21.02.2011. / 16:30

Autor: Hina

Istraživanje: Najugodnije je živjeti u Vancouveru

Kanadski obalni grad u kojemu su 2010. održane Zimske olimpijske igre, prvi je među deset najpoželjnijih gradova za življenje u svijetu, a zadovoljio je 98 posto traženih uvjeta

Vancouver je, petu godinu zaredom, prema provedenom istraživanju, jedan od najpoželjnijih gradova za življenje, australski Melbourne na drugome mjestu, na trećem glavni grad Austrije Beč, a na četvrtom i petom ponovno dva kanadska grada - Toronto i Calgary.

Prema rezultatima istraživanja, što ga je provela tvrtka The Economist Intelligence Unit, koja se bavi analizom, istraživanjem i konzaltingom, kanadski obalni grad u kojemu su 2010. održane Zimske olimpijske igre, prvi je među deset najpoželjnijih gradova za življenje u svijetu, a zadovoljio je 98 posto traženih uvjeta - kada je riječ o sigurnosti i općoj stabilnosti življenja, zdravstvenoj skrbi, kulturnoj ponudi, brizi o okolišu i o obrazovanju, infrastrukturi. Vancouver titulu drži od 2007.

"Gradovi srednje veličine u razvijenim zemljama s relativno niskom gustoćom naseljenosti najčešće imaju odličnu infrastrukturu i kulturnu ponudu te manje problema s onečišćenjem i zločinima", rekao je autor izvješća Jon Copestake.

Na šestom mjestu je finski Helsinki, na sedmom, osmom i devetom su australski Sydney, Perth i Adelaide te na desetom novozelandski Auckland.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

registracija
23/8/09

xaron, 21.02.11. 21:24

Mali problem sa ovom listom je sto su 8 od 10 "najboljih gradova" oni sa engleskog govornog podrucja, kao i The Economist koji je vodio istrazivanje. Znam Vancouver, nije los, ali Barcelona ( Rim, Pariz, Zurich....) su daleko bolji za one koji govore i neke druge jezike osim engleskog.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika