18.02.2011. / 14:21

Autor: Nacional.hr

5 savjeta kako se riješiti stresa na radnom mjestu

Tjelovježba je jedan od najvećih neprijatelja stresa, a osim što ćete se riješiti napetosti, rekreacija će vam pomoći u borbi protiv masnih naslaga...

Žene koje se bave stresnim poslom izložene su čak 40 posto većoj opasnosti da dožive infarkt ili moždani udar, pokazali su rezultati svojedobnog istraživanja predstavljenog na konferenciji Američkog udruženja kardiologa u Chicagu.

Kao psihološki stresan, definira se posao koji je veoma zahtjevan, pri čemu izvršitelj nema mogućnost koristiti svoje kreativne sposobnosti ili talent.

Nesigurnost vezana za zadržavanje radnog mjesta se, kako su naveli znanstvenici, također povezuje s povećanjem faktora rizika od kardiovaskularnih oboljenja, kao što su povišena razina kolesterola ili višak kilograma. U nastavku donosimo nekoliko korisnih savjeta kako se riješiti stresa na radnom mjestu!

1. Razgovarajte s kolegama
Što više vremena pokušajte provesti s kolegama i pri tome nemojte razgovarati o poslu i ostalim suradnicima koji vam možda i nisu previše dragi. Radije razgovarajte o obitelji, filmovima i nekim drugim temama koje vas opuštaju.

2. Izbjegavajte cigarete
Cigarete i alkohol možda će vas privremeno osloboditi stresa, međutim nakon određenog vremena ćete morati tražiti nova rješenja.

3. Naučite reći 'ne'
Nemojte prihvaćati obaveze za koje ste sigurni da ih niste u stanju ispuniti.

4. Dovoljno sna
Kako bi bili u stanju odraditi osam sati bez problema, svakom organizmu potrebno je isto toliko sna. Upravo je nedovoljno sna jedan od glavnih uzročnika stresa.

5. Dovoljno fizičke aktivnosti
Tjelovježba je jedan od najvećih neprijatelja stresa, a osim što ćete se riješiti napetosti, rekreacija će vam pomoći u borbi protiv masnih naslaga. Vježbe disanja su također jako korisne, a možete ih prakticirati i u uredu.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

registracija
25/1/11

zubicvila, 19.02.11. 18:08

Što raditi kada dođu oni trenuci prave, koncentrirane dosade?
http://www.gricni.com/gricni-dosadu


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika