Objavljeno u Nacionalu br. 797, 2011-02-22

Autor: Berislav Jelinić

Najmanje polovina hrvatskih građana ne pere zube

Gotovo dvije trećine, a u najmanju ruku polovina hrvatskih građana gotovo uopće ili vrlo rijetko pere zube. Takav poražavajući zaključak nameće se nakon pogleda na podatke o količini prodane zubne paste u Hrvatskoj. Nacional posjeduje poslovne podatke tvrtke Neva o godišnjoj prodaji zubnih pasti u Hrvatskoj. Neva je dio Atlantic grupe, a bavi se prodajom zubnih pasti. Prema njihovim informacijama, u Hrvatskoj se prošle godine ukupno prodalo 12.512. 000 tuba zubne paste.

Podijeli li se to s brojem stanovnika, ispada da se u Hrvatskoj po glavi stanovnika godišnje potroše 3 i pol tube zubne paste. To otprilike znači da najmanje polovina Hrvata gotovo nikada, ili vrlo vrlo rijetko pere zube. Upućeni poslovni izvori ispričali su Nacionalu da je slična situacija i u BiH, te da su te informacije u Srbiji još više poražavajuće. Prema sličnim tržišnim pokazateljima u Srbiji, ispada da se ondje po glavi stanovnika potroši tek jedna i pol tuba zubne paste godišnje. U EU su ti pokazatelji znatno drugačiji. Primjerice, građani Slovenije po glavi stanovnika troše prosječno 6 tuba paste za zube, a građani zemalja zapadne Europe otprilike 9 godišnje.

Vezane vijesti

Za ljepši osmijeh - Hrana koja izbjeljuje zube

Za ljepši osmijeh - Hrana koja izbjeljuje zube

Istraživanja su otkrila sa da je osmijeh jedna od prvih stvari koje ljudi najprije primijete kad nekog upoznaju, a stručnjaci za kozmetičku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika