjenjačnice, štotijaznam (i to samo ako me uhvate) pod uvjetom da me ne kažnjavaju zatvorom.


registracija
31/1/10

STTony, 17.02.11. 20:10

Opet glupa kokoš Jaca (i to još pravnica po struci) ne zna da je odvjetnicima optuženih dopušteno komentirati nepravomoćne sudske presude i sam sudski postupak koji je u tijeku i da se to ne smatra pritiskom na pravosuđe već jednim od prava optuženika.


registracija
17/2/11

makso, 17.02.11. 22:57

Jebiga komentatori, a piškili ste firnajz kad je Sansdera izbacila iz 'adezeja. niste mi vjerovali kad sam vam i tada govorio kako je ona glupača prvog reda, bolesna za funkcijama i moći, čemu nije dorasla, jer je strahobalno ograničena osoba, inteligencija oko sobne temperature i to iza ponoći, kad zgasane centralno!


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 18.02.11. 00:32

Jedino sto je sigurno i ni malo nema sumlje u to jeeee da su obadvoje govno. Govno je govno i razlikuje se po izgledu i smradu. Još nisam čuo za govno koje mirise. To je još jedan dokaz da ni govna ne mogu zajedno. Zaboli me za tog samaraca djece i ovu četnikusu, zaboli me sto se ne vole i zaboli me bilo sto vezano za ta govna.


registracija
12/12/10

Klarens, 18.02.11. 06:04

Dr Delirius je sveta krava KRUPNOZUBIH
I sad se mi kao pitamo DOKLE ????


registracija
12/12/10

Klarens, 18.02.11. 06:05

Jaca od Pajaca je jurishnik KPJ !!!!


registracija
10/2/11

racional, 18.02.11. 07:37

USE NASE I PODASE.............ZNA SE!!!!!! TO NEMA VEZE SA KPJ (to je prošlo svršeno vrijeme-20 godina) novo je vrijeme, a zove se HADEZEA BREME. Jedna od inih je JACA , koja noosi broš od pajaca.Stavit će ona i zvijezdu na svoj rever i vikati Evropa forever,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika