Objavljeno u Nacionalu br. 797, 2011-02-22

Autor: Dean Sinovčić

Pravnici: Fifa i Uefa prihvatit će predsjednika HNS-a kojega odredi hrvatski sud

VLATKU MARKOVIĆU slijedi sudska borba za kontrolu HNS-aVLATKU MARKOVIĆU slijedi sudska borba za kontrolu HNS-aTvrdnje Vlatka Markovića, predsjednika HNS-a, kako FIFA i UEFA, čelne svjetske i europske organizacije, neće priznati ni nedjeljnu Skupštinu HNS-a ni izbor Igora Štimca za novog predsjednika, nemaju prave osnove, potvrdilo nam je nekoliko uglednih zagrebačkih pravnika. FIFA će se uplesti u rad nacionalnog nogometnog saveza samo ako se tamo događa nešto što je rezultat političkog utjecaja državne vlasti.

Primjerice, prije tri godine FIFA je prijetila sankcijama Španjolskoj ako se održe prijevremeni izbori u nacionalnom savezu po naređenju državnih vlasti, kao što su nedavno prijetili Ukrajini gdje je državna vlast željela smijeniti predsjednika nogometnog saveza Grigorija Surkisa. Kako se događaji u HNS-u ne odvijaju pod pritiskom aktualne državne vlasti tako nema razloga da se krovne nogometne organizacije miješaju u rezultate izbora, potvrdili su nam pravnici s kojima smo razgovarali. Dakle, ako hrvatska državna tijela i nadležni organi presude kako je sve bilo u okviru zakona na nedjeljnoj Skupštini HNS-a na kojoj je Igor Štimac izabran za predsjednika, onda će tu odluku potvrditi i FIFA i UEFA.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika