23.02.2011. / 15:51

Autor: Hina

'Uskoro obostrano rješenje': Frattini odgovorio Jandrokoviću o ometanju TV-signala

U sklopu nadolazećeg posjeta ministra Romanija Zagrebu razgovarat će se i o pronalasku odgovarajućih rješenja za izbjegavanje smetnji izazvanih digitalizacijom televizijskih signala priobalnih regija

Franco Frattini i Gordan JandrokovićFranco Frattini i Gordan JandrokovićPotpredsjednik hrvatske vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je od talijanskoga ministra vanjskih poslova Franca Frattinija odgovor na pismo o problemu ometanja prijema hrvatskih televizijskih programa u Hrvatskoj, priopćeno je u srijedu iz MVPEI-ja.

Jandroković je Frattiniju pisao 8. veljače, a talijanski ministar u odgovoru ističe kako je "upoznat s tijekom koordinacijskih sastanaka oko upotrebe radio-televizijskih frekvencija između nadležnih tijela Hrvatske i Italije te niza tehničkih aktivnosti s ciljem skorog iznalaženja rješenja postojećih problema".

Navodi kako je dobio potvrdu od nadležnog ministra gospodarskog razvitka Paola Romanija da će se pitanju koordinacije posvetiti "prioritetno i uz posebnu pozornost", kaže se u MVPEI-jevu priopćenju.

U sklopu nadolazećeg posjeta ministra Romanija Zagrebu razgovarat će se i o pronalasku odgovarajućih rješenja za izbjegavanje smetnji izazvanih digitalizacijom televizijskih signala priobalnih regija.

Na kraju pisma ministru Jandrokoviću Frattini izražava uvjerenje kako će u kratkom roku biti moguće pronaći obostrano prihvatljivo rješenje.

Zbog ometanja signala, veliki broj građana Istre ne može pratiti hrvatske televizijske postaje.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
12/12/10

Klarens, 23.02.11. 21:35

KRETENI !!!!
Ako su to legalno nashi valovi
a mi ih ne mozhemo koristiti
EMITIRAJTE BEZ PREKIDA
bilo shto...cijelo vrijeme isto
Jeste li stvarno toliko glupi da nikom to na pamet palo nije ????????


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 23.02.11. 22:01

Bas me interesira šta bi bilo da sluuucajno mi ometamo Talijane svo ovo vrijeme. Mi uvijek na kraju popusimo i uvjek nas se s nečim ucjenjuje. Kradu nam ribu, prljaju more, hoće nas teritorij i pun kurac svega drugog, a naši nesposobnjakovici boli ih .....


registracija
25/1/11

zubicvila, 23.02.11. 22:22

Konačno je odzvonilo tom teroru s kojim se čovječanstvo bezuspješno bori od otkrivanja daljinskog upravljača.
http://www.gricni.com/duhovi-napadaju-tv


registracija
14/11/07

laufer, 24.02.11. 00:02

Pojačati naš signal, ometati njih, pa će se odmah naći rješenje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika