19.02.2011. / 09:00

Autor: Nacional.hr

Avokado - ukusno tropsko voće u službi zdravlja

Ovo tropsko voće obiluje sastojcima koji jačaju imunitet. Dakle, tijekom zimskih mjeseci trebao bi postati nezaobilazna namirnica kod osoba podložnih prehladama

Zbog svojih sastojaka avokado, između ostalog pozitivno utječe na očuvanje ljepote i mladenačkog izgleda kože. Ovo tropsko voće odgovara svim tipovima kože, a posebno suhoj, oštećenoj i zreloj koži. Međutim, to je samo jedna u nizu ljekovitih svojstava ove namirnice!

Bolesti srca
Avokado sadrži vitamin E, folnu kiselinu i antioksidanse koji smanjuju rizik od bolesti srca. S obzirom da sadrži puno kalija, pomaže u regulaciji krvnog tlaka.

Koža
Osim što poboljšava izgled kože, avokado je jedan od najvećih neprijatelja celulita. Dakle, ukoliko se nikako ne možete riješiti neželjene narančine kore, pojačajte unos ove namirnice.

Seks
Avokado baš kao i cimet jedan je od najvećih podizaća energije. Ukoliko imate problema u bračnoj postelji, opskrbite frižider ovim tropskim voćem.

Imunitet
Ovo tropsko voće obiluje sastojcima koji jačaju imunitet. Dakle, tijekom zimskih mjeseci trebao bi postati nezaobilazna namirnica kod osoba podložnih prehladama.

Još nekoliko savjeta:
1. Avokado smanjuje rizik od raka dojke.
2. Poboljšava vid.
3. Posebno se preporuča osobama s dijabetesom.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika